AZ ELSŐ

Az anyukám sokszor emlegeti, hogy alig múltam három éves, de már kisajátítottam a piros lakk körömcipőjét és a sminkkészlete sem érezhette magát sokáig biztonságban. A mai napig emlékszem a tipikus illatra, ami a 90-es évek elején jellemezte a kozmetikumokat és nosztalgiával gondolok vissza arra, amikor kiérdemeltem egy fújást az igazi francia parfümből, amit féltve őrzött a fésülködő asztalán. 

Mondanom sem kell, hogy a helyzet azóta sem változott, és nem lehetek elég hálás, hogy a zsenge korom ellenére nem lett csírájában elfojtva ez az érdeklődés. Köszönöm anyukámnak, hogy sosem szólt rám, hogy ne kencézzem magam mert kicsi vagyok hozzá. Mert sosem kezdhetjük elég korán az ismerkedést a nőiességünkkel. Mostanra már kialakult az ízlésvilágom, van egy fix elképzelésem önmagamról. Tudom, hogy mit szeretnék viszontlátni a tükörben és nagyjából bármilyen sminket el tudok magamnak készíteni alkalomtól függetlenül. Ez sosem lett volna így ha gyermekkoromban nem hagynak magamra ismerkedni egy all-in-one sminkpalettával, és nem hagynak botladozni egy 40-es lakk topogóban.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy nagyon sok nőnek kimaradt ez az életéből. Vagy azért mert nem érdekli őket, vagy pedig egyszerűen nem látják magukat reálisan a tükörben. Emiatt nem veszik észre a pozitívumokat, ellenben a negatívumokat parádés tehetséggel képesek hangsúlyozni. Kevésbé rossz esetben megragadnak a szürke kisegér szintjén, nagyon rossz esetben pedig megszületnek a legendás divatkatasztrófák.


Lehet érvelni, hogy ezzel a témával foglalkozni felszínes időtöltés és nem számít semmit, de ha egy nő szépnek érzi magát, akkor hegyeket tud megmozgatni. És mikor érzi magát egy nő szépnek? Ha harmóniában van önmagával külsőleg és belsőleg egyaránt. És hogy lehet harmóniába kerülni önmagunkkal? Úgy, hogy tisztában vagyunk az adottságainkkal és megpróbáljuk kihozni belőlük a 110%-ot. 
Az igazság és az elképzelés
Sok barátnőmnek segítettem már megtalálni a saját stílusát, megvetettem velük olyan dolgokat amiket azelőtt gondolatban sem mertek volna viselni és azóta is imádják. Állítólag jó szemem van ahhoz, hogy az emberek személyiségét összhangba hozzam a külsejükkel. Nem követem mániákusan a divatot, mert azt vallom, hogy elsősorban a saját stílusunkat kell megtalálni, és úgy megvásárolni ahhoz passzoló  darabokat adott szezonból. 
Ez a blog egyfajta iránymutatást szeretne adni azoknak, akik még keresik önmagukat. Hosszú évek alatt összecsipegetett tudást és aktualitásokat szeretnék ide gyűjteni, olyan dolgokat amik hasznosak lehetnek azoknak akik olvassák az  írásaimat. Tarts velem! 


Nincsenek megjegyzések

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.