A LEGINSPIRÁLÓBB TED ELŐADÁSOK, AMIKET NEKED IS LÁTNOD KELL!Már említettem a blogon  csajos alkalmazásokat taglaló bejegyzésemben, hogy nagyon szeretek TED előadásokat nézni. Ha fel akarok töltődni, vagy kicsit tartalmasabb gondolatokra vágyom, mint hogy hova kenjem a highlightert, akkor biztosan a TED-en kötök ki.
Rengeteg témában és előadótól hallgathatunk 10-20-30 perces beszédeket, és a legtöbbjük nem mellőzi a humort sem hála istennek úgyhogy nem kell félni hogy halálra unatkozod magad miközben okosodsz. Szeretem, hogy az előadók beleviszik a személyiségüket és sokszor a saját élettörténetüket vagy tapasztalataikat is az előadásba, így tényleg hitelessé teszik a mondanivalójukat a szememben. A mai bejegyzésben megmutatom az aktuális kedvenceimet, jelenleg ezek a témák foglalkoztatnak vagy gondolkodtatnak el, reményeim szerint belenéztek valamelyikbe (vagy mindegyikbe).Cameron Russel egy modell, és a beszédéből kicsit beláthatunk a kulisszák közé, sőt azt is megtudhatjuk, hogy a modellek is gátlásosak és sokkal több önbizalomhiányos lány van a szakmában, mint azt valaha is gondolnánk.


Susan Cain előadása az egyik kedvencem, legalább 4-5 alkalommal láttam már. Introvertáltként hátrányként éltem meg, hogy ilyen vagyok, de rá kell jönnöm, hogy ebből a tulajdonságból is ki lehet hozni nagyon jó dolgokat. Az ő előadása még egy löket volt ehhez a felismeréshez. Szóval introvertáltak, tartsunk össze! :)


Amy Cuddy azt kutatja, hogy mennyire befolyásolja a testbeszédünk az önmagunkról alkotott képet. Gyakorlatilag kifordította az amit gondolsz, azzá leszel elméletet és megvizsgálta amilyennek mutatod magad, olyan leszel szempontból. Nagyon érdekes előadás, én próbálom alkalmazni a benne elhangzott dolgokat és szerintem működik. Önbizalomhiányosoknak és visszahúzódóknak kötelező!

Mary Roach író, és rettentően humoros fajta, egy kicsit bizarr a humora, de nekem nagyon bejön. Ebben a videóban sírva röhögős részek is akadnak szép számmal. Nem igazán az inspirálást szolgálja, de sok új információt megtudunk a témáról többek között azt is, hogy egy halottnak is lehet orgazmust okozni. 

A hölgy klinikai pszichológus és az előadásban a mai trendet cáfolja meg, miszerint normális dolog, hogy a húszas éveinkben csak tengünk-lengünk, identitástudat és célok nélkül. Mivel ez a téma engem is nagyon foglalkoztat napról napra, kicsit félve néztem meg, de a végére igazán inspiráló útravalót kapunk. 

Sheryl Sandberg a Facebook ügyvezető igazgatója és emellett nagyon szimpatikus nő. Beszédében egy elég szomorú és általános problémát feszeget, mégpedig azt, hogy miért van kevesebb női vezető mint férfi, illetve hogy miért becsülik magukat le a nők, ellenben a férfiakkal, akik mindig magabiztosan menetelnek előre. Sok okos gondolat, lélekmorzsák, inspiráció, kötelező minden nőnek, aki nem háztartásbeliként tervezi leélni az életét.

Szoktatok TED-et nézni? A fentiek közül melyik ragadta meg a figyelmeteket?
12 megjegyzés

 1. Ó, én is nagyon szeretem a TED-et, még az angoltanárom kezdett el beszédeket nézetni tavaly fakton és eléggé ráfüggtem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Könnyen rá lehet függni, az tuti. Jófej tanár, ha ilyeneket nézetett :)

   Törlés
 2. Ez tök jó, ráadásul a gépemen is meg tudom nézni napközben (nincs hangkábel).

  VálaszTörlés
 3. Két napja ülök itt a videóid előtt és iszom ezeknek az előadóknak a szavait. Nem ismertem ezt a műsort, de az biztos, hogy innentől kezdve rá leszek kattanva. Fantasztikus volt mind, egytől egyig, köszönöm az élményt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek nagyon örülök Szilvi, reméltem hogy az olvasóim közül akad majd ezekre fogékony emberke is, és lám :))
   Ha ezek tetszettek, akkor a TED honlapján rengeteg sok videót találsz még, imádni fogod :)

   Törlés
 4. Nekem régi nagy mániám a fenntartható fejlődés, ami nálunk elég elhanyagolt téma sajnos. Szeretem a TED-et, minden fiatalnak ismerni kell!!!

  VálaszTörlés
 5. Ennek örülök, hogy ismered és szereted. Egyetértünk, tényleg mindenkinek ismernie kellene...

  VálaszTörlés
 6. Az első felénél tartok, de asszem lesz egy új hobbim!!! :D Köszönet érte, eddig nagyon tetszik :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, úgy örülök ilyenkor, mikor valami használhatót osztok meg :D

   Törlés
 7. Az első kettőt ismertem, de a többit nem, nagyon jók, köszi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit, örülök, hogy hasznos volt ez a poszt :))

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.