VIGYÁZZ! KÉSZ! POSZTOLJ! - HÁZIKEDVENCEK

A mai téma a házikedvencek, úgyhogy mesélek egy kicsit az enyémről, mert bizony megér egy misét a kis disznó.
Világ életemben volt háziállatom, nagyon szeretem az állatokat, néha sokkal jobban mint az embereket. Mindig kutyás voltam inkább, volt szerencsém két fantasztikus kutya gazdájának lenni és imádtam őket. Sajnos mindkettő korán, betegség miatt meghalt és úgy döntöttünk családilag hogy nem lesz többet kutyánk, mert nem akartuk még egyszer átélni azt a szenvedést amit a betegségük és a haláluk okozott. Sokáig éltünk hát állat nélkül, végül kiharcoltam két degut, akik bár cukik voltak, de nem igazán szoktak kézhez így csak nézni lehetett őket. Ők is elhaláloztak, és ezután tényleg évekig nem volt semmi. Aztán tavaly hosszas gondolkodás után úgy döntöttem hogy bizony nekem kell egy macska, mert nem otthon az otthon macska nélkül, így felmentem az (akkor még) apród-ra és elkezdtem környékbeli kiscicákat keresni. Szerencsém volt, pont április környékét írtunk, akkor van a legnagyobb cicadömping. Nem is kellett sokat böngészni, megláttam ezt a képet és végem volt:
Felhívtam a hirdetőt, rá egy hétre már ott voltunk a barátnőmmel szemrevételezni az almot. Igazából én szürke csíkosat szerettem volna de azt már lefoglalták, illetve volt a fenti cica és egy hasonló színű több fehérrel. Picit vacilláltam, de annyira tette-vette magát, hogy őt választottam. Kandúr, és Chili lett a neve. Nem bántam meg, mert amellett hogy gyönyörű felnőtt macska lett belőle, nagyon okos és igazi egyéniség. Nem hazudok, macskát tartani főleg az első időkben idegőrlő, mert rombolnak és nem értik a nemet, feszegetik a határokat, szemtelenek és önfejűek de néhány hónap alatt lehet tisztázni a szabályokat. 

Amikor még kiscica volt


Elméletben én vagyok a főnök, gyakorlatban inkább ő, de tudja hogy meddig mehet. Elég korán lett ivartalanítva, alig múlt 5 hónapos, és emiatt örökre gyerek marad. Még most is ugyanolyan játékos és bolond mint babakorában. Viszont az első perctől szobatiszta, sosem csinált be és saját fotelje van, nem szokott bejönni az ágyamba, pedig nincs megtiltva. Kinézte magának a fotelt, azóta az az ő trónusa.

Nagyon szar élete van szegénynek

Nagyon sokat volt és van is vele foglalkozva, folyamatosan beszélgetünk vele, mindig emberközelben van és döbbenetes mennyire értelmes. Egyszer megfigyel valamit és utána megcsinálja. Így történt, hogy kinyitogatja a fiókokat, az ajtókat, a cipősszekrényt, gyakorlatilag mindent. Ezen kívül apportozik, visszahozza amit eldobok neki, folyamatosan magyaráz macskanyelven, megveszik a zöldségekért, imád bújócskázni és megtanítottam leülni is. Nem igazak a dolgok, amiket a macskákról állítanak miszerint érdekállatok és csak a kaja miatt maradnak a háznál. Foglalkozni kell velük sokat, és akkor meglátja mindenki hogy mennyire csodás kis állatok.
Persze nem minden öröm és boldogság, a hajnal 5-ös ébresztésről még nem sikerült leszoktatnom és csakis a Felix tasakost hajlandó megenni, de ez meg az én hibám.


Doboooz, Fentről figyelek, A függöny mögött nem látszomEzek a legfrissebb képek róla


No comment. Folyton kutat a táskákban és szabotálni akarta az államvizsgámat


Mindenhova bemegyek és felmegyek

A macskák imádnak magas helyekre felmenni, minden kicsi helyre bebújni, Chili például kicsi korában beszorult az íróasztallapom és a gipszkarton közé, egyszerűen bemászott a kábelelvezető lyukon, és nem tudott kijönni. Na az izzasztó helyzet volt, majdnem szét kellett verni az egész polcrendszert, de hál istennek ki tudott fordulni. Amúgy nem korlátozom, felmehet bárhova kivéve a konyhát. Az az egy szabály van, hogy a konyha asztal és pult tabu, mert az mégse járja. Kreatívan megoldotta a helyzetet, így a konyhaszekrény tetejére megy fel ha mondjuk tűzijáték van. Az a parahelye, ott jobb valamiért. Na meg egy időben a mikró teteje volt  favorit, hál istennek arról leszokott már.
Aki macskát tart, annak szükségeltetik jó sok türelem és rugalmasság, na meg állatszeretet mert igen, önfejű állatok és sokszor nagyon idegesítőek is de ez csak egy apró része annak, amit egy macskatartó átél. Mert nem beszéltem még a sok bohóckodásról, a hihetetlen mennyiségű nevetésről, amivel ez a kis tökmag megajándékoz amióta megvan. Sosem fogom megérteni, hogy miért utálják olyan sokan a macskákat, mikor tényleg hihetetlen milyen nagy bohócok és mennyire tudnak szeretni.

:D


A legcukibb képe

Mert kicsavarodva jó

Vigyázok a csokidra nehogy elhízz

Ő tehát az én kis házikedvencem, aki minden nap gondoskodik róla hogy ne unatkozzak. A többiek posztját Szilvinél tudjátok megnézni.18 megjegyzés

 1. Válaszok
  1. Köszönöm, átadom :) Bár lehet hogy mégsem, mert még jobban elbízza magát a végén :D

   Törlés
 2. Jaaaaj, nagyon aranyos cica *.* Tényleg igazi egyéniség :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép cica, látszik, hogy szereted és sokat törődsz vele. :) Én is imádom a macskákat. Régen nagyon macskás voltam. Most már a görényekbe vagyok szerelmes (pedig régen undorítónak találtam őket) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, ő az én szemem fénye :) Én még csak utcán sétáltatva találkoztam görénnyel, de haláli arc volt. Biztos vagyok benne, hogy görény mellett sem unalmas az élet :)

   Törlés
 4. Én egyáltalán nem vagyok macskás, de ez a cica nagyon szép! És a bejegyzésed közben jókat mosolyogtam a képeken, egy élmény lehet vele együtt élni. Nagyon aranyos. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Élmény minden nap :)

   Törlés
 5. Istenem de drága cica *-* Kis szépség :)

  VálaszTörlés
 6. Nekünk a párommal a görény kedvenc háziállatunk, de majd csak akkor lesz, mikor saját fészekbe költöztünk, ami teljesen görénybiztos.
  Viszont mostanában komolyan elgondolkodtam egy kiscicán, nagyon jó lenne egy kisállat, és mindig is álmodoztam egy fekete macsekról, úgyhogy ha anyum rábólint, akkor végre lesz egy társam, aki rendre szoktat :) Csodaszép a cicád, és biztos sok vidám percet okoz, én egyetértek azzal, hogy egy macska is tud szeretni és ragaszkodni, amellett persze, hogy önálló és szeszélyes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én görényt még csak utcán láttam futólag, de biztosan tündéri állatok, látszik rajtuk az elevenség :) Támogatom a cicás ötletet, sajnos a fekete macskák nagyon diszkriminálva vannak, valamiért még mindig él az emberekben a buta babona. Úgyhogy hajrá, fekete cicát neked:) Ha Chili nem lenne ilyen magának való, akkor én is hoznék még egy kis feketét, de sajnos nem bírná elviselni, nagyon domináns.

   Törlés
  2. Nekem még praktikus is, fekete ruhás környezetbe fekete cica :)

   Törlés
 7. Az én Maszatom is leül, ha utasítom, és beszélgetni is szoktunk, gyakorlatilag folyamatosan kommentál mindent, Schrödi viszont a korai ivartalanítás ellenére egy igazi lusta kandúr, fura szokásokkal, viszont imád engem, úgy bújik, mint egy kisgyerek. Igazi egyéniség mind, és egyetértek, nagyon okosak, és sokat kell foglalkozni velük. Ja, és Schrödinger csak Tamással hajlandó beszélgetni a kis cérnahangján, én hiába próbálkozom. Férfiak egymás közt...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy örülök, hogy ezt mondod. Sokan komplett hülyének néznek, amikor mesélem miket csinál Chili, de itt a példád, hogy ez nem egyedi, csak foglalkozás meg szeretés kérdése.
   Édesek a tieid is nagyon, úgy örülök amikor látok róluk képet :) Tényleg, ők kiskoruktól együtt voltak, vagy össze kellett szoktatni őket? Néha úgy hoznék Chili mellé egy kiscicát, de félek, mert olyan domináns, lehet hogy nem viselné el.

   Törlés
  2. Hát, Scrödinger júliusban került hozzám, kb. két hónaposan, Maszat pedig szeptemberben, kb. 3 hónaposan, és még így is volt egy kezdeti időszak, amikor vészesnek látszó veszekedések alakultak ki közöttük, de ezt igazából hagyni kell, mert ekkor döntik el egymás közt, hogy ki a főnök, és fizikai bántalmazás szinte nincs is, csak feltűnő utálkozás meg egymásra fújás. Viszont volt nálunk kiscica többször is vendégségben, háromszor, mindig másik cica, és minden alkalommal Schrödi volt a barátságosabb, pedig azt gondoltam volna, hogy a lánycica fog inkább anyáskodni. Szóval szerintem nem lehetetlen az összeszoktatás, csak NAGYON éreztest Chilivel, hogy továbbra is imádod, és akkor nem lesz gond. Egyébként pedig PAncsi talált a már teljesen felnőtt Jäger mellé egy lánycicát, így szerintem ő is tud Neked segíteni a kérdés eldöntésében:

   http://pancsipipereasztala.blogspot.hu/2013/10/vasarnapi-cukisag.html

   Törlés
  3. Ezt a dominanciaharcot már többen mondták, csak tényleg félek, hogy fizikailag bántaná, nem elégedne meg a fújással. Ránk is sokszor fúj, ő így fejezi ki a nemtetszését. Abszolút nem agresszívan csinálja, csak mintha azt mondaná, hogy kabbe. Köszönöm a linket, meg is nézem :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.