7 KEDVENC DAL, AMIT SOSEM VALLOTTAM BE SENKINEK, MERT ANNYIRA CIKI


Mindannyiunk életében vannak botlások, még akkor is ha valamivel kapcsolatban kiforrott elveink és véleményünk van. Nekem a zene kérdése az egyik ilyen. Nem is igazán szeretem amikor megkérdezik hogy ki a kedvenc énekesem vagy együttesem, mert általában tök lámának tűnök amikor azt mondom hogy nincs ilyen. Aztán jön a kérdés, hogy de akkor milyen műfaj? Itt szoktak végképp leírni, mert műfaj szerint sem szoktam nagyon válogatni, ugyanúgy meghallgatok egy popdalt mint egy metált, vagy egy épp egy R'n'B számot, csakis egy közös nevező van: az igényesség és a minőség. 
Na ez a mai lista pont az ellenkezőjéről fog szólni, ugyanis bevállalom a számomra is ciki kedvenceimet, mert egyszer el kell jönnie a zenei coming out-nak.


7. Paris Hilton - Stars Are Blind

Erről néhányan tudnának mesélni, szerencsétlenségükre amikor ez a szám a csapból is folyt, akkor én is előszeretettel adtam elő bárhol és bármikor részleteket belőle. A mai napig kívülről fújom a szövegét és vessetek meg, de imádom :D Parist közel sem ennyire, de köszönöm neki ezt a méltán elismert művet!

6. Fluor - Mizu

Tiszta szívemből gyűlöltem ezt a dalt, mígnem egy fősulis tárgy keretein belül elmentünk megnézni az X-faktor próbáját, ahol mindannyiunk rémületére pont Flour volt a sztárelőadó azon a héten. A nyolcadik után már nem számoltam, de elviselhetetlenül sokszor próbálták el ezt a számot, ami után napokig a fejemben maradt és szintén folyamatosan énekeltem. A Petőfi rádió (amit akkoriban sokat hallgattam) pedig folyamatosan játszotta a kultúrverziót, ami azóta is nagyon kedves a szívemnek. Az eredeti nem annyira, de hát mégis az övé az érdem, na...

5. Günther - Ding Dong Song

Mit is mondhatnék erre? Örökzöld. Aki nem ismeri, annak érdemes végighallgatni, mert komolyan nem tudom eldönteni hogy a szöveg vagy a klip viszi jobban a pálmát. Vigyázat, két hallgatás után a felsőtested már automatikusan mozog a ritmusra!
4. LMFAO - Party Rock Anthem

Úgy tűnik elég fogékony vagyok a tömegzenékre, de azt be kell vallani, hogy ennek megvolt a maga bája. Nikivel a kétszemélyes házibulinkon hallgattuk ezt rongyosra, azóta is mindig az az este jut erről eszembe, no meg a Malibu, amit soha többet nem iszom...
3. Scooter - Fire

Kilenc évesen halálosan szerelmes voltam egy fiúba, akinek a Scooter volt a kedvenc együttese és emiatt természetesen én is kiművelődtem ez ügyben, csak hogy imponáljak. Miatta hittem azt évekig, hogy a Roxette ciki, ki is dobtam a kazettámat gyorsan. Azóta hál istennek megvilágosodtam, de a  Fire a mai napig kedves a szívemnek.
2. Animal Cannibals - Takarítónő

Talán hét éves lehettem, épp a Szandiból való kiheverődés kellős közepén, amikor egy jóval idősebb barátnőm felajánlotta, hogy másol nekem üres kazettára a sajátjai közül valamit. Feltette a kérdést: Republic vagy Animal Cannibals? Mivel egyiket sem ismertem annyi idősen (nem volt ám még zenecsatorna minden sarkon!), megkértem hogy írja körül, milyen típusú zenét játszanak. Így lett életem első saját zenei útkeresős kazettája egy Animal Cannibals album. Rosszul indult a dolog, tudom :D Mindenesetre a Takarítónő című opusz a mai napig az egyik rettentően szégyellt, de titokban szeretett dalom.

1. Jolly & Kis Grofó - No roxa áj

Erre nincs mentségem. Semmi. /beáll a sarokba és szégyelli magát/
De megjegyzem, iszonyú jót lehet erre csapatni. Nem mintha ez javítana a tényen.


Nektek vannak számotokra is kínos kedvenceitek?
Mik azok? :D24 megjegyzés

 1. A stars are blind és a mizu nekem is megvolt, bár utóbbiból én is csak a kultúrverziót "szeretem" :)

  VálaszTörlés
 2. Az utolsó (mármint az 1-es számot viselőt) kivételével mindet meghallgatom még most is :D nincs mit szégyellned :D (de az utolsót, semmiféleképpen nem hallgatnám meg...:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg? Nahát :D
   Leszögezném hogy én sem szeretem a mulatóst, sőt a hideg ráz tőle de erre volt "szerencsém" bulizni és hajjajj!

   Törlés
 3. A Roxette kazettánál kihagyott egyet a szívem :D
  Nálam olyan van, hogy az aktuális slágerek közül valami nagyon megragad vagy valami jó emlékhez köt, de ezek nem szoktak elérni a kedvenc szintig, később meg szinte teljesen elfeledkezem róluk. De hogy mondjak is valamit, bár szerintem egyáltalán nem kínos, Lady Gagától a You & I a megjelenése óta nagyon tetszik, és vállalom, szerintem rohadt jó szám, és mégiscsak Brian May gitározik benne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha belegondolok, ezeket is azért szeretem annyira mert mindegyikhez tudok valami emléket kötni.
   Lady Gaga zenéjét nagyon bírom, a You&I nagy kedvencem, egyáltalán nem ciki az :)

   Törlés
 4. Hát. Töredelmesen bevallom, hogy nekem a Tokio Hotel összes (!!!) száma ilyen. :D Azt hiszem más ilyen guilty pleasure-öm nincs is. De amúgy szerintem sincs mit szégyellned ezen a listát, bár Szilvihez hasonlóan az utolsót én sem hallgatnám meg. Valamiért nem szeretem a mulatóst. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óh, a Tokio Hotel nekem kimaradt, de derekas dolog hogy bevállalod :D
   Én sem szeretem a mulatóst, sőt a világból ki lehet vele kergetni, de ez annyira fülbemászó, hogy csak na.

   Törlés
 5. Az utolsóra nem tudtam rávenni magam, de a Scooter Fire-je nagy kedvencem és szerintem kicsit sem ciki :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vesztettél sokat vele :D
   Mennyire jó már a Fire, ugye?! :D

   Törlés
 6. Nálam az utolsó gólyatábori zene. Bódvarákó, isten háta mögött kettővel, esti buli, hideg (igen, augusztusban egy völgyben éjszaka simán van 6-8 fok). Meg a volt ofőm jut róla eszembe :D

  VálaszTörlés
 7. Na, akkor ámuljon és bámuljon a világ! :D Bátran ki merem jelenteni, hogy szeretem a mulatós zenét. Többet fújok közülük kívülről mint bármelyik mai slágerből. Szerintem a legjobbakat lehet rájuk bulizni, mulatni (nem véletlen a mulatós elnevezés). Sőt, szerintem rajtam kívül nincs is még egy 24 éves a világon, akinek a telefonján és az autójában is be van állítva a Dankó rádió (nóta rádió). :D Ciki vagyok? Hát legyen, én vállalom. :) Az én esküvőmön szóba se jöhet egy lemezlovas és a diszkófények. Ott újházi tyúkhúsleves lesz, sátorban, a talpalávalót pedig élő zenekar fogja biztosítani, ahol szólni fog majd a "Lakodalom van a mi utcánkban" :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyugi, nem csak Te hallgatod a Dankó rádiót :D Igaz nem ismerem az összes régi dalt, nótát és nem is szoktam mindent meghallgatni, de vannak köztük nagyon jók is.

   Édesapám zenész, tudja mi a dörgés mulatós/lakodalmas zenék terén. ;)

   Törlés
  2. Óóó, üdv a klubban akkor :) Természetesen én sem szeretem mindet, mert az operettektől falra tudok mászni, viszont a tipikus magyar nótát szeretem. Szép a szövegük és olyan nosztalgikus, romantikus hangulatba tudnak hozni. Szeretem a régi együtteseket és énekeseket is, pl. Neoton Família, Máté Péter, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Republic...és még sorolhatnám. :) Most ezért csinálok is egy lejátszási listát :D

   Törlés
  3. Már gyerekkorom óta szeretem, szóval régi motoros vagyok a "szakmában" :D
   Ó, hát persze őket én is szeretem a mai napig.
   Az operetteket szeretem, de csak 1-2 számot.

   Törlés
  4. Én mikor még nagyon kicsi voltam, akkor sokat hallottam otthon egy zenét, de akkor még nem tudtam a címét, csak tetszett. Annyit tudtam, hogy valami sárga/sárguló falevélről szól. Aztán évekkel később egyszer csak meghallottam A DALT. Máté Péter: Hull az elsárgult levél című dala volt. Nagy szerelem nekem :)

   Törlés
  5. Ez tök jó, hogy a fiatalabb korosztályban is van ennek közönsége. Nekem semmi bajom a mulatóssal mondjuk egy esküvőn, de magamtól kizárt hogy itthon hallgatnék ilyet. Egyszerűen nem az én műfajom.
   Amiket itt felsoroltatok, Szécsi, Cserháti, Máté Péter meg inkább klasszikusok szerintem, na őket abszolút nem ciki, Cserháti zenéjét kifejezetten szeretem :)

   Törlés
  6. A felsorolt régi nagyokat a gyerekem is ismerni fogja. :)

   Törlés
 8. Szerintem egyáltalán nem ciki zenék. Szinte mindegyik ott volt a TOP listákon. Az utolsó mondjuk tiltólistás.
  Kedvet kaptam én is, hogy megcsináljam ezt a posztot, persze ha nem gond, hogy "kölcsönveszem" :D

  VálaszTörlés
 9. Ciki?!
  Ja... :D

  https://www.youtube.com/watch?v=6XBuqTeUAc0

  https://www.youtube.com/watch?v=Wut994fxYA8

  https://www.youtube.com/watch?v=4fndeDfaWCg

  +Egyszer valaki megkérdezte miért nem hallgatok inkább értelmesebb világzenét? :D

  https://www.youtube.com/watch?v=weLId7swd4s

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D
   Az elsőt kifejezetten imádom, anyu nagyon sokat hallgatta amikor pici voltam :)
   A BB számnak meg még most is tudom a szövegét, ez azért jelent valamit :D Hiába na, pólóm is volt :D

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.