VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! A KEDVENC GYERMEKKORI KÖNYV

A idei első VKP, én meg jól elfelejtettem megint :D Mostantól felírom a google naptáramba, mert ez nem állapot. 
A mai téma a kedvenc gyermekkor könyv és megmondom őszintén hogy nagyon nehéz kérdés, mert nem emlékszem nagyon, anyukámat meg hiába kérdezem, ő csak annyit mond, hogy hát a meséket szerettem. Köszi anya:D
Kettő azért beugrott.

A Grimm testvérek legszebb meséi
Ezt egész biztosan imádtam, mert csudi rajzok vannak benne csodás ruhákkal. Emlékszem hogy folyton ebből rajzoltam le a szereplőket. Kezdem sejteni, hogy innen eredezik a ruhamániám :D
Amúgy a címe mutatja, a Grimm mesék találhatóak benne lebutított verzióban, nagy betűkkel és szép illusztrációkkal. Még mindig megvan egyébként. Nem volt szívem megválni tőle.


Pocahontas


Szintén egy képeskönyv, valamiért ez a történet nagyon megbabonázott kiskoromban. Ebből is rengeteget rajzoltam, úgy látszik piciként még volt művészi vénám. Ő is megvan még, néhány Disney könyvvel egyetemben.

Ennyire emlékszem, de tudom hogy sok könyvem volt és sokat is olvastattam, mert már akkor is szerettem a történeteket. Általános alsó tagozatban pedig imádtam a rajz órákat, mert a tanárnő fejből mesélt egy nagyon izgalmas történetet amíg mi alkottunk. Később jöttem csak rá, hogy ez nem más volt, mint A párizsi Notre-Dame. Na így kell olvasásra nevelni.
11 megjegyzés

 1. A Grimm mesék nekem is nagy kedvencem volt, de az enyémben sajnos kevés kép volt... Illetve arra emlékszem még, hogy az Ablak-Zsiráfot rongyosra rágtam :-)
  Az olvasás szeretete egyébként valóban kisgyerekkorban alakul ki (vagy nem), azt hiszem, én 3 éves koromtól kezdve arra voltam predesztinálva, hogy végül bölcsészkarra menjek, ahol 5 év alatt annyit olvastam (mert kellett), amennyit mások egy élet alatt sem, és ami végül oda vezetett, hogy igen finnyás vagyok a könyvekkel kapcsolatban... na így kell elvenni valaki kedvét az olvasástól... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, az Ablak zsiráfot is nagyon szerettem, no meg a Gőgös Gúnár Gedeont és a Mosó Masa Mosodáját is :)
   Én sokáig gondolkodtam a magyar szakon, végül elvetettem és valahol jó is hogy így történt, mert bár imádok olvasni, a kötelező olvasás sosem volt a kedvencem.

   Törlés
 2. A Grimm mesékről elég sokat hallottam másoktól is,de lehet hogy szégyen: én nem olvastam :O Nekem az Öreg néne őzikéje volt a kedvencem: kívülről fújtam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Miért lenne szégyen, attól hogy nem olvastad, a java részét egészen biztosan ismered.
   Én például az Öreg néne őzikéjét nem olvastam soha :)

   Törlés
  2. Az öreg néne őzikéjének már a címe is olyan szomorú valahogy, hogy sose mertem belekezdeni én sem. És a Bambiba sem...

   Törlés
  3. Én sem szeretem az ilyen típusú meséket, ahol állatok szenvednek/halnak meg. Az oroszlánkirályt és a Bambit sem hevertem ki évekig :(

   Törlés
  4. Igen, mi az állatszeretetben (is) rokon lelkek vagyunk... ;-)

   Törlés
  5. Ha jól emlékszem,nem hal meg benne senki!
   Az oroszlámkirály más téma: az nekem is fájdalmas volt. De valamiért mégis szerettem- meg is volt könyvben is,meg kazettán (:

   Törlés
  6. Nem hal meg, de szenved, kiskoromban ez is érzékenyen érintett. Most direkt elolvastam, nagyon aranyos :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.