VIGYÁZZ! KÉSZ! POSZTOLJ! IDEGESÍTŐ SZOKÁSOK

Annyira hamar eltelt ez a két hét, hogy szépen el is felejtettem a mai posztot. A kisorsolt téma az idegesítő szokások és őszintén szólva nem is tudom, hogy a saját, vagy mások idegesítő szokásait elemezzem. 
Abban megegyezhetünk, hogy nincs olyan ember, akit ne idegesítene valami fura szokás, hacsak az illető nem Gandhi és Teréz anya lelkének ötvözetével rendelkezik. 

Az én idegesítő szokásaim:Késés
Ezt már sokszor említettem, én magam is utálom, igyekszem tenni ellene, nem mindig megy.

Poker Face
Aki nem ismer igazán, az azt hiheti rólam hogy én mindig és mindenhol halálra unom magam és egy mosolytalan p*csa vagyok. Pedig nem, csak ilyen típusú ember vagyok, akin nem látszik a nagy lelkesedés. Azt szoktam mondani, hogy én belül lelkesedem :) Abból a szempontból viszont jó ez, hogy remekül tudok szívatni embereket, amikor fapofával közlök hülyeségeket és látom a zavart az arcokon. Amúgy kicsit irigylem a nagyon lelkes, nagyon életvidám lányokat, én sajnos nem ezt a típust képviselem, persze én is szoktam ám nevetni meg vidámkodni, csak nem vagyok az a viháncolós fajta.

Szájrágás
Ez nagyon fura így leírva, de tudjátok mire gondolok. Amióta leszoktam a körömrágásról, azóta ha ideges vagyok, folyton sebesre rágom a szám. Nagyon durva, mert sokszor észre sem veszem, csak már a végeredmény csúfoskodik. A Carmex nagy barátom.

Rendetlenség
Folyton szanaszét hagyom a levetett ruháimat, sokszor még a bugyikkal sem jutok el a szennyesig, így előfordul, hogy mosás előtt a lakás különböző pontjairól halászom a ruhákat össze. Ez tök ciki, de ez van. Persze ha jön valaki, akkor összeszedem ( vagy csak egy nagy kupacban beszórom valahova :D )

Gasztrosznobság
Nagyon kényes vagyok arra, hogy mit eszem és iszom meg. Míg tinikoromban örömmel rúgtam be a Vadásztól, addig ma már még arra is ferde szemmel nézek, aki édes vörösborral akar kínálni, nem hogy felöntsem a boromat kólával. Kajában ugyanígy, mereven elzárkózom a menzakajától, és annak ellenére, hogy jól főzök, nagyon ritkán, szinte soha sem csinálok tipikus magyar hétköznapi kajákat, szeretek kísérletezni alapanyagokkal, ízekkel és más konyhákkal.


Amit másokban ki nem állhatok:

Affektálás
Ki lehet vele kergetni a világból, ha egy lány vagy nő nem képes emberi hangon beszélni, a nyávogással és a természetellenesen magas hangszínnel párosuló túlzott mimika és testbeszéd pedig már csak hab a tortán. Én nem tudom, de az ilyen nők hogy nem veszik észre magukon, hogy ez mennyire gáz?

Tiszteletlenség
Van egy barátnőm, akit imádok, szeretek, de megőrjít azzal, hogy nem tud egy köszönömöt kiejteni a száján, amikor mondjuk az eladó feltúrta neki a fél boltot valamiért. Szerintem alapvető dolog, hogy mindenkinek megadjuk a tiszteletet, kortól és nemtől függetlenül, mert magamból kiindulva nekem is jól esik egy mosoly vagy egy jó szó. Persze van, mikor nekem is elgurul a gyógyszerem néhány embertől, de alapvetően nagyon nem szeretem, amikor mások meg sem próbálkoznak ezzel.

Álbarátságosság
Azt hinnéd, hogy nagyon jóban vagytok, közben meg folyamatosan mosolyogva ekéz minden mondatával, amit viccesnek állít be, de igazából csak kőkeményen bunkó és beszól.( pl. Jaj de szép ez a ruha. Jó a szabása, takarja a hasad mert ugye híztál? ) Nem szeretem ezt, de úgy lehet kezelni, ha visszamosolyogsz és nem vágsz vissza, mert akkor egy idő után megunja.

 Energiavámpírság
Sokan észre sem veszik, hogy mennyit panaszkodnak milyen rövid idő alatt. És sokan egy idő után csak erre képesek. Én szívesen meghallgatom bárki nyűgjét, de amikor úgy ér véget egy beszélgetés,  hogy hazamenve szívem szerint felmennék a tetőre és levetném magam, annyira lehúzott, akkor ott bizony véget is vetek a kapcsolatnak.

Nem érti a nemet
Talán ez tud az legjobban felidegesíteni, amikor valaki akaratom ellenére akar valamire rettenetesen rábeszélni, ha pedig nem győzi, akkor még meg is sértődik. Alapvetően utálom az emberi játszmákat, én ilyen szempontból pasi aggyal gondolkodom, nekem a nem az nem és kész. Sokszor van emiatt konfliktusom, de makacs vagyok és ha valaki ezzel próbálkozik, akkor végképp elvágta az esélyt hogy meggondoljam magam.

+1 WC papír mizéria
Eszti posztját olvasva a takaróról jutott eszembe, hogy mennyire idegesít, amikor a wc papír lehúzható részét a fal felé teszik fel a tartóban. Nem értem és nem szeretem, mert logikátlan és kényelmetlen és sokszor simán hozzáér a falhoz, ami meg nem túl bizalomgerjesztő. Én mindig kifelé  fordítva teszem fel.


Ennyi jutott most így hirtelen eszembe, de biztos vagyok benne, hogyha még tovább gondolkodnék akkor bővülne a listám. 
Nektek van olyan szokás vagy tulajdonság, amit ki nem állhattok magatokban vagy másokban?13 megjegyzés

 1. Késés és szájrágcsálás pipa nálam is :D Eddig eszembe sem jutott, de azt hiszem én is gasztrosznob vagyok, bármin tudnék spórolni, de a minőségi kaján nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végre még egy késő. Lehet hogy ha mi egyszer találkoznánk, akkor pont egyszerre érnénk oda :D Na igen, a kaján spórolás nekem is elképzelhetetlen, hál istennek még sosem voltam rákényszerülve igazán, remélem sosem kell.

   Törlés
 2. Hú, a szájrágás nálam is jelen van még néha, pedig próbálok róla leszokni. A köszönés elmaradása pedig engem is zavar, belém azt nevelték, hogy mindent udvariasan meg kell köszönni. Ugyanez igaz a másoknak való üdvözlésben, én mindig, minden ismerőst köszöntök, de sokan pl. csak rám néznek és elfordítják a tekintetüket, ami rendkívül tud zavarni és szerintem udvariatlan, bunkó dolog.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj igen, a másik tipikus, amikor az illető néz, mint borjú az újkapura, de köszönni már nem sikerül, vagy azonnal elkapja a fejét. Van hogy én is elbambulok és csak nézek ki a fejemből, mentem már így el a nagymamám mellett is, de amikor látványosan nem akar valaki köszönni, az nagyon idegesítő.

   Törlés
 3. Szájrágás nálam is sajnos probléma.
  Egyébként az utolsókkal egyetértek, többnyire ezek idegesítenek, főleg az álbarátok témakör.
  Talán az visel meg így alapjáraton a legrosszabbul.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, én sokszor elgondolkodom az ilyeneknél, hogy kell ez nekem? Hál istennek nincs sok belőlük és nem is gyakran találkozunk. Így ki lehet bírni.
   Úgy látom a szájrágás globális női probléma, nem is gondoltam volna...:)

   Törlés
 4. Az energiavámpírozós részt totál megértem.. Én megmondtam a leányzónak, hogy ha nem változtat a hozzáállásán, akkor tőlem búcsút vehet. Most próbálkozik, már csak minden második alkalommal vetném le magamat :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor fejlődőképes ezek szerint :D Lassan, de biztosan.

   Törlés
 5. Pont az ellentéted vagyok, időben érkezem és látszik rajtam minden érzelem, ez sem jó ám. A vámpírokat csak saját maguk érdeklik, esélytelen kizökkenteni őket az önsajnálatból.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De az mennyire gáz, amikor mondja a magáét, te is szeretnél mondani valamit és a mondatod felénél kezdi a saját nyűgjét megint? Nem szeretem ezt. Pontosságot már tanulom, fejlődőképes vagyok. Elhiszem, hogy nem jó ha minden látszik, főleg ha éppen mérges vagy vagy máshova kívánod az illetőt, az kínos lehet, hogy kiül az arcodra :)

   Törlés
  2. Jaj, egyik szomszédunk ilyen, mondja, mondja, de élvezi a saját nyomorát, ha közbeszólok bármit, csönd és folytatja, mintha mi sem történt volna. Mondanám, hogy ilyen nincs, de mégis van és unalmas a pocsék kapcsolatát hallgatni...de lehet, csak ennyi kell neki, egye fene, meghallgatom, de akkor is felháborító, hogy én meg semmit sem mondhatok el, mert nem érdekli. Volt olyan albitársam is, hogy készülődtem, leült a küszöbömre és nézte, hogy öltözködöm, nem vette észre magát.

   Törlés
 6. A vécépapírral meg egyetértek, de ez a rendetlenség nem megy ki a fejemből, ez komoly???

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen. De ne úgy képzeld, hogy a földre dobott szennyes ruhákon járkálok, csak mondjuk gyűlik egy nagy kupac a fotelben a hálóban, meg van kisebb kupac a másik szobában egy széken. Mosáskor össze szoktam szedni, csak este fáradtan lusta vagyok elzarándokolni a szennyesig vele, mert az nem a fürdőben van.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.