A LÁNYOK KEDVENC BÚTORA

Melyik kis-és nagylány ne vágyna egy fésülködőasztalra, ahol a piperedolgait tárolhatja és ahol szépítkezhet? Én nyolcévesen kaptam meg az első igazi pipereasztalkámat és tisztán emlékszem rá, hogy órákat képes voltam elücsörögni előtte és csak kenegettem, fésülködtem, sminkeltem és szagolgattam. Nálunk anno természetes dolog volt, hogy ez egy alapbútor, anyukámnak legelőször egy gyönyörű antik rózsafa asztala volt, amit azóta is bánok hogy eladott, pedig csak egy kis retusálás és tükörcsere kellett volna neki. 

Ezek után vette a tipikus kilencvenes évekbeli hangulatú asztalkáját, ami cseperedve engem annyira rabul ejtett, hogy ki sem tudott robbantani előle, így egy csodás karácsonyon megleptek egy saját verzióval. Azóta is úgy tartom számon azt az évet, mint a legjobb karácsonyomat. Az asztalhoz járt még egy csomó Avonos gyerekkencefice, hogy biztosan ne unatkozzak. (És ekkor kaptam meg életem első matt nude rúzsát.) Onnantól tényleg nem volt megállás, a sorsom örökre megpecsételődött a szépségápolás szeretetével. Emlékszem, annyira megpakoltam mindig szegény asztalt, hogy folyamatosan potyogtak le a dolgok amikor csak leültem.Aztán ahogy idősebb lettem és eljött a dackorszak és a sötét tinikor,  úgy gondoltam, hogy nekem felesleges fésülködőasztalt tartanom, hiszen van tükör a fürdőben és a cuccaimat meg nem muszáj egy rakáson tárolni. Hiba volt. Nem is értem hogy tudtam éveket eltölteni ilyen asztalka nélkül. Pár éve jobb híján a mostani íróasztalomat alakítottam át, telepakoltam kencékkel és raktam oda tükröt, de nem volt az igazi, mert annyira nagy és széles asztal, hogy sem sminkelni, sem hajazni nem volt ideális.
Végül felszabadult egy kis sarok, úgy gondoltam ez ideális lesz fésülködőasztalnak. Igen ám, de az én igényeim rettenetesen nagyok ilyen téren, a lottót meg még nem nyertem meg, ahogyan  milliomos férjet sem, szóval az álmaimat jegeltem, és ki kellett találnom egy kompromisszumos megoldást nagyjából nulla forintból. A tükör adott volt, egy asztalkát kellett kerítenem. Végül a barátnőm által megszereztem egy kiebrudált, jobb napokat látott iskolai asztalkát. Nem a legszebb megoldás, de egy ideig megfelel. Vettem öntapadó fóliát és láss csodát, van egy kényelmes, a rendeltetését ideiglenesen tökéletesen ellátó pipererészlegem, ahol kényelmesen tudok végre sminkelni. Nem olyan szép, mint amire vágyom, de ami késik..Hogy ne legyen egyszerű az életem, tavasszal festés lesz és mostanában rettenetesen odavagyok a minimál hangulatért, szóval valószínűleg a fehér valamelyik árnyalatára teszem le a voksomat falszín ügyében, ez pedig azt fogja jelenteni, hogy azt a néhány bútort ami van, szintén át kell varázsolni, hogy menjen a hangulathoz. Mindenesetre összegyűjtöttem néhány inspiráló képet az internetről, mert annyira már ismerem magam, hogy ha addig élek is, de nekem lesz ilyen puccos budoárom egyszer. 
Minden lányos anyukának szívből ajánlom, hogy lepjék meg a cseperedő hercegnőket egy ilyen kis bútorral, mert nagyon boldoggá teszitek vele a gyermeketeket.
Nektek van pipereasztalotok? Hol tartjátok a sminkcuccaitokat?16 megjegyzés

 1. Nálam jelenleg úgy van, hogy az íróasztalom egyik eldugott zugában laknak a körömlakkjaim, egy felső polcon pedig a sminkcuccok, testpermetek és egy tükör. Alkalomadtán meglepem majd magam egy led lámpás darabbal, de egyelőre így is megteszi, az ablak előtt van, a legkisebb természetes fénynél is jól látom magam. Egyébként én egész életemben állva sminkeltem, nem tudom, hogyan szoknám meg ülve, de akkor is kell egy külön asztalka egyszer :) jó lenne egy ilyen zug.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is sokáig az íróasztalt használtam erre, de állva sosem tudtam sminkelni, az úgy nem kényelmes nekem valamiért.

   Törlés
  2. Valahogy erre álltam be, és így is maradtam. Tényleg, nem sötét ez a sarok? Tök jól néz ki amúgy :)

   Törlés
  3. De, egy kicsit az. Mondjuk elég napos ez a helyiség, úgyhogy csak akkor vagyok bajban ha be van borulva.

   Törlés
 2. Nekem nincs pipereasztalom, de az inspirációs képek közül az első nagyon tetszik. Az én lakkjaim polcokon vannak, néhány krém, smink az asztalon, a többi pedig szintén polcokon elrendezve, és végülis így is jól van :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na látod, a lakkoknak még én is keresem a helyet. Most egy dobozban vannak, de egyrészt kinőtték, másrészt meg szeretem átlátni őket. Nekem is az első a kép a kedvencem. Vagy a második. Nem is tudom :)

   Törlés
 3. Inspirációk közül a második képért teljesen odavagyok. Annyira el tudom magam képzelni ott. Na, majd egyszer... :)
  Kérdésedre válaszolva: nekem nincs pipereasztalom, bár mindig is szerettem volna egyet. Most sincs, már hely sem lenne hozzá a szobámban sajnos.
  A sminkcuccaimat meg - szégyen, nem szégyen - egy kis tatyóban tartom. A lakkokat, rúzsokat polcon, minden mást meg egy nagyobb tatyóban. Azokat, amiket minden nap használok, külön tettem egy kisebb változatba, szóval nem oldottam meg túl kreatívan a dolgot. :D Ebből is látszik, hogy jó nekem a személyes blog kategória és nem érdemes áteveznem beauty vizekre, mert már az alapokkal gond van. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az álmodozás az első lépés a megvalósításhoz ;)
   Egy időben én is így tartottam, de megőrültem tőle, hogy ömlesztve nem találtam meg semmit :D Utána jött a cipősdoboz megoldás, azt meg nem tudtam hova tenni akkora volt. Szóval kell asztal :)

   Törlés
 4. Nagyon tetszik a szobád színe *-* Rózsaszín mániás vagyok:D Szerintem a kisasztalaod is nagyon aranyos, ahogy elnézem sok minden elfér, de az inspirációs szobák közül is bármelyiket elfogadnám. Mi ketten ülünk egy hosszabb íróasztalnál, alul van egy óriási kihúzható rész, ott tárolom a lakkok egy részét és a sminkeimet dobozban, a maradék lakk és ecset pedig a polcok különböző fokain vannak, tükröm kicsi, így egy kézzel sminkelek a másikkal fogom a kezemben:D Valami sminktükröt fogok egyszer venni ami nagy, és nem kell lehajolni ha tusvonalat akarok húzni. Vagy a Párom tartja a tükröt. Régen a fürdőben sminkeltem, de most ott olyan gyér a fény, h nem látok. Meg ugye rossz a szemem, így nagyon bele kellett hajolnom a fürdő tükörbe, vagy áthelyehtem másik falra. Na mindegy, én is szeretnék asztalkát: ) vagy egy nagy tükröt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Ez a Supralux Rumpuncs árnyalata, nem tudom lehet-e még kapni de én annak idején azonnal beleszerettem.
   Sok minden elfér, de még szeretnék alá egy kis fiókos konténert, ahol a nagyobb, kevesebbet használt dolgokat tárolnám mert így elég zsúfolt és azt nem szeretem.
   Ahogy látom, szinte mindenkinél többfunkciós az íróasztal :D Szerintem ha befért volna erre a kis helyre, én is a régit hoztam volna be fésülködőnek.
   A sminktükör itt is kardinális kérdés, nekem egy olyan van aminek egyik fele forgatható, a másik meg sima, de nem elég nagy és nem jó a szöge sem, úgyhogy keresem a tökéleteset. Ha megtaláltátok szóljatok! :D

   Törlés
 5. Ott sminkelek, ahol jó a fény, többnyire a nappaliban. Sminkcuccok meg neszesszerben, fürdőszobaszekrényben és a polcon is vannak, nem gond, mert a családban csak én sminkelek :)

  VálaszTörlés
 6. Ha tudnád milyen régóta vágyok egy külön pipere asztalra fiókokkal, tükörrel és mindenféle jóval...*sóhaj*... Egyelőre én is az íróasztalomon sminkelek, a monitorom bal oldalán van a kollekcióm és van egy felállítható kis tükröm, azt támasztom neki valaminek és úgy pingálok a reggeli alig-fényben. Elég nehéz néha, mert úgy kell forgolódnom, hogy fényt találjak, de azért megoldom. Persze ha lenne egy pipere asztalom tükörrel... :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, a példám mutatja, hogy nem kell nagy befektetés ahhoz, hogy legyen egy ilyen kis sarka az embernek. Na meg nemsokára jön a Jézuska is ;)

   Törlés
 7. Úgy szerettem volna én is mindig egy ilyen kis asztalkát... Nálam sajnos a helyhiány a legfőbb akadály, mert alapból nem nagy a szobám, én meg ragaszkodtam ahhoz, hogy kétszemélyes ágyam legyen - arról talán nem esek le forgolódás közben -, és egy saját, nagyobb méretű ruhásszekrényem, mert az fontosabb volt akkor. :D
  Szóval most a ruhásszekrény egyik fiókjában laknak a krémek, egy háromfiókos komódban a sminkek, a körömlakkok és a hajketyerék - utánpótlások - ecsettartók. Sminkelni az íróasztalomon sminkelek én is, amit mondjuk nagyjából csak erre használok, meg gépezésre, soha nem írtam még itt ülve szerintem. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát a helyhiánnyal valóban nem lehet mit kezdeni sajnos, nekem is eléggé be vannak korlátozva a lehetőségeim.
   A komód az jó megoldás szerintem, sok minden belefér és praktikus is. Egy ideig meg voltam őrülve hogy kell olyan Ikeás ami mindenkinek van, de letettem róla. Egyelőre jó ez így.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.