"MEGHALOK VALAMI ÉDESÉRT" SÜTI


Megkívántam az édességet (na jó, ölni tudtam volna érte), de nem volt itthon jóformán semmi hozzávaló, a boltba pedig nem szerettem volna lemászni, és amúgy sem szabadna kalóriával bombázni hab testemet, azonban a női ciklus nagy úr, szóval meggyőztem magam az ellenkezőjéről. Körülnéztem hát az interneten és egyúttal a kamrában is, így született meg ez a félig diétásított tortaszerűség. Igazából nem tudom minden nevezzem, de az biztos, hogy nagyon finom :)

Azt tudtam, hogy valami csokisat vagy kakaósat ennék, kakaó pedig mindig van itthon kilószámra, úgyhogy kerestem egy egyszerű, kevés hozzávalós receptet. EZ volt a kiindulási pont, a mennyiségeken nem változtattam semmit.




Hozzávalók

A tésztához:

10 dkg kókuszzsír

Folyékony édesítő ízlés szerint ( vagy stevia, xilit vagy akármi, amit szeretsz)

2 db tojás
Vaníliaaroma (vagy vaníliarúd/vaníliás cukor)
2.25 dl 1,5-es tej
1 bögre lisztté darált zabpehely ( vagy zabliszt, ha van)
1/2 bögre (tk) liszt
Cukrozatlan kakaópor ízlés szerint 
1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna

A tetejére:

1 csomag vaníliás puding
3 dl 1,5-es tej
opcionálisan gyümölcs vagy sütidísz (cukordísz, vagy egérkaka)







Elkészítés



A kókuszzsírt egy tálban habosra keverem, hozzálöttyintek annyi édesítőt amennyit jónak látok, plusz egy kis vaníliát. Ha van otthon vaníliarúd, akkor kaparhatunk bele azt, de megteszi egy jó minőségű aroma is, esetleg vaníliás cukor. Hozzáadom a 2 egész tojást és a tejet is, majd homogénné keverem egy habverővel. Nem kell megijedni ha a kókuszzsír darabos, ez természetes. Hozzáöntöm a lisztet és a darált zabpelyhet, a kakaóport és a sütőport is. A kakaóhoz nem írtam mennyiséget, mert az egyénfüggő, hogy ki mennyire szereti kakaósan a sütiket, természetesen ha sokat teszel bele, akkor az édesítő mennyiségét is növeli kell kicsit, nehogy nagyon keserű legyen a tészta. Ezt az egészet jól összekeverem.
Egy gyümölcstortaformának az oldalait bekenem kókuszzsírral, az aljába pedig kivágok egy kör alakzatot sütőpapírból. Ebbe öntöm a nyers szmötyit és légkeveréses sütőben nagyjából fél óra alatt készre sütöm. Amikor elkezd repedezni a teteje, és isteni illat van a lakásban, akkor már szinte biztos, hogy készen van.
Még melegen kiborítom egy tálcára, és amíg ez a tészta hűl, elkészítem a pudingot. Ugyanúgy járok el, ahogy a tasak hátulján van írva, kivéve a tej mennyiségét. Én 3 dl tejjel főzöm fel a pudingot, majd abban a pillanatban, amikor elkezd összeállni, ráborítom a tészta tetejére és gyorsan elegyengetem, hogy viszonylag szépen el lehessen dolgozni. Ha nagyon besűrűsödik a puding, akkor már csúnya lesz.
Amikor a puding is kihűlt, akkor lehet díszíteni a tetejét gyümölcsökkel, cukorgyöngyökkel vagy akár csokidarával (egérkaka) is. Nekem most ilyen cukorvirágok voltak itthon, a pudinghoz volt csomagolva.


Gyors, egyszerű és szinte minden hozzávaló megtalálható otthon úgyhogy ha hirtelen vágyunk valami finomra, amire jó ránézni is, akkor mindenképpen megéri összedobni.



Írjátok meg hogy ízlett, ha elkészítettétek! :)




1 megjegyzés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.