VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! || A LEGEMLÉKEZETESEBB NYARALÁSOM

Most bukkantam egy remek kis kezdeményezésre, amelyet a Pillecukor blog szerzője, Szilvi talált ki. Lényege, hogy  kéthetente ugyanabban az időpontban posztolnak egyazon témában a résztvevő bloggerek. Lehetőséget kaptam, hogy utólag csatlakozzak, így hát íme az első VKP-bejegyzésem.A témája nem más, mint mint a legemlékezetesebb nyaralásom. Elég sokat gondolkodtam, mert megmondom őszintén az utóbbi években nem nagyon mentem nyaralni, csak 1-2 napokra szakadtam ki és mindig belföldön, általában a  Balaton vagy pedig valamilyen koncert/ rendezvény volt a célpont.

Végül eszembe jutott, hogy tulajdonképpen volt nekem egy hosszú nyaralásom is nem olyan rég, még ha akkor nem is ilyen céllal mentem. Kicsivel több, mint három hónapot töltöttem Hollandiában és állíthatom hogy ez volt eddigi életem egyik legjobb kalandja. Dolgozni mentem egy évre, végül úgy alakultak a dolgaim, hogy korábban hazajöttem, így úgy tekintek erre, mint egy hosszúra nyúlt téli-kora tavaszi vakációra. Ennyi idő bőven elegendő volt arra, hogy bejárjak rengeteg várost, eljussak olyan helyekre, amelyekről csak álmodoztam vagy a könyvekből ismertem. Belecsöppentem a holland hétköznapokba, szendvicset ebédeltem minden egyes nap és igen, ott tényleg minden sarkon van egy malom :) 

A kedvenc városom természetesen Amsterdam, leírhatatlan az a hangulat és az életérzés ami átjárja a helyet. Aki teheti ne habozzon, hanem látogasson el oda, mert tényleg életre szóló élmény. Amsterdam
Aztán ott van Leiden és Utrecht. Ha most lennék 18 éves, egészen biztosan valamelyik város egyetemére szeretnék járni a kettő közül. ( Tulajdonképpen most azonnal is jelentkeznék, ha tehetném)
Pezsgő, fiatalos, pörgős, mindez olyan ódon díszletek között, hogy az ember csak ámul.Leiden
Utrecht


Hága. Hágát senkinek sem kell bemutatni, mégis kevesen tudják hogy mennyire fergeteges tengerpart található mellette. Nyáron egy gombostűt sem lehet leejteni és teljesen olyan mintha valamelyik déli ország Riviérájára csöppent volna az ember.Út a hágai tengerpart felé

És akkor még nem beszéltem Haarlem-ről, ami nem más mint egy mini-Amsterdam csak jóval kevesebb emberrel, és Delftről, ami egy eldugott kis ékszerdoboz csuda sok templommal.DelftNa és persze ott a híres Keukenhof ( ejtsd: kőkenhóf) a tengernyi tulipánnal és japán turistával egy tündéri kisváros, Lisse közepén.


Keukenhof


A holland emberek rettentő barátságosak és mosolygósak, tényleg mindenki biciklivel jár, mindenhol van egy kis kanális vagy víz és nagyon finomak a sajtok. A gasztronómia pocsék, de ez csak egyéni vélemény :)

Összegezve ez volt az én legjobb és legemlékezetesebb nyaralásom és hálás vagyok a sorsnak, hogy megadatott. Sokat segített önmagam megismerésében, és nem kicsit tágította a világlátásomat.

Kalandra fel, utazzatok Ti is Hollandiába! :)
Ha kíváncsi vagy a többiekre:

Jucus in da House
Snowdrop
Kincsesfüzet
One day in my high heels
Testvérkódex
thingzmikelikes
Pillecukor
...only a girl...
Hanna's Fashion and Beauty
Kék álmok városa
Suz'n világa

Nincsenek megjegyzések

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.