TESZT - PEDI SPIN


Mese-mese mátka...


A nagymamám törzsvásárló a Teleshopnál, mint ahogy a nyugdíjasok nagyon nagy része, úgy sejtem. Most már csak legyintek, pedig eleinte nagyon nem néztem jó szemmel, hogy bedől az ócska reklámoknak. Viszont néha kifog jó termékeket is, így lett nekem Smoothie Maker-em ( amit a barátnőm át is keresztelt szmötyimékerre azon nyomban) és szuper tuti zöldségreszelőm is. Meg sem lepődtem, amikor legutóbbi várostúrája után hazatért egy újabb Teleshopos csodával, a sokat szidott Pedi Spinnel. Most egyet fizet kettőt kap akció van rá, így kerül 9900 forintba, és mivel neki nem kell kettő, az egyik nálam landolt.
Olvastam már én is róla a véleményeket és hát egyik sem volt valami jó. Így is álltam hozzá a dologhoz, még egy használhatatlan vacak a készletben- gondoltam.
Közben olvasgattam a véleményeket a Scholl elektromos lábápolójáról is, a szemfülesek ingyen megkapták a DM dobozban, egyébként pedig horror ára van, 12-14 ezer forint ha jól tudom. Na ez szerintem nonszensz, még ha Scholl is. Ráadásul szinte mindenki lehúzta a terméket, állítólag semmit nem ér.

Én nem járok pedikűröshöz, viszont nagyon kényes vagyok a lábamra, főleg azért, mert nyáron gyakorta kap el a hányinger a nyitott szandáloknak és papucsoknak köszönhetően előbukkanó objektumoktól. 
A nagymamám nagyon szerencsés, mert 71 évesen olyan sima a talpa és a sarka mint egy csecsemőnek, persze a mai napig kéthetente pedikűröz magának. Én nem örököltem ezt a vonalat, nekem nagyon könnyen kialakulnak bőrkeményedések, szerintem leginkább a magas saroknak hála. A vasárnapi szépségrutinos bejegyzésben említettem, hogy kéthetente igyekszem pedikűrözni is. Ilyenkor az áztatás-habkövezés-reszelés- drámai esetben pengével való harc a menü és megmondom őszintén hogy nagyon utálom. Főleg, hogy a vastagabb bőrkeményedéseket nem egyszerű eltávolítani. Az utóbbi időben eltelt 3-4 hét is pedikűr nélkül és bizony az itthon hordott ( kínai Birkenstock) gyógypapucsom meghozta az eredményt: mivel kicsit kifele lépek belőle, a magasított talpa olyannyira kidörzsölte a sarkam, hogy egy nagy ívben vastag bőrkeményedés nőtt mindkét lábamon. Undorító volt, úgyhogy gyorsan tennem kellett valamit. Most vasárnap viszont ahelyett, hogy hosszasan áztattam volna, csak egy kiadós zuhanyozás után nekiestem a Pedi Spinnel, hogy leteszteljem mit tud.
Amit ígér:


 • könnyű használat
 • ergonomikus kialakítás
 • biztonságos, kényelmes lábápolás
 • eltávolítja a száraz, repedezett bőrrészeket
 • két precíziós fokozattal

Bemutatjuk a Pedi Spin-t, melyet a bőrkeményedés gyors eltávolítására fejlesztették ki, hogy lábát ezentúl könnyedén ápolhassa.
Eltávolítja a száraz, repedezett bőrrészeket és bőrkeményedéseket! Két precíziós fokozat:

 • alacsony fokozat: repedezett, száraz bőrhöz
 • magasabb fokozat: durvább bőrkeményedése

Amit ténylegesen csinál: *


A készülékhez két fej jár, egy csiszoló, amelynek a felülete hasonló a sarokreszelőkéhez és egy kicsit élesebb fém fej, ami a durva keményedésekkel hivatott elbánni. A csomagban van még 12 cserélhető csiszoló, viszont a durva fejhez nincs másik, azzal nem tudom mi a helyzet ha elkopik.
Én egy szimpla zuhanyozás után estem neki a durvábbik fejjel, és nagyjából 10-10 percig tartott a művelet. 


Én döbbentem meg a legjobban, de szinte 90 százalékban eltávolította a sarkamról a nemkívánatos vendéget, emellett a talppárnámon lévő örök visszatérővel is megküzdött szép eredményesen. Nagyon gyengéden dolgozik a gép, szerintem ezért is érzik sokan azt hogy nem csinál semmit. Pedig csinál csak türelem kell hozzá.
A titok abban rejlik, hogy nem szabad rányomni a bőrre ( mert akkor megáll, de ez csak azért van hogy ne legyenek balesetek), és nagyon lassan kell haladni, hogy legyen ideje egy területen rendesen dolgozni. A reklám az egy bullshit, nem fog úgy lehámlani senki bőre ahogyan ott, hanem por állagú lesz. A nagyja a fejben marad, amit utána ki lehet üríteni, de nekem egy csomó a földön is landolt. Azt vettem észre, hogy felpuhult bőrön eredményesebb, a másik lábam már kiszáradt amikor hozzákezdtem és ott azért küzdöttünk. A csiszolófejjel pedig tökéletesen simára alakította a bőrömet. Ment rá még egy kis Oriflame-es lábápoló, egy zokni és most olyan a talpam napok óta mint az álom.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve, mert ha továbbra is ezt a szintet hozza, akkor jelentősen csökkenti a pedikűröm idejét. Régen ennyi időt csak az áztatással töltöttem el, most meg a nagyja elkészült. Ezentúl hetente elvégzem ezt a műveletet és remélem, hogy hasonló lesz a talpam a mamáméhoz :)
Használható az egész talpon és még az ujjakon is. Valaki írta egy véleményben, hogy gagyi hatású élőben. Ezt meg kell cáfolnom, mert nagyon kis csinos, masszív műanyagból készült és abszolút nem recseg-ropog. A Scholl sem jobb szerintem kinézetben. Négy darab ceruzaelemmel működik és két fokozatban használható.

Ajánlom-e 


Megmondom őszintén, hogy én magamtól sosem vettem volna meg, mert tényleg csak rosszat olvasni róla, na meg van némi fenntartásom az ilyen Teleshopos termékekkel kapcsolatban.
Viszont így hozzájutva abszolút pozitívan csalódtam. 
Amennyiben gondolkozol a Scholl termékének beszerzésén, akkor én azt mondom, hogy inkább vállad be ezt, mert amellett hogy jóval olcsóbb ( barátnővel vagy anyuval felezve csak 5000 forint), én mondom, hogy tényleg működik. (A Schollt nem próbáltam, de nagyon jót sem olvastam még róla.)
Viszont aki nem küzd sokat a talpával, annak szerintem megint felesleges. Ez olyanoknak jó, akik hajlamosak a bőrkeményedésekre és tényleg rendszeres karbantartást igényel a talpuk, mert időt és vesződséget spórolnak vele. A babapopsi talpon megint csak csalódás lesz. 
Tehát, ha kíváncsi vagy arra, mit tudnak ezek a kütyük, emellett otthon ápolod a lábad ami még ráadásul problémás is, akkor bátran ajánlom! 

*A teszt a saját véleményemet tükrözi és nem állok semmilyen kapcsolatban a WS Teleshop nevű céggel.

9 megjegyzés

 1. Nem hangzik rosszul, szerencséd van vele akkor, hogy ennyire bevált és még szükséged is van rá, nekem szerencsére nincs :D

  VálaszTörlés
 2. Szia, feliratkoztam a blogra, majd visszaolvasok.
  A TS többnyire nem hazudik a termékekről szerintem, csak csomó fölösleges dolgot árul :)
  Kényelmes, puha bőrcipőt kell venni, akkor nem lesznek bőrkeményedések. Persze, tudom, nekem is van pár alkalmi lábnyomorítóm...amit néha muszáj felvenni, de hétköznapokban jobb a lábnak a minőségi cipő. Laposat én sem hordok, fáj benne a talpam.
  Az idősek szerintem azért járnak többnyire pedikűröshöz, mert tényleg baja van a lábuknak/kimozdulnak, ez egy program/nem érik el a lábukat már.
  Mindenesetre ez egy remek teszt, ha hajlamos lennék a bőrkeményedésre, megvenném, meggyőztél :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isten hozott nálam :) Igen, sok vacak van náluk, de az igaz, hogy eddig szinte mindenben pozitívan csalódtam ami tőlük van, úgyhogy igyekszem félresöpörni az előítéleteimet. A legtöbb cipőm bőr és tényleg igyekszem kényelmeseket vadászni, de a magas sarokról nem tudok lemondani, az évek során annyira megszoktam, hogy szinte szédülök laposban.
   Örülök, hogy tetszett az írásom, remélem a többivel is így lesz :)

   Törlés
 3. Na, ez jól hangzik, és tényleg nem is drága, a 10-10 perc pedig nem is sok a napokon át tartó puha lábikókért. A szmötyiméker pedig kedvenc szavam lesz :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, abszolút jó vétel szerintem. Ne is mondd, azóta ha valakinek áradozom a szerkentyűről ( mert amúgy az is egy nagyon jó kis darab), akkor automatikusan szmötyiméker-t emlegetek, az emberek meg néznek rám hülyén, hogy ez meg miről beszél :D

   Törlés
  2. Kipróbáltam, de igen gyenge szerkezet. Szinte a legfinomabb érintésre leáll a forgórésze. Nem fényezem magam, de egy leselejtezett panelfúróból (aminek a motorja ép volt) különbet csináltam. Nem túl "dizájnos" de igen hatékony. Ezzel csak vigyázni kell, mert erősen odanyomva megégetheti a bőrt. Még továbbfejlesztem, mert van erre is ötletem. De hogy ilyen szarságokra pénzt ki nem adok, az hóttuttifix !

   Törlés
  3. Azóta én is próbáltam már jobbat, de a mai napig előveszem néha, szóval annyira nem rossz, csak ki kell tapasztalni. Szuper, hogy tudtál összedobni magadnak saját szerkezetet, azt tényleg személyre tudod szabni.

   Törlés
 4. Nagyon szupi kis szerkezet nagyon szépen helyre hozta a sarkam!
  Sosem volt még ilyen sima és puha.

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.