VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! CSILLAGJEGY

Az e heti témával kapcsolatban örültem is meg nem is. Örültem, mert ez az egyike az érdeklődési köreimnek, és nem örültem, mert oldalakat tudnék írni róla, azért azt azért mégsem szeretném. Így hát úgy döntöttem, hogy szigorúan csak magamra vonatkoztatva leírom a véleményem és a tapasztalataimat.
Január 23-án láttam meg a napvilágot( pontosabban a holdvilágot) tíz perccel éjjel tizenegy után. Azon szerencsések egyike vagyok, akik a vízöntő jegyében születtek, az aszcendensem pedig mérleg. Állítólag a vízöntő jegyűek vannak a legkevesebben a világban és valahogy mindig társul a jegyhez egyfajta miszticizmus, ő a jegyek lázadója. Nem szeretnék itt nagyon belemenni a jellemzésbe, hiszen bárhol fellelhető a guglival ha valakit mélyebben érdekel. Néhány szóval jellemezve: forradalmár, idealista, független, öntörvényű, művészi, nyitott, mégis zárkózott. 
Véleményem szerint bekategorizálni minden embert 12 jegybe nagy hiba, hiszen nagyon sok mindentől függ a horoszkópunk. Volt gimiben egy osztálytársam, aki ugyanazon a napon született mint én, ugyanabban a kórházban. Elárulom, hogy ég és föld volt a különbség köztünk. Pontosan  emiatt a kategorizálás miatt nem hisznek sokan a horoszkópban, na meg az újságokban hetente megjelenő kamujóslások sem tesznek jót a a "tudománynak".
Megmondom őszintén, hogy bennem nem igazán van sok vízöntő-tulajdonság, vagy legalább is nem érzékelem ha van. Ami viszont biztosan innen ered, az a szabadság- és függetlenségvágyam. Gyűlölöm, ha valaki vagy valami röghöz akar kötni, meg akarja mondani hogy mit vagy hogyan csináljak. A tanács az más, de amikor érzem, hogy ráhatás történik, akkor menekülök. Nekem kell tér, kell hogy tudjam hogy a magam ura vagyok. Kamaszkoromban emiatt nagyon sok összezördülésem volt főképp a nagymamámmal, aki egy elég földhözragadt bika, ráadásképp amolyan matriarcha típus. A mai napig sincs ez másképp, mert bár nagyon szeretjük egymást, folyton megy a cicaharc. És igen, én vagyok a lány akinek a hátán feláll a szőr a házasság szó hallatán. Nem szeretnék férjhez menni. Ha megtenném, az csak a ruha miatt történne :) Makacs is vagyok és bár sok ismerősöm van, igazi barátom csak néhány, viszont ők furcsa módon szinte mind hasonló világlátással rendelkeznek mint én. Azt mondják hogy a vízöntők sokszor mást mutatnak kívülről mint amit belül éreznek. Rám ez annyiban vonatkozik, hogy én abszolút nem szeretem kimutatni az érzelmeimet ( egy kezemen meg tudom számolni hányszor látott sírni az anyukám kisgyerekkorom után) és beszélni sem szeretek róluk. Nem vagyok az a lelkizős típus. Más baját szívesen meghallgatom és kielemzem de az enyémeket hagyja mindenki békén. Az ilyeneket szeretem magamban lerendezni és nem másokat traktálni velük. Nem vagyok egyszerű jellem, ezt meg kell hagyni. Állítólag a vízöntők nagyon emberbarátok, segítőkészek is és sokszor végeznek szociális munkát. Nos én erre nem lennék képes. Annyira a szívemre tudom venni a dolgokat és annyira fáj látni elesett vagy szenvedő embereket, de főképp állatokat hogy képtelen lennék ilyennel foglalkozni. Strucc-effektus vagy én nem is tudom. Azt is sokszor mondják ránk, hogy kiváló műszaki érzékkel rendelkezünk és imádjuk a kütyüket. Nos, a második fele rám maximálisan igaz, jobban tudok örülni néha egy műszaki cikknek mint egy ruhának, de érzékem az nulla. Nem lennék jó se mérnöknek, se programozónak sajnos.
Ennyi a vízöntőségem, és most jöjjön az aszcendensem. Az aszcendens azt mutatja, hogy milyennek látnak mások kívülről, milyennek ismernek, mert meglepő módon ez nem mindig egyezik a napjeggyel. Nekem mérleg az aszcendensem és szerintem nagyon találó. Az ilyen aszcendenssel rendelkezőnek a legfontosabb az életében a harmónia, érdeklődő és nyitott, gyűlöli a konfliktusokat, imádja a divatot, arcán vénusz-gödröcske található. Ez így minden stimmel, egyedül a konfliktuskerülést nem szeretem magamban, de azon dolgozom már. Hazudnék ha azt mondanám, hogy minden nap követem a horoszkópot, mert nem. Viszont érdekes tanulmányozni és az önmegismerésben is nagy segítségünkre lehet. Olvasd el a többiek írását is, linket Szilvinél találtok.
Végezetül összegyűjtöttem néhány híres vízöntőt nektek: 
Abraham Lincoln, Charles Dickes, Charles Darvin, Mozart, James Dean, Jennifer Aniston, Justin Timberlake, Oprah, Robbie Williams, Shakira.


Nincsenek megjegyzések

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.