NEW YORK FASHION WEEK S/S 2015 RTW - TRENDELŐREJELZÉS

Tegnap véget ért a 2014-es New York Fashion Week, ahol a tervezők bemutatták a 2015. évi tavaszi-nyári ready-to-wear kollekcióikat. Nem mondok újdonságot azzal, hogy a haute-couture kistestvéreként a ready-to-wear ( franciául prêt-à-porter) azokat a ruhadarabokat jelenti, amelyek a nagyközönség számára készülnek és a fő szempontjaik a hordhatóság és a széles vevőkörhöz való eljuttatás. Ezek a darabok fogják inspirálni a jövő tavaszi-nyári divatot, így nem árt kicsit előre tájékozódni, hogy mik lesznek a várható trendek. Én összegyűjtöttem néhány feltűnő ismétlődést, úgy sejtem, hogy ezek közöl jó néhány vissza fog köszönni az utcai viseletben és a fast fashion üzletek polcain. Mától pedig kezdődik a London Fashion Week, akit érdekel, annak érdemes követni a bemutatókat, mert jó móka.Black&White

Az idei év nagy durranása volt a fekete-fehér uralom és úgy tűnik, hogy ez jövő évben sem lesz másképp. Szinte az összes divatház és tervező kollekciójában helyet kapott a fekete-fehér kontrasztja, itt-ott megbolondítva mintákkal és csíkokkal.
Army on Safari


Régebbről visszatérő elem a military, idén azonban ötvözik a tervezők a Safari-öltözettel, így jön létre a kettőből valami különleges elegy. Ha akarom military-nek látom, ha akarom, szafarinak. Uralkodnak a föld színek, és a camouflage is elengedhetetlen.


Country Girl


Szalmabála, farmer, kockás ing, eljött a cowgirlök  ideje is. Pasztellszínek, kék és kockás minden mennyiségben, jövőre nagyon divatos lesz ez a trend, van egy olyan sanda gyanúm.

Androgün

A divatvilágban egyre jobban megfigyelhető a nemek összemosódása, lassan nem is lehet elsőre megkülönböztetni a női és a férfi modelleket. Az jövő tavaszi kollekciók nagy részében is kaptak helyet olyan ruhák, amelyekre inkább az unisex jelzőt használhatnánk és mellőznek mindenféle nőies szabásvonalat.

Mintalány

A monokróm mellett a nagy, színes minták is folytatják hódításukat a jövő nyáron, jövőre a trópusi minták mellé már azték- és virágminták is csatlakozni fognak. Nőies és rendkívül vidám trend, nyárra tökéletes.

I love Rock&Roll


Fekete szín, bőr, szegecsek, vadság és dög. Nagyjából ezek a szavak jellemzik a rockosabb trendet, amely amellett, hogy nagyon vagány, megőrizte magában a nőiességet és a bájt.

Modern Princess

A tervezők gondoltak a hercegnőkre is, álomszép ruhák vonultak végig a new york-i kifutókon. Csupa csipke, tüll, selyem, a legnemesebb anyagok találkoztak a legszebb szabásvonalakkal és a gyönyörű pasztellszínekkel.Kinek melyik a kedvence? :)


Nincsenek megjegyzések

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.