MIT NE AJÁNDÉKOZZ KARÁCSONYRA


Lassan de biztosan a nyakunkon az ünnepi időszak, és nekem akarva-akaratlanul is a jó öreg Animal Cannibals sláger megy a fejemben nonstop, és ez nem véletlen. (Ha nem ismered, az azt jelenti hogy szemtelenül fiatal vagy). Tudom, hogy a karácsony hivatalosan a szeretet ünnepe lenne, de ez a dolog én környezetemben leginkább idegösszeomlásokkal, brazil szappanoperákba illő vitákkal és végeláthatatlan készülődéssel vezetődik fel és csak remélni merem, hogy máshol sincs ez másképp. Feszkó a fa miatt, feszkó az ajándékok miatt, feszkó a menü miatt és ezt még sorolhatnám napestig. Pedig mi egy kicsi és viszonylag békés család vagyunk, el sem merem képzelni mi lehet egy szabványméretű családban?

A legnagyobb gondom mindig az ajándékok kiválasztása, és általában addig húzom-halasztom a dolgot, amíg végül azon kapom magam, hogy 24-én délelőtt pánikszerűen csapongok üzletből ki, üzletbe be. Tavaly már okos voltam, és letudtam mindenkit itthonról két kattintással, hála az internetnek és a MasterCardnak. Viszont ez csak egy dolog. Mi van akkor, ha fogalmunk sincs, hogy minek örülne az illető? Vagy ha olyan embert kell megajándékoznunk, akinek az ég világon mindene megvan? Esetleg ha nem vagyunk vele olyan jó viszonyban, viszont az "illem" megkívánja hogy adjunk neki valamit?
Nos, ezekre a kérdésekre nem a mai posztban fogok válaszolni, hanem majd egy következőben. 

Van viszont néhány elvem az ajándékozásokat illetően. Ilyen például, hogy sokkal jobban szeretek egyszerre több, kisebb dolgot adni és kapni, mint egy nagyobb valamit. A másik, hogy sokkal jobban örülök egy kézzel készített ajándéknak, mint egy boltban vásároltnak. Harmadrészt - és ez a legfontosabb - mindig próbálom személyre szabni a meglepetést Ezt úgy a legkönnyebb, ha év közben feljegyzem az elejtett mondatokat a kívánságokról. Így nem kell sokat gondolkodni azon, hogy mit vegyünk.
És végül, de nem utolsósorban: elkerülöm messziről a kliséajándékokat. Életem 27 éve alatt bizony nem egyszer voltam én az bizonyos illető, akinek nem tudták mit ajándékozzanak, azt gondolták mindenem megvan, vagy éppen csak illemből kaptam valakitől valamit. Elmondom, hogy ezek az ajándékok inkább kínosak, mintsem örömet okozók voltak. Mindkét félnek. Mert ha nem ismered az ajándékozott ízlését, akkor ezekről csak az fog sütni, hogy muszájból vettél valamit, mert kellett.
Hogy mik ezek? Lássuk:Bögre

A világ legszemélytelenebb ajándéka. De tényleg. Családtagoknak és közeli barátoknak szerintem egyenesen ciki, esetleg osztálytársnak vagy munkatársnak még elmegy, ha kihúztad a nevét a kalapból. Ha ilyet ajándékozol, akkor azt üzened hogy nem ismerlek, nem is érdekelsz és nem akartam rád sokat költeni.

Plüss
Ha elmúltál 16 és az ajándékozott is, akkor nincs miről beszélnünk.

Kulcstartó
Ezzel nagyjából hasonló a helyzet mint a bögrével. Hacsak nem a legutóbbi nyaralásodból hoztad, akkor semmi helye az ajándékok listájában. Igen, tudom, vannak dizájner kulcstartók is, de őszintén, abból a pénzből amit erre költesz, vehetnél egy szép ékszert is akár, nemde?

Zokni
Nem és nem. Zoknija mindenkinek van. A zokni egy olyan dolog, amit mindenki képes megvenni magának, amennyiben szükségét érzi annak. Senki, de értsd úgy, hogy SENKI nem fog örülni ha zoknicsomagot nyomsz a kezébe a fa mellett. Még ha azt mondja, hogy örül, akkor sem. Kegyesen hazudik.

Parfüm
Kizárólag abban az esetben működik, ha nagyon jól ismered az illető ízlését vagy ha kifejezetten vágyik adott illatra. A parfüm olyan mint a szex. Ha nem működik a kémia, akkor a fene megette az egészet. Spórolj meg magadnak és az illetőnek sok ezer forintnyi csalódást, ha nem vagy biztos benne, hogy tetszeni fog neki. 

Pizsama
A zokni esete pepitában. Elismerem, manapság már vannak halálcuki pizsamák, de mennyi az esélye, hogy az illető örülni fog neki? Nem sok. Ez megint a szükséges ajándék kategória, vagyis szüksége van rá mindenkinek, ergo mindenki megveszi magának ha éppen kell egy új. De tapasztalatom szerint a pizsik nem szoktak olyan gyorsan amortizálódni, hogy minden évben kapjunk egy utánpótlást valakitől.

Alsógatya/bugyi
Seriously?! Nope. Ugye nem kell ragoznom miért?


Nyakkendő
Hacsak a férfiember nem topmenedzser vagy ügyvéd, akkor bőven sok neki a ballagásból megmaradt darab is, nem kell önként gyarapítani a sosem hordott gyűjteményt. Ráadásul ez is ízlések és pofonok kérdése, ami neked tetszik, az neki nem biztos.


Tusfürdő, testápoló, dezodor, sampon, borotvahab és társai
Most ezzel azt akarod közölni, hogy kívánnivalót hagy maga után az illető személyes higiéniája? Vagy ennyire nem volt ötleted, hogy mit adj szerencsétlennek? Tudom, hogy ilyentájt elárasztják a drogériákat az ajándékcsomagok, de attól, hogy az a nyamvadt dezodor és tusfürdő egy szép papírdobozban van, még az marad, ami. Újfent az szükséges dolgok kategóriája. Megveszi magának ha kell, hidd el.


Gagyi könyv
A tipikus ismeretlen kiadós, rossz papírra rondán nyomtatott, Paint-ben rajzolt vagy béna Photoshopos borítójú darab valami szenzációhajhász címmel, amit az aluljárókban árulnak. A ponyvák ponyvája. Istenem, mennyi ilyet kaptam, meg sem tudom számolni. De ez csak a jéghegy csúcsa, mert könyvet ajándékozni megint elég személyes dolog, ismerni kell hozzá az illetőt és az ízlését. Megveheted te a Szürke ötven árnyalata trilógiát, de nem fog neki örülni, ha ő a francia realistákat preferálja és fordítva.

Pulóver
A "nem tudom mit vegyek neki, kap egy pulcsit" mondat kinek ismerős? Sokaknak, ugye? A pulcsi a ruhák bögréje. Személytelen és snassz. Anyu közel 20 évig pulcsival lepte meg a párját és higgyétek el, az ötödik évtől már nem volt felhőtlen a mosoly az ajándékbontáskor. Egyszer-kétszer elmegy, de itt megint nagyon kell ismerni az ízlését az ajándékozottnak. Mondjuk ez minden ruhaneműre vonatkozik.

Gyertya
Kísérőajándéknak tökéletes, főleg egy illatos darab, de egymagában elég vérszegény és unalmas. Ezt szintén előszeretettel ajándékozzák "kötelezően", tehát ha nem vagyunk közelebbi ismeretségben az illetővel. Neki elmegy, de közeli rokonnak, barátnak inkább ne. A Yankee Candle most nagyon hódít tudom, de csakis akkor ajándékozz ilyet is, ha adsz még mellé mást is.

Csetreszek
Szezonális, lehetőleg agyoncsillámporozott, giccses, általában kerámia kacatok, amiknek semmi értelme és funkciója, csak vannak. Elvileg azért találták ki, hogy dekoráljanak, de a legtöbb esetben ízlést rombolnak. A mécsestartó még a jobbik opció, de a mikulás, rénszarvas, angyalka és egyéb formájú objektumok a WTF kategóriát súrolják. Nekünk egy kartondoboznyi van ilyenből összegyűjtve, és egyet sem mi vettünk. Ne tedd kategória, hacsak az illető nem született giccskirálynő. Mert bizony, vannak olyanok is. Ez esetben indokolt feltankolni ezekből az eurós boltban, boldog lesz. Meg a pénztárcád is.


Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be hogy adtunk már ezek közül többet is ajándékba. Majd gondoljunk bele, mi mit éreztünk, amikor ilyet kaptunk valakitől. 
Nem az a lényege a karácsonynak és az ajándékozásnak, hogy minél drágább és minél exkluzívabb ajándékot vegyünk, és nem is kell azért személyi kölcsönt felvenni hogy megvehesd az Iphone mit tudom én hányast neki, hogy megmutasd mennyire nagylelkű vagy. Arról kellene szólni az ünnepnek, hogy örömet okozzunk és ezáltal mi is boldogok legyünk. 

Tavaly a legnagyobb sikere a házi készítésű fehércsokis sütőtöklekváromnak volt mindenkinél. Pedig kaptak mellé még sok minden mást is. Mégis, azt emlegetik azóta is. 
A legolcsóbb volt pénzben mérve, azonban belefőztem a szívemet-lelkemet, saját címkét nyomtattam és mindenkinek egyedi dizájnt álmodtam az üvegre. Ennyi a lényeg; hogy az ajándékozott érezze, kifejezetten neki választottad vagy készítetted, és hogy szeretettel adod. Hidd el, sokkal jobb érzés lesz látni az örömét, mint amikor te kapod meg a meglepetéseidet. Amik között remélhetőleg nem lesz egy sem a fentiekből ;)30 megjegyzés

 1. Tetszik a lista, jókat mosolyogtam rajta :-) Sokan kivannak rajta, hogy az ember már november elején a karácsonnyal van elfoglalva, de pont azért érdemes idejében elkezdeni gondolkodni, hogy végül ne egy bögrét kelljen becsomagolni :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett :) eljesen igazad van, most már én is mindig előre gondolkodom, okulva ezekből :)

   Törlés
 2. Egyetértek sok mindennel, bár én mondjuk örülök a bögréknek, mert bögre-b*zi vagyok :D De totálisan levehető, amikor valaki olyasmit ad, amiről süt, hogy fogggggalma sem volt a másikról így inkább a legelső dolgot leemelte a polcról. Én is inkább személyesebbre szoktam venni, most aztán meg majd küldözgethetek és szerintem ebay-es vásárlás lesz belőle. Éljen a Mastercard! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A te esetedben nem ciki a bögre, mert ezek szerint gyűjtöd, ez tök jó. Főleg ha tudják rólad és azért kapod :D
   Ebayes ajándékok jók, isten áldja Kínát! :D (Én is onnan rendeltem:D)

   Törlés
  2. Én is teljesen bögre mániás vagyok, imádom az összeset *.* Már sajnos nem férne el több a konyhaszekrényünkben, de ha lehetne, még rengeteget vennék! :D

   Törlés
  3. Na igen, a hely az nagy gátló tényező szokott lenni :D Lehet kapni ilyen falra szerelhető sínt kampókkal, arra is ki lehet akasztgatni őket, úgy még dekorációnak is megteszi és nem sínylődnek a szekrényben :)

   Törlés
 3. Nekem semmi bajom nincs a zokni, pizsi, ruha, bögre ajándékokkal, én mindegyiknek nagyon szoktam örülni (megjátszás nélkül!) :D Szeretek ruhát kapni, ha az illető, aki adja ismeri az ízlésemet és tudja a méretemet :D Az én kívánságlistámon is van pizsi :D Szerintem mi azon kevés családok közé tartozunk, akik szeretnek hasznos ajándékot adni és ha az tegyük fel egy csomag fehérnemű (mert valakinek még arra sem telik), akkor azt vesz. Persze ezek mellé nem árt egy-egy személyesebb ajándék is ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó, de ti most építitek fel az életeteket egy teljesen más városban, ilyenkor teljesen indokolt a praktikus ajándékok megvétele. Főleg ha ismerik az ízlésedet, de amikor olyantól kapsz pizsit, aki bement az első kínaiba és leemelte a rikítórózsaszín műszatén félreszabott darabot ez jó lesz alapon, na az nem kellemes, hidd el :D
   Itt van például a barátnőm és a párja. Ők már lassan 10 éve minden karácsonykor alsógatyát, zoknit, patikai termékmintákat, lepedőt, viaszvászon terítőt és törülközőt kapnak anyóséktól. Persze nem egyszerre, ez egy-egy év terméke. Nincsenek rászorulva, és sosem találják el az ízlésüket, ilyenkor jön a kérdés, hogy minek?

   Törlés
  2. Igen, én is csak úgy örülök az kliséajándéknak, ha eltalálják az ízlésemet, vagy épp azt, amire vágyom :D szerencsére még nem lőtt mellé senki sem ezzel kapcsolatban, lehet, hogy mindig jól adom a jeleket, hogy mi kell, vagy mi tetszik? :D

   Törlés
  3. Egyébként én is tervezek hasonlót a blogra, de nagyon vívódok :D Nem tudom, hogy ami nekem szuper ajándék lenne, az másnak is az, vagy éppen fordítva... :)

   Törlés
  4. Én is fogok ilyesmi posztot csinálni, szerintem elkerülhetetlen, hogy a saját ízlésedet ne vidd bele a dologba egy kicsit, de ez belefér. Végül is az olvasóidnak lehet hasonló ízlése, vagy adhatsz olyan ötletet, ami neki eszébe sem jutott volna magától.

   Törlés
 4. Fura, de én sokszor szoktam ilyen "gagyi" cuccokat adni a családtagjaimnak. Idén pl. húgom egy pöttyös bögrét fog tőlem kapni, mert imádja a pöttyös, vagy masnis dolgokat. Tavaly plüsst kapott, mert imádja őket, pedig már elmúlt 16 éves. Anyum ismét könyvet kap, mert imádja a krimiket. Szerintem az ilyen kliséajándékok sem cikik, ha ismered az illető ízlését.

  Amúgy ami a zoknit illeti, az nálunk fogyóeszköz, és ahogy anyum mondaná, zokniból sosem lehet elég. :)

  Egyébként mi már általában nem adunk nagy dolgokat, lévén mindenki felnőtt a családban, így leginkább valami finom desszerttel kedveskedünk egymásnak.

  Egyébként nálunk senki sincs kiakadva karácsony előtt, mert anyu idejében megtervezi a menüt (ami minden évben ugyanaz, tehát nagyon nem kell rajta vacillálni), idejében bevásárolunk, hogy minden legyen. Ajándékot általában december elején veszünk, hogy ne kelljen kapkodni. Nem értem, hogy egyesek hogy tudnak idegbetegek lenni, hiszen az egész szervezés kérdése.

  Persze, mindenki más. Én mindennek szoktam örülni, bármit kapok is, hiszen nem az ajándék a lényeg, hanem hogy szívből adják azok, akik számítanak nekem, és akiknek és is számítok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ezek szerint neked jól szervezett, nyugodt családod van, nálunk egyik sem jellemző :D Jó, a menü az még a legkisebb dolog, de tavaly pl. 24-én délután derült ki, hogy elszámoltuk a margarin mennyiségét a sütikhez, mert előző nap anyu dupla zserbót sütött, meg ilyen apróságok szoktak megesni :D

   Nem mondtam, hogy ezek gagyi ajándékok, ha ismered az illető ízlését és úgy választasz, akkor biztosan örömet is okozol vele. Én ezt főleg arra hegyeztem ki, amikor valaki nyűgnek érzi az ajándékvásárlást és még a fáradságot sem veszi, hogy megnézze vagy kiderítse mit szeret az illető, csak vesz neki egy random bögrét vagy zoknicsomagot, oly mindegy neki alapon. Én ilyenkor azt mondom, hogy minek, vett volna egy üveg bort vagy egy doboz desszertet és akkor nem éreztem volna én sem azt, hogy ez is csak muszájból vett valamit, mert úgy illik. És igen, nem az ajándékozás lenne a lényege, de sajnos az utóbbi években már szinte csak erről szól ez az ünnep.
   Jó a profilképed egyébként ;)

   Törlés
 5. Én azt szeretem, ha valami azért nagyjából kiderül, hogy kit mivel lephetek meg. Most sikerült is néhány dolog... :D
  Én bögrét kértem karira a páromtól... :D Elavult a szett, meg pár el is törött belőle, ideje újítani. Anyukám Nők Lapja előfizetést kapott, December 1.-től jár neki. Egy kis csoki landol neki a fa alatt. Valami sajt tortát szeretnék majd sütni. Ilyen nagyon nagy ajándék vásárlást nem szeretek rendezni...A sógornőm körömlakkokat kért egy meghatározott színben, némi futkározás után sikerült is beszerezni őket.
  Jaj gagyi könyveket én is kaptam már... el sem olvastam őket...
  Anyum ilyen Júlia, meg Romana újságokat szokott karira kérni, mert ezeket imádja falni... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek is tök jó dolgok. Szükséged van bögrére= örülni fogsz neki. Vagy például anyukádnak az előfizetés. Gondolom nagyon boldog lesz, mert hasznát veszi :) A figyelmesség a lényeg, az hogy megfigyelje, esetleg megkérdezze az ember, hogy mire vágyik a másik.
   Jaj, a Júlia és Romana füzetek végigkísérték a gyerekkoromat, ne is mondd :D Még van is valahol egy köteg régi kiadás a kilencvenes évekből :)

   Törlés
 6. Szia :) nagyon jó lett a bejegyzés , örülnék annak , hogy ha lenne egy : mit ajándékozzunk a másiknak . :) pl. Ha valaki jár valakivel akkor mit ajándékozzon és mit ne . :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Örülök, hogy tetszett :)
   Mindenképpen tervezek ilyen posztot amit írtál -sőt lebontva családtagokra is- szóval ebben a hónapban biztosan kint lesz :)

   Törlés
 7. Én egyedül a zokniért vagyok oda, imádom a nagyon szőrös, nagyon meleg zoknikat. :D De ezt leszámítva pironkodva fpgom a fejem, mert bizony nem egy ilyen klisé ajándékot adtam már én is... :$

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anyukám van így mint te, így ő valamelyik karácsonyra kapott is tőlem többek között egy jó nagy, vastag zoknit. Azóta is az a kedvence :D Szóval amit leírtam az nem szentírás, ha adtál is ilyet, lehet hogy szívből örültek neki. A lényeg, hogy a jövőben mindig figyelj oda, hogy csempéssz bele valami személyeset. Pl.: fentebbi kommentben a pöttyös bögre esete.

   Törlés
 8. Szerintem sem klisé ajándékok ezek, feltéve, hogy olyan személytől kapom, aki ismeri a méretemet, az ízlésemet, és tudja, hogy mi fog tetszeni. Ellenkező esetben egyetértek, én sem szoktam ilyen dolgokat vásárolni úgy, hogy fogalmam sincs, hogy a másiknak tetszene-e, teljesen fölösleges lenne :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez lenne a lényeg :) Csak sajnos olyan sokan nem veszik a fáradságot ahhoz, hogy belegondoljanak ezekbe, így lett nekem sosem olvasott ponyva gyűjteményem, félreszabott szaténpizsamám, ami se nem a színem, se nem a méretem és még sorolhatnám :D

   Törlés
 9. Jókat mosolyogtam rajta, bár én elég sok mindennek örülök az itt szereplő dolgok közül.
  Tavaly plüsst kaptam a legjobb barátnőmtől - zombisat, de határozottan plüsst, azóta is azzal alszom; ezen kívül egy kézzel öntött gyertyának, festett kulcstartónak és kötött pulcsinak is nagyon tudok örülni, parfümből pedig szerencsére nem vagyok nehéz eset. Legyen erőteljes, fűszeres illata, és elvesztem benne.
  Azt pedig mindig fura olvasni, hogy más családoknál mennyire stresszes ez az időszak, nálunk soha nem volt ilyen. Mindenki időben letudja az ajándékokat, a menüben minden évben csak apró változások vannak, nagyrészt még a dédim által bejáratott fogásokat esszük végig annyi különbséggel, hogy már a nagyim csinálja. Meg ha már egész évben non-stop idegeskedünk, rohangálunk, legalább ilyenkor ne parázzunk, hogy valami nem úgy sül el, ahogy akarjuk. : }

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zombis plüss, na azt megnézném :D Jók ezek a dolgok, ha látni benne az igyekezetet, hogy direkt neked szánták Azért nálunk sem annyira rossz ám a helyzet, csak ilyenkor hajlamosabb az ember hamarabb kiborulni, főleg ha csak nők vannak a családban :)

   Törlés
 10. Nálunk nincs ajándékozás. Nincs. Gyerekek kapnak csak ajándékot, na de ők min. 4 helyről. Ennyi. Biztos ez is furcsa.
  Év közben minden megveszünk magunknak, ami kell az akkor kell, felesleges dologra meg nincs pénz, a felsoroltakból bár örülnék pár dolognak, de olyannak, amit én választok. Nekem nem mindegy, milyen a pizsama, zokni, párom is csak bizonyos márkát hord, szóval nehéz ügy lenne meglepni minket.
  Névnapkor, szülinapkor sincs ajándékozás, csak a kicsiknek. Bár anyuval meg szoktuk lepni egymást, de pl. apámmal soha, párom családjában sem szokás. Legutóbb anyós 70 éves lett, családi vacsi volt, először, mióta ismerem, kapott tortát meg virágot, ennyi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez tényleg sokaknak furcsán hangozhat, nekem mondjuk nem, mert ismerek ilyen elven élő embereket és nem dőlt össze a világ ott sem :) A gyerekek boldogok, ez a lényeg. Sokszor mondjuk én is nyűgnek érzem ezt a kötelező ajándékozósdit, viszont lemondani nem tudnék róla azt hiszem, mert annyira szeertek adni, főleg ha örülnek neki :)

   Törlés
 11. Sok mindennel egyet értek, és valahogy mégis van bennem valami ellenvélemény. Igaz, hogy én is szeretek hasznos, személyre szóló ajándékokat kapni és kaptam már olyan cuccokat, amiktől - csúnya dolog, vagy sem, de - azonnal megszabadultam. Nem illettek hozzám, porfógó lett volna, minek? De az is hozzátartozik ehhez, hogy bizonyos embereket a rokonságunkból nem ismerek annyira, hogy személyre szóló ajándékot tudjak neki adni. Olyankor kap egy üveg italt az illető, vagy valami szép készletet, mert mást nem nagyon tudok kitalálni. Idén viszont szeretnék kézzel készített ajándékokat adni a családból mindenkinek. És habár sokan nem szeretk, én imádom a bögréket, főleg a karácsonyiakat ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óh, hát az üveg ital az teljesen jó szerintem, valami kis aprósággal mellé, hiszen ha nem ismered annyira az illetőt, akkor nem lehet mit tenni.
   Sk ajándékok a legjobbak, én is szeretek olyat adni, idén is készülök valamivel, csak még nem döntöttem el mivel :)

   Törlés
 12. Tőlem kifejezetten szeret kozmetikumokat kapni a család, mert ismerem az ízlését mindenkinek ezen a téren, és még a gyerekek is rákészülnek, hogy biztosan lesz a csomagjukban valami izgi habfürdő vagy fürdőkonfetti :-D Emellett van olyan barátnőm, aki tutira örülne bögrének, és a párom egyik legkedvesebb ajándéka tőlem szintén bögre. Szóval azt hiszem, én itt most nagyon a szabályt erősítő kivétel vagyok :-D Ja, és gyertyamániásként simán kijelenthetem, hogy egy nagyméretű YC gyertya tökéletes ajándék, ami mellé már semmi mást nem is kérek – kaptam is most a páromtól egyet :-D

  Amúgy nekem sokkal kiborítóbb az az élmény, amikor segítek az ajándékozónak, és könnyen beszerezhető dolgot kérek, majd mégsem azt kapok. Mint pár éve, amikor könyvutalványt kértem, és kaptam helyette két cuki, ám telejsen felesleges karácsonyi manót, amikre emiatt azóta is haragszom...

  VálaszTörlés
 13. Abban mondjuk biztos vagyok, hogy te figyelembe veszed az ízlését az ajándékozottaknak, és a bögre is lehet jó ajándék, tervezek egy posztot amiben főszerepet kap egyébként.
  A YK nagy kiadása elég szép ajándék, na meg az ára is tekintélyes, én mondjuk a posztban a tart-ra céloztam inkább vagy az ilyen kis hat darabos szagos teamécsesekre.
  Istenem, de sokszor volt velemi is ilyen, megkérdezték minek örülnék és kaptam egy teljes más, gyakorlatilag használhatatlan valamit...(pedig sosem kérek drága vagy elérhetetlen dolgokat) Nem értem az ilyen embereket, akkor ne kérdezze meg :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan. Ráadásul az utalvány akármekkora összeg lehet, ő határozza meg, és tök büszke voltam magamra, hogy ilyen könnyen teljesíthetőt kérek :-D

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.