ECSETELJÜNK! #2 | SZEMÖLDÖKFORMÁZÁS, KORREKTOROZÁSNagyon örültetek az előző bejegyzésnek ebben a témában, így igyekszem gyorsan végigszaladni a dolgokon, hogy akinek aktuális, az minél hamarabb képben legyen.
A mostani bejegyzésben egy kalap alá veszem a korrektorozáshoz, a szemhéjalapozáshoz és a szemöldökformázáshoz szükséges ecseteket, mivel ez egy elég rövidke rész, nincsen túl sok alternatíva.
Az alapozóecseteknél már említett szentírás a folyékony állagú termékek felviteléről itt is igaz: csakis a szintetikus sörtéjű ecsetekkel lehet szép és egyenletes hatást elérni. Viszont elárulom, hogy én leginkább az ujjaimat szoktam használni, mert a kicsit masszívabb állagú krémes korrektorokat (pl.:Catrice Camouflage) sokkal egyszerűbb kézzel eldolgozni. Persze az ecset higiénikusabb, de ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy melyik jobb.
Azt viszont mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy ezek csak támpontok. Ne érdekeljen az, hogy a gyártó mit ír az ecsetre, simán előfordulhat, hogy neked a legjobban egy szemhéjpúderecset fog beválni mondjuk korrektorozásra, de akármilyen példát említhetnék.
Szemöldökformázás

Ferde ecset

Ha van a készletetekben ferde tusecset, akkor még véletlenül se vegyetek szemöldökecsetet, mert ugyanazt fogják rátok sózni, maximum drágábban. Nekem tökéletesen bevált az Essence ferde tusecsete a szemöldökömre is, bár állítólag a keményebb kivitelezés jobb a szemöldökhöz. Por állagú festékek felvitelére tökéletes, és mivel a kialakítása miatt lehet játszani a vastagsággal, egészen biztosan precíz végeredmény érhető el vele.

Essence ferde tusecset


Satírecset

A rövid szőrű, egyenesre vágott satírecsetek is kiválóan alkalmasak a szemöldököd formázására, ha nincsen ferde ecseted. Ezeket leginkább kisebb helyeken való satírozásra és a szempillatőnél való festésre ajánlják, de mivel elég pici a feje és rövidek a sörtéi, remekül megállja a helyét a szemöldököd "megrajzolásánál" is.

Sigma E20
Szemöldökfésű

Akinek sűrűbb vagy éppen kócolódóbb a szemöldöke, annak áldás lehet egy ilyen szemöldökfésű beszerzése. A szőrből készült részre egy kis hajlakkot vagy egyéb formázót fújva pikkpakk rendet tehetünk a kósza szálak között, a műanyag fésű része pedig jó szolgálatot tehet, ha összeragadnak a szempilláid.

Kent szemöldökfésű


Spirálkefe

Bizony, ez a kis szerzet is többfunkciós. Remekül használható ő is fésülésre, de én leginkább lágyítani szeretek vele, ugyanis jól el lehet vele satírozni az éles vonalakat és a túl vastagon felhordott festéket, amennyiben ceruzával (is) dolgoztunk.

Bősz  Ecset 6510
Korrektorozás (és szemhéj alapozás)


Lapos ecset

Ez gyakorlatilag az alapozós posztban már bemutatott lapos ecset kistesója, ugyanúgy néz ki és ugyanazt is nyújtja korrektorozás terén. Ez a leggyakoribb és legelterjedtebb ecset e téren. Ha Ebayes készletet vesztek, ilyen 99 százalékban lesz benne. Szemhéjalapozó felvitelére is megteszi. Folyékony és krémes állagú termékekhez is tökéletes.

Sigma F70


Fordított V alakú ecset

Ezt én neveztem így el, nem tudom mi a hivatalos megnevezése, de értitek, na :) Ez egy jollyjoker, ugyanis a kialakításának hála, könnyen elérhetőek vele a zugosabb helyek is, emellett mivel kicsit nagyobb feje van, nagyon gyors eredményt lehet vele elérni. A felfele V alakban keskenyedő szálai miatt tökéletes például a szemzugnál használva is. Természetesen ő a szemhéjalap felvitelére is tökéletesen használható. Én ezeket inkább a könnyebb, folyékony állagú termékekhez használnám.

Bősz Ecset 9831Ez a kettő szerintem a leggyakoribb és a legkihasználhatóbb, de természetesen nem csak ennyi ecset van a piacon. Főleg a Sigma nevéhez köthetőek a különféle precíziós ecsetek, és ha megnézitek a honlapon, korrektor ecsetből is millió féle van, amikkel aztán végképp mindenhol és mindenhogy eldolgozható a korrektor, de ha engem kérdeztek, otthoni, napi használatra nem igazán kell több a fentieknél. Persze aki szeretne, annak lelke rajta, de nekem itt a célom az alapvető ecsetek bemutatása, amik közül össze lehet szedegetni egy korrekt kis alapkészletet.
6 megjegyzés

 1. Egy kínai ecsetkészletből egy nagyon lapos lekerekített végű ecsetet használok a camouflage-hoz. Sokkal finomabb korrektor réteget lehet felvinni vele. Eddig semmire sem tudtam használni ezt az ecsetet, de erre a célra bevált.. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ez tök jó :)) Szerintem olyasmi ecsetem nekem is van, majd kipróbálom. Köszi a tippet!

   Törlés
  2. :)) Szívesen! Akarom kérdezni, te mivel tisztítod az ecseteket és hogyan?

   Törlés
  3. Én sebbenzint használok a leggyakrabban, néha pedig kimosom őket babasamponos langyos vízben. Eddig jól működik :) És te?

   Törlés
  4. Én hajsamponnal mosom, attól is teljesen tiszták lesznek. Remélem jól csinálom..lehet veszek majd a makeup plázaban ecset tisztító folyadékot.

   Törlés
  5. Szerintem teljesen jó a sampon is, ha nem hullanak a szálak tőle, felesleges ehhez folyadékot venni jó pénzért. De ez csak az én véleményem úgy, hogy még sosem volt ilyen lötyim :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.