CSAJOS FILMEK, AMIKET LÁTNOD KELL!

A visszatérő sorozat kedvencekről szóló posztom után ma megmutatom Nektek, hogy igenis szorult belém némi női ízlés is, úgyhogy összeszedtem a szerintem kihagyhatatlan csajos filmeket. Szeretném előre leszögezni, hogy nem vettem bele a listámba az olyan, szinte már közhelyes filmeket, mint a Doktor Szöszi, a SATC, Az ördög Pradat visel, Egy boltkóros naplója és társait, mert annak ellenére, hogy én is szeretem ezeket, bánatomra a gulgi keresőben  amikor jómagam is tippeket kerestem anno, szinte ugyanazok a címek ismétlődtek pepitában. De tényleg tudom ajánlani  az összes Katherine Heigl filmet, a Bridget Jones naplóját, a Jennifer Aniston műveket és a többi ilyen tipikus csajos filmet, mert ezeket minden lánynak legalább egyszer látnia kell. Viszont én szerettem volna olyan filmeket összeszedni, amik annyira nem felkapottak (már vagy még), azonban nekem valamiért nagyon tetszettek vagy éppen sokat jelentenek. Most kifejezetten a romantikus vígjáték témára mentem rá, úgyhogy semmilyen depresszív vagy világmegváltó hangulatú alkotás nem kapott helyet, az legyen majd egy jövőbeli poszt témája.Only you /Csak Veled (1994)

Próbálok nem elfogult lenni, de milliószor láttam, örök kedvencem és sosem tudom megunni. IMÁDOM. Azért kilencvenes években még tudtak romantikus vígjátékokat csinálni, ezt el kell ismernünk. Én már itt halálosan szerelmes voltam Robert Downey Jr.-ba és szerintem ettől a filmtől eredeztethetem a Róma iránti olthatatlan vágyamat, sajnos azóta sem sikerült eljutnom, de majd egyszer. Faith egy gyermekkori jóslatot követve otthagyja az esküvőjét és Rómába repül, hogy megtalálja azt a férfit, akit a sors szánt neki. Tündéri film, nem bugyuta és nem bárgyú, komolyan nézze meg aki még nem látta!
Főszereplők: Marisa Tomei és Robert Downey Jr.

Romy és Michelle (1997)

Szerintem ez egy alapmű, és hiszem, hogy kevesen vagyunk olyanok, akik ezt nem látták, de ha mégis akkor sürgősen tessék bepótolni! Én először tizenévesen láttam, amikor bekötötték hozzánk az HBO-t és utána vagy még százszor képes voltam végignézni. A sztori két barátnőről szól, akik igazi lúzerek voltak a középsuliban, és ez azóta sem változott, viszont a közelgő osztálytalálkozó miatti pánik hevében kitalálnak maguknak egy sikersztorit. Imádtam a történetet, a ruhákat, a bugyuta de mégis aranyos szereplőket. A film maga is elég egyszerű mondanivalóval bír, de kit érdekel, ha minden ennyire rózsaszín? Viccelődtünk is a barátnőmmel múltkor, hogy lévén jövőre 10 éves osztálytalálkozó, nekünk is ideje lenne kitalálni valami jó sztorit :) 
Főszereplők: Lisa Kudrow és Mira Sorvino.


Átkozott boszorkák (1998)

Mindenképpen bele szerettem volna rakni a listába, még ha nem is kifejezetten vígjáték, de romantikusnak romantikus és csajos is, úgyhogy itt a helye! A főszereplő egy testvérpár, akik mellesleg boszorkányok és meglepő módon ebből a tényből lesz egy kis bonyodalom, ami végül elvezet a szerelemhez. Nicole Kidman és Sandra Bullock nagyon jó párosítás együtt, nem is értem miért nem készült több közös filmjük. Az Átkozott boszorkák szintén az a film, amit milliószor meg lehet nézni és nem unja meg az ember.
Főszereplők: Nicole Kidman és Sandra Bullock


A csábítás elmélete (2001)

Szintén egy régebbi klasszikus, amit már rengetegszer láttam és tavaly végre a könyvet is sikerült megszereznem. Meglepő módon a könyv hasonlóan szórakoztató mint a film, ami néhány hasonló esetről ( SATC pl.) nem elmondható. Szintén nem egy Oscar-gyanús alkotás, de Hugh Jackman nagyon édes benne, a főszereplő eszmefuttatásai a tehenekről és a férfiakról pedig viccesek. Valljuk be, hogy sokan elgondolkodtunk már a férfiak viselkedését mozgató tényezőkről, ez a film pedig ad egy kicsit keserű, de annál humorosabb magyarázatot, amit még véletlenül sem szabad komolyan venni. Aki még nem látta, az pótolja, mert aranyos és kedves film, még ha egy kicsit klisés is (melyik nem az?)
Főszereplők: Ashley Judd és Hugh Jackman

Bor, Mámor, Provance (2006)

Russel Crowe sosem volt igazán szimpatikus, nem is láttam szinte egy filmet sem tőle a Gladiátoron kívül. Aztán egy unatkozós vasárnapon a szemem elé került ez a film, és mivel szeretem az "utazzunk el, hogy megtaláljuk az élet értelmét" típusú filmeket, hát adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Magával ragadó hangulatú, könnyed alkotás arról, hogy hiába van meg látszólag mindened, barátok és család nélkül nem vagy senki. Azért került a listára, mert a komolyabb téma ellenére nagyon sok humoros jelenet található benne. Kár, hogy a provance-i tájból nem kapunk többet.
Főszereplők: Russel Crowe és Marion Cotillard


Zack és Miri pornót forgat (2008) 18+

Ez a film az egyik kakukktojás a listámon, ugyanis nem igazán csajos első blikkre, de szerintem mégis élvezhető lányok számára is. A sztori a szokásos romantikus klisé történet, azonban jóval nyersebb tálalásban. A rendező és író Kevin Smith volt, akinek többek között a Shop-stopot is köszönhetjük, ebből kifolyólag már előre látható, hogy nem cuki rózsaszín vígjáték, hanem egy kissé alpári, de annál viccesebb komédia kerekedett a történetből. Akinek bejön a pasihumor, és nem zavarja a kelleténél több káromkodás, annak tetszeni fog. Szerény véleményem szerint ez a film bitorolja a legviccesebb szexjelenet címet, így hát csak annyit mondanék: dugjunk hát!
Főszereplők: Elizabeth Banks és Seth RogenÉbredj velünk (2010)

Nekem ez a film teljesen, totál kimaradt, néhány hónapja bukkantam rá, amikor csak céltalanul kattintgattam az online filmes oldalon. A Port-on eléggé lehúzták, amit nem is értek, mert nem annyira rossz film ez, még ha van is jobb nála. Harrison Ford és Diane Keaton kettőse szerintem parádésra sikerült, és én kifejezetten szeretem az olyan filmeket, amik a média színfalain belül játszódnak, esetünkben egy reggeli hírműsor készítése a háttér.  A főszereplőnk mindent elkövet, hogy feltornázza a műsora nézettségi mutatóit, emiatt kerül vicces és kínos szituációkba is, a végén pedig komoly döntés várja. Nekem tetszett, főleg úgy, hogy nem vártam világmegváltó gondolatokat.
Főszereplők: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton

Szökőhév (2010)

Tündéri film, ami valamiért nem lett annyira felkapva, pedig van ugyanolyan jó, mint a híresebb társai. A főszereplő Anna nagyon várja, hogy kedvese megkérje a kezét, de amikor ez nem következik be, kezébe veszi az ügyet és a férfi után utazik Írországba. Ahol persze semmi nem úgy alakul, ahogy kellene, de nem spoilerezek, inkább nézzétek meg. Különösen tetszett, hogy bár még nem jártam arra, de teljesen át tudták adni Írország hangulatát és jellegzetességeit. Kicsit olyan, mintha mi is elutaztunk volna.
Főszereplők: Amy Adams és Matthew Goode


Számos pasas (2011)

Mondanom sem kell, ez is az újdonság varázsával hatott rám, fogalmam sincs mit csináltam 2010 és 2011 között, de hogy mozi közelében nem jártam, az biztos. A főszereplőnk Ally számot vet az életével, miután egy cikkben azt olvassa, hogy az ember életében a huszadik pasi az igazi, fölötte már esély sincs. A probléma az, hogy Ally épp túljutott a huszadikon és kissé bepánikol emiatt. A jóképű szomszédja segítségével elkezdi felkutatni az exeit, hátha közöttük van a nagy Ő, csak elkerülte a figyelmét a nagy egyezés. Hát mit mondjak, nekem tetszett. Szombat esti vagy vasárnap délutáni csajos filmnek egy vödör pattogatott kukoricával isteni.
Főszereplők: Anna "házinyuszi" Faris és Chris "Amerika kapitány" Evans

Szerelempatak (2013)

Végezetül a másik kakukktojás, mert ez se nem mozifilm, se nem vígjáték, mégis ámultam és a hasamat fogtam a nevetéstől, amikor néztem. A Sós Ágnes rendezte dokumentumfilmben egy kis erdélyi faluban élő idős emberek beszélnek szégyenérzet és cenzúra nélkül a szexről. Visszaemlékezések, zseniális szóhasználatok, betekintés abba, hogy 50-60 évvel ezelőtt hogy álltak a szexualitáshoz az emberek és hogy állnak hozzá most. Nagyon tetszett, mert amellett, hogy a film ennyire egyedi és érdekes témát feszeget, remekül átadja a táj és a természet hangulatát. Szerintem ez mindenkinek látnia kellene.

Miket láttatok ezek közül? És Nektek mi a kedvenc csajos filmetek?
18 megjegyzés

 1. Végre egy olyan filmlista, ami nem a szokásos csajos filmeket mutatja be ( pl. Házinyuszi, neveletlen hercegnő és társai...félre ne értsd szeretem azokat is :D ) . A listáról egyedül a Bor, mámor, Provance-t láttam csak :P Viszont kedvet kaptam néhány filmhez :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez volt a cél, hogy ne a szokásosakat promózzam :) Örülök, ha adtam ötleteket, majd írd meg hogy tetszett amit megnéztél! :)

   Törlés
 2. Nagyon jó ez a lista, pótolni fogom az eddig kimaradtakat. :)

  VálaszTörlés
 3. Olyan rég láttam a Dr Szöszit, hogy muszáj volt újból megnéznem... :D Ha valami már nagyon nyáltenger, akkor elkapcsolom a tévét, van hogy a nyávogás nem köti le a figyelmemet. Legutóbb magyar romantikus filmekre ültem be a párommal a moziba. Ilyen utánozhatatlan nyelvezete egy külföldi filmnek nincs... Coming Out, Megdönteni Hajnal Tímeát...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nagyon nyálas filmeket én sem csípem, nem is nézem őket ha tehetem. Viszont a jó magyar film is olyan ritka, igaz hogy az általad említetteket nem is láttam. Hajnal Tímeát mindenképpen meg fogom nézni.

   Törlés
 4. I have only see Morning Glory and I love it, but I will see the rest!
  I have just discovered your blog so I am your new follower
  XOXO
  Thiscanbeperfect.blogspot.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Welcome to my page Sandra! :) Thank you for following!

   Törlés
 5. Ébredj velünk, az egyik kedvencem, nagyon szeretem Rachel McAdamset. Amúgy én még idefirkantom a Bajos csajokat, kis milliószor láttam.: )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rachelnek nagyon jó filmjei vannak, mondjuk nekem nem esett le évekig, hogy ő Regina, mert akkor még olyan szőke volt és fiatal. Tök gáz vagyok :D
   A Bajos csajok is alap, csak azt mindenki ismeri, azért nem került bele :)

   Törlés
 6. Érdekes, hogy pont az előző sorozatválogatásnál írtam, hogy én nem szeretem az olyan stílusú sorozatokat, inkább a csajos vonalat kedvelem, viszont ezek közül konkrétan egyet láttam még csak, legalább lesz mit néznem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a kommented ihlette a bejegyzést :) Örülök, hogy tudtam újat mondani, jó szórakozást, remélem ezek már tetszeni fognak :)

   Törlés
 7. A Szökőhév ezekből a kedvencem, bár iszonyat bugyuta a magyar cím, de a sztori nagyon cuki :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a magyar címek 90%-a gáz :D Ha azokra adnék, szerintem egy filmet sem néznék meg :)

   Törlés
 8. Szerelempatak :) nagyon aranyos film, de megdöbbentő volt számomra a felvilágosítás hiánya, nem tartották fontosnak. Hú, amiket legutóbb láttam, egyik sem csajos film. Pókember 2, Jump Street 22, A holnap határa, Hogyan rohanj a vesztedbe.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkoriban nem beszéltek róla, csak csinálták. A Jump Street 21-et kezdtem el valamelyik nap, de három nap alatt sem értem a végére, valahogy nem kötött le. A Hogyan rohanj a vesztedbe aranyos volt :)

   Törlés
 9. Tulajdonképpen, a Szökőhév a kedvenc filmem. Meglepetés volt látni a listádon, mivel tényleg egyáltalán nem lett felkapva. Egyszerűen imádom. Láttam vagy százszor. Ja, és a film nagyban hozzájárult, hogy Írországba vágyjak, és jövő hónapban költözöm is oda... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bevallom, hogy én is csak véletlenül akadtam rá erre a filmre, de nagyon tetszett, így helye van a listán :)
   Gratulálok a költözéshez, remélem élőben is ennyire el fog varázsolni az ország :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.