BLACKHEAD REMOVER

Avagy a mitesszer eltávolító élesben
Annak ellenére, hogy a kamaszkor már csak egy távoli emlék, és a pattanásaim is csak havi egyszer látogatnak meg pár napra, a tinikor legutálatosabb velejárója nem akar végleg elhagyni, így lassan 28 évesen is alaposan megküzdök a mitesszereimmel sajnos. A legnagyobb buli az orromon zajlik, de az állam és az arcom két oldala sem szokott lemaradni sokkal. Érdekes módon a homlokomat megkímélik, így azzal nem kell sokat vacakolnom, de a többi miatt havonta legalább kétszer ki kell tisztítanom az arcomat. Kozmetikushoz nem járok, elég volt a kamaszkori élmény és a vele járó sok pattanásheg az arcomon, magam is meg tudom csinálni itthon amit kell, elegendőt olvastam és figyeltem hozzá az évek alatt.

Eddig simán csak egy papírzsepivel és az ujjaimmal dolgoztam, azonban Niki néhány hete rendelt Kínából egy úgynevezett Blackhead remover-t vagyis mitesszer eltávolító szerkentyűt. Aki sokat keresgél Ebayen, annak biztosan ismerős lesz, egy hosszú kis pálcika egyik végén hurokkal, a másikon pedig egy kis kanállal, aminek lyuk van a közepén. Ki is próbálta szinte azonnal és egyből jött a pozitív kritika, ekkor döntöttem el hogy nekem is kell ilyen, úgyhogy rendelt még 5 darabot, amiből az egyik az enyém lett. Filléres dolog egyébként, százvalahány forint ha jól emlékszem. Aki nem tudná miről van szó, annak itt egy videó, próbáltam kevésbé gyomorforgatót keresni, nem volt egyszerű.


És jöjjön akkor az én véleményem

Először is meggőzöltem az arcom, de ez alapvető minden ilyen eljárás előtt. Lefertőtlenítettem a szerkentyűt és bekészítettem egy csomó zsepit. 
Egyrészt könnyezik az ember ilyenkor, elkezd az orrod is folyni, másrészt pedig a kiszedett mitesszereket egy zsepibe töröljük.

Én a hurkos részt használtam, az van elvileg a mitesszerekre, mivel pattanásom nincs (kopp-kopp) a másik feléről nem tudok nyilatkozni. 


Az orromon kezdtem, de mindjárt itt rájöttem, hogy a nagyon mély, nagyon telt mitesszereket nem szedi ki. Viszont az orrcimpámnál, ahol pedig zsepivel és az ujjammal képtelenség rendesen hozzáférni mert turcsi, nagyon szép munkát végzett.

Az államon, ahol mindig nagyon fáj és sosem tudom rendesen kinyomni az aprókat, ott kipusztított mindent egy szálig. Meg is lepődtem.

Az arcomon is jól teljesített, fájdalommentesen szedte ki az új jövevényeket. 

A végén a régi módszerrel fejeztem be az orromat, és akkor látszott csak igazán, hogy mennyi benne maradt volna, ha nem dolgozom utána. Lehet, hogy én nem voltam elég kíméletlen, de fájdalmat nem akartam okozni magamnak, így nem nyomtam rá annyira, mint mondjuk a videókban teszik.

Alapvetően meg vagyok vele elégedve, biztosan bekerül a rutinomba és talán idővel kitapasztalom, hogy mennyire és hogyan kell vele bánni, hogy a makacs és mély mitesszerek is féljenek tőle. A árát mindenképpen megérte, már csak kipróbálás címén is.
Több fajtája létezik, a legbrutálisabbnak a másik felén egy tű van. Ha beütitek a blackhead remover szót a gugliba, az első videó egy olyannal készült, na nekem a gyomrom kifordult tőle. Én azt nem ajánlom nyugodt szívvel senkinek, válasszatok inkább kanalas vagy dupla hurkos verziót.

Itt találod


Ti küzdötök mitesszerekkel? Milyen módszerrel éltek ellenük?20 megjegyzés

 1. Az a videó... Esküszöm, nekem fájt, amennyire rányomta a csaj. Lehet, hogy fogok ennek a cuccnak egy lehetőséget adni, mert a mitesszerekkel sajnos jó magam is küzdök eleget. A homlokom az esetek nagy részében mindig tiszta marad, mint neked, de az orrom, meg az arcom közeli része, ahol tágak a pórusaim, néha elég szar állapotban vannak, Amúgy én egy szemöldökcsipeszt és az ujjaimat szoktam használni eme nemes feladatra :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ezek a kínaiak állatok, nem kímélik magukat :D Én nem mertem agyon megnyomni, egyelőre még ismeretlen volt az egész ahhoz hogy vagánykodjak.
   Szerintem mindenképp próbáld ki, az álladon és az arcodon nem fogsz csalódni vele.
   Tényleg basszus, régen én is szemöldökcsipesszel szedegettem az orromról :D Mondjuk jó is volt rá, meg kell hagyni.

   Törlés
 2. Én is rátaláltam már erre a kicsikére, bár én sajna egy olyan kanál nélkülire és kezdem megbánni, hogy nem az rendeltem. :) De a másik végével is elégedett vagyok.Amúgy én úgy szoktam a "makacsabb" mitesszereket kiszedni, hogy előtte felpuhítom a bőröm egy kis vízzel és/vagy krémmel. Utána már nem kell kilyukasztani a fejemet, de mégis kijönnek. Ha meg még így se, azt pár alkalommal "lazítás" végett megnyomkodom vele és egyszer csak bumm. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ezt majd kipróbálom, általában a gőzölés elég szokott lenni, de most nem mertem jobban nekimenni, egyelőre csak "ismerkedtünk" :)
   Neked a másik felén is hurok van, vagy pedig tű? Bár lehet hogy van még ezeken kívül is valamilyen, én ezekkel találkoztam leggyakrabban.

   Törlés
  2. Tű van, amit ha óvatosan használ az ember, akkor nagyon is hasznos. Szóval nem bántam meg annyira a vásárlást, de elgondolkodtam egy kanalas verzió beszerzésén is. :)

   Törlés
  3. Nekem egy kicsit az horror, mondjuk a kozmetikus folyton szurkált, lehet azért van ez a fenntartásom vele szemben :D

   Törlés
 3. Lehet hogy nekem is ki kellene próbálnom, már hallottam róla, de annyira nem hittem benne :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem mindenképpen próbáld ki ha már szemeztél vele eddig is :)

   Törlés
 4. Én valami beteg állat lehetek, de baromira tetszett ez a videó :D Szépen kitisztította a bőrét az emberkének. Én is gondolkodtam egy ilyenen, de aztán rájöttem, hogy annyira nem problémás a bőröm, az orromnál meg nagyjából kiszedi a dolgokat a neem maszk, szóval nálam lehet, hogy csak kallódna. De tény és való, hogy nagyon hasznos kis kütyü :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Nekem ezt nem bírja a lelkivilágom, pedig a vértől, nyílt sebektől nincs bajom, de ez...A neem maszkról már csomó helyen olvastam hogy jó, csak a Himalaya Herbals-nek van ilyen terméke idehaza?

   Törlés
 5. Én brutális videókat is végignéztem már. Sokszor gondoltam már rá, hogy rendelek hiszen ha nem jön be akkor se kár érte mert nagyon olcsó. Én csak azt szeretném megtudni, hogy sterilizálható-e, de ezzel kapcsolatban nem találok leírást (fogászaton dolgozom ahol van erre lehetőségem). Attól tartok még, hogy nehogy nagyon piros vagy véraláfutásos legyen a bőröm mert fehér bőrű vagyok és hajlamos is a kék zöld foltokra a legapróbb ülésre is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom milyen módszerrel szeretnéd sterilizálni, de én idehaza beletartottam a gáztűzhely lángjába és semmi baja sem lett. Én is háklis vagyok a higiéniára, főleg ha a bőrről van szó. Szóval ha a nyílt láng nem olvasztotta meg, akkor nem hiszem hogy bármi más módszer tönkretenné. De ne vedd készpénznek :D
   Kicsit kipirosodott a bőröm utána, de néhány óra múlva nyoma sem volt. A barátnőm mitesszerei nyomkodás után be szoktak gyulladni, ezzel viszont nem. Ennyi pénzt megér kipróbálni szerintem :)

   Törlés
 6. Sziasztok, nem inkább kozmetikusra kéne bízni a tisztítást? Ő szakember, és évekig tanulta...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tizenéves koromban kéthetente jártam kozmetikushoz, aminek az lett az eredménye, hogy kráterek és hegek csúfítják a bőrömet, úgyhogy részemről köszönöm, de megoldom magamnak :) Itt most egyébként sem arról van szó, hogy súlyosan gyulladt és pattanásos bőrt nyomkodjunk, hanem olyanoknak való ez, akik a rendszeresen jelentkező mitesszerekkel küzdenek, amiket szakember nélkül is gyönyörűen el lehet távolítani. Nyilván ha már bele van sülve a bőrbe ott már csak kozmetikus segíthet, én sem támogatom az otthoni szurkálást, de a rendszeres tisztítással pont ezt előzzük meg.

   Törlés
 7. Örülök, hogy írtál róla, egyre szimpatikusabb ez a kis eszköz. Nem szeretek kozmetikushoz járni, viszont elég nagy krátereim vannak, a nyomkodást sem nagyon szeretem, úgyhogy tuti ki fogom próbálni már. :) A nyoma amúgy hamar eltűnik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Utána pár óráig még kicsit piros volt, de estére majdnem teljesen elmúlt. Másnap egyedül az orrom tetején gyulladt be az egyik, de azt meg pont hogy nem ezzel csináltam, úgyhogy... :)
   Rendeld meg bátran, ha mégsem jön be, akkor is legalább kipróbáltad :)

   Törlés
 8. Brrr, ezt kihagyom. Ráadásul nekem eléggé szadizósnak tűnik, ahogy megmarad a hurok nyoma. Ha mitesszert nyomkodok, nekem messziről gyengéden összenyomva a bőrt, kiugrik, ha meg nem, akkor nem piszkálom, ha erőszakos vagyok a bőrömmel, csak bevérzik meg lenyúzom.
  A kozmetikusokkal kapcsolatban hasonló a véleményem, azért, hogy megmondja, menjek bőrgyógyászhoz, és szétnyomkodja a fejemet, minek??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem nem maradt meg a nyoma, mondjuk nem is kínoztam meg ennyire a fejemet mint a néni :D Nekem sajnos kézzel nyomkodva is oda kell tenni rendesen, mondjuk szerencsére nem olyan érzékeny a bőröm mint a tiéd, így nem marad sokáig nyoma.
   Kozmetikus kérdésben abszolút egyetértek, emellett pedig az áraik az egekben vannak (tisztelet a kivételnek)

   Törlés
 9. Nekem is van, bár őszintén szólva kretén módon mindig elfeledkezem a létezéséről. Na, hétvégén használatba veszem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Tessék elővenni és kipróbálni! Kíváncsi vagyok másoknak is bejön-e :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.