BIRTHDAY GIRL


Kicsit szívás karácsony után alig egy hónappal megszületni, mert épphogy lecsengett az ajándékozás és az ünneplés, itt van a következő.
Pontosan ezért sem várok túlzottan nagy dolgokat ilyenkor, valahogy a lelkem mélyén önző dolognak tartom hogy még ekkor is kívánságaim legyenek. Lehet hogy pont ezért nálunk a családban úgy alakult, hogy a névnapomat -ami július 1-jén van - a szokotthoz képest jobban ünnepeljük. 

Szóval 28 lettem basszus... Próbálok nem depresszív bejegyzést összehozni ez alkalomból, de ha belegondolok hogy tíz év eltelt az érettségi óta ami olyan, mintha csak tegnap lett volna, akkor kicsit összefacsarodik a szívem.
Az évek csak úgy elszaladtak egy szempillantás alatt és én még mindig maximum 23-nak érzem magam, oly távol azoktól a dolgoktól, amik az én koromban már illendőek vagy elvárhatóak lennének. 
Ilyenkor persze mindig eszembe jut Niki, aki jól le szokott oltani az ilyen monológjaim után, hiszen szerinte semmiről nem vagyunk lemaradva és a 30 az nem egy vízválasztó, ami után véget ér az élet produktív oldala.
Szóval igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz és reménykedni abban, hogy ha lassan is, de biztosan úgy alakulnak a dolgaim, ahogy azoknak kell és ahogyan megálmodtam magamnak. Legalább megközelítőleg.
Arra a kérdésre pedig, hogy mikor fogom magam tényleg felelős, komoly felnőttnek érezni, nem tudom a választ. Talán soha. Talán jövőre. Vagy azután. 
 De semmiképp sem a tortán lévő gyertyák száma fogja ezt az érzést elhozni.
És tudjátok mit?
Addig jó, amíg ez így marad, és az érzés soha nem jön el.

Kép: Brooke Hagel

36 megjegyzés

 1. Nagyon Boldog Szülinapot!!!❤

  VálaszTörlés
 2. Nagyon nagyon boldog szülinapot! ♥
  Ugyanazon az elgondoláson vagy mint én,mert szerintem sem attól lesz valaki felnőtt ember hogy épp mennyi gyetyája van. Még nagyon sok minden előtted van,és valóban semmiről nem maradtál le. (:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! ❤
   Persze, a józan eszem tudja hogy még előttem az egész élet csak néha azért elhatalmasodik rajtam a semmit sem tettem le az asztalra úgy igazán érzés. Mindegy, csak pozitívan :))

   Törlés
  2. Dehogynem: biztos van sok barátod,akiknek sokat jelentesz,nekik már az öröm hogy megszülettél; akkor itt vezeted ezt a jó kis oldalt,ami révén sok emberkének segítesz,sok embert megismerhetsz, akkor elkezdted te is a fogyókúrát, plusz gondolom sok egyéb más dolgot is csinálsz (:
   A lényeg hogy azért még nem vagy olyan hú de idős,hogy világrengető nagy tetteket tegyél le az asztalra- szóval nyugi ;)

   Törlés
  3. Nyugi van :) És köszönöm! :))

   Törlés
 3. Boldog szülinapot!
  Nem hiszem, hogy egy bizonyos életkor után kell várni, hogy "felnőttes" legyél, mert mindig lesz nálad öregebb, aki szerint még gyerek vagy :) inkább habitus kérdése, ki hogyan viselkedik, a lényeg, hogy mindig az adott szituációnak megfelelő legyen a viselkedésed, ha már ez a központi kérdés :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :))
   Nem a viselkedésre értettem feltétlenül, hanem inkább a gondolkodásmódra és az életvitelre inkább. A felelősségtudat és a komolyság nálam valami olyasmit jelent hogy családtervezés, fészekrakás, nyugdíjtakarék és társai. Remélem érted :) Amúgy abban igazad van, hogy az idősebbeknek mindig gyerekek maradunk és ennek sosem lesz vége amíg nem mi leszünk olyan öregek mint az országút :)

   Törlés
  2. Családtervezés? Hát ha itt van az ideje, akkor érdemes tervezni valakivel, egyedül ezt nem nagyon szokták, hacsak nem direkt ismerkedik valaki és első randin lefektetik a szabályokat, aki meg nem megfelelő, annak lapát. Fészekrakás is két ember ügye-szerintem. Persze lehet külön is, de annak megvan az a veszélye, hogy minden az én ízlésem, az enyém, ne tedd odébb, összetörted, te jó ég stb., ha nem tetszik valami, mehet a másik. A nyugdíjtakarék, ha az remek ötlet. Szerintem mindennek megvan az ideje, a lehetőségek jönnek, csak meg kell ragadni. Ezen kár idegeskedni, nem életkorhoz kötött.

   Törlés
  3. Igazad van teljes mértékben :)

   Törlés
 4. Boldog szülinapot! :) Én az utóbbi 6-8 évben folyamatosan 16-nak éreztem magam, pedig akárhonnan nézem, közelebb van már a 30, mint a 25... :D (A 10 éves osztálytalálkozóra szóló meghívó döbbentett rá, hogy tényleg megy az idő). De azért néha én is elmerengek, hogy basszus... csomó dolog van, amit úgy érzem, elszalasztottam, aztán találok mellettük legalább ugyanannyit, amik kárpótolnak.
  A gyerekvállalásról... én tizenévesen úgy gondoltam, hogy majd a huszas évek elején szülök, és fiatal anyuka leszek, ehhez képest szinte teljesen pontosan ugyanakkor, 27 évesen szültem, mint anyukám. És úgy érzem, ez így pont jó volt, bár voltak kétségeim, fejben és lélekben felnőttem-e a feladathoz, de lekopogom, az idő (napra pontosan ma 9 hónapja!) igazolja,hogy igen, Zalán pont jókor érkezett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül :D
   Innen látszik hogy hiába a gondos tervezés, az élet mindent úgy alakít hogy végül ideális legyen :)
   Köszönöm! :))

   Törlés
 5. Nagyon-nagyon boldog születésnapot! :) ♥
  Átérzem az ajándékozós problémákat: én is januári vagyok és a névnapom novemberi, tehát van három hónap boldogság és ajándékeső az évben :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Réka :)
   Óh hát ez remek kombináció, non-stop ajándékozás :D

   Törlés
 6. Boldog születésnapot kívánok :) Én is idén leszek 28 (kevesebb, mint 3 hónap múlva) és hasonló gondolatok cikáznak az én fejemben is, de sebaj, eldöntöttem, hogy ebben az évben most már minden jobb lesz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)
   Örülök hogy nem vagyok egyedül ezzel kapcsolatban, és nagyon igazad van, az a lényeg hogy pozitívan álljunk az egészhez :)

   Törlés
 7. Nagyon boldog szülit Panna!
  Hát én a 4x felett vagyok... a párommal meg két gyerek vagyunk. :D Hogy mennyit tudunk nevetni együtt, te jó ég!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Lolli :)
   Ezt jó hallani, mondjuk anyukám is olyan mint egy 16 éves néha, úgyhogy meg sem lepődök :))

   Törlés
 8. Utólag is isten éltessen sokáig, boldog születésnapot! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.