A TÖKÉLETES SZEMÖLDÖK NYOMÁBAN

ANASTASIA DIPBROW POMADE TESZT - EBONY


Én és a szemöldököm sok mindent megéltünk már együtt. Késő kamaszkoromig szabadon burjánzott, majd engem is elkapott a kétezres évek elejének millimétervastag őrülete és talán túl sokáig is jártam indokolatlanul vékony szemöldökkel. Végül győzött a józan ész, és hosszú évek óta a természetességre törekszem. Azonban a múlt nem tűnt el nyom nélkül; sajnos elég vékony és ritkás szemöldökkel rendelkezem, aminek ráadásul nincs is valami szép formája. Ennek köszönhetően már évek óta keresem a tökéletes megoldást a problémámra.

Sokáig szemöldökceruzával korrigáltam, azonban a fényképeken sorra azt láttam, hogy csak egy határozott vékony csík látszik a szemöldököm helyén, hiszen nem akartam bohócnak sem kinézni, így sosem rajzoltam túl a "vonalon".
Mostanában már átváltottam porra és a Catrice nude szemhéjpalettájának legsötétebb színével festettem, de ez még annyira sem vált be, mert semmi nem látszott.
Mivel a szemöldök a legfontosabb pontja az arcunknak, úgy döntöttem végül, hogy megéri beleinvesztálni egy kicsivel többet és beszerzem a híres Anastasia Dipbrow Pomade-t, kíváncsian várva, hogy tud-e velem csodát művelni.

A pomádét a Beautybay-ről rendeltem, durván 12 euróért és alig egy hét alatt megérkezett. Egy aprócska fekete doboz rejti az üvegcsét, ami kézbe fogva nagyon pici, de -ha nem szárad be- szerintem az örökkévalóságig elegendő lesz, tekintve hogy mennyi kell belőle.
Tisztán érződik a kinézetéből és a kialakításából is, hogy ez egy prémium termék: a doboz nagyon elegáns, az üvegnek pedig van rendesen súlya és nem törik egykönnyen (a megérkezés utáni első 10 percben sikerült leejtenem).
Sokat vacilláltam az árnyalaton, végül az Ebonyra esett a választásom, de azt kell mondanom, hogy nem kell ezt túlgondolni, mivel egészen világos barnától majdnem feketéig tudom építeni. 


A felvitel. Nos, a felvitel nem egyszerű, elég sokat kell vele szöszölni és gyakorolni mire nem fest az ember magának Kiszel Tündével keresztezett Cara Delevingne fejet, de megéri a meló mert ha sikerül, akkor csodás lesz.
A textúrája nagyon krémes, elég csak beleérinteni az ecsetet és még az is bőven sok lesz. Árulnak hozzá való ecsetet is egyébként, vicces módon az többe kerül mint maga a termék. Én bíztam benne, hogy az itthon lévő ferde ecsetek közül valamelyik jó lesz, de azt kell mondanom, hogy lehet hogy beruházok a hozzá valóra, mert ezeknek a szőrei túl puhák és hosszúak így nem lehet velük olyan precízen dolgozni. Használok még egy kefét is a művelethez, ezzel előtte, közben és utána is átfésülöm a szép eredményért.


Nagyon kicsit veszek fel az ecsetre, de még abból is kenek el a kezemre és miután megrajzoltam az alsó ívet, apró, szálazó mozdulatokkal kitöltöm a többi részt. Gyorsan kell dolgozni mert pikkpakk szárad, ezáltal korrigálni is nehéz. A szemöldököm elején kevesebb pomádét használok mint a farkincánál, így természetesebbnek hat.
Végül az alján és a tetején korrektorral igazítom meg, ez ad neki egy szép keretet és ha valahol esetleg elrontottam, akkor így tudom korrigálni.
Még bőven tanuló fázisban vagyok, de már láthatóan haladok, most már elég vállalható műveket hozok össze.Az alábbi képeken láthatjátok, hogy milyen végeredményt érek el az eddig használt módszerekkel és milyen lesz a pomádéval "megrajzolva".
(Azért ragyogok úgy, mint Edward Cullen egy derűs nyári napon, mert az alapozómban mikrocsillámok vannak és nem púdereztem le. FAIL)

1. kép: Természetes állapot
2. kép: Catrice Nude legsötétebb barna
3. kép: Oriflame szemöldökceruza
4. kép: Anastasia Dipbrow Pomade

Nagyon szépen lehet építeni és formázni vele, mégsem lesz természetellenes a végeredmény. A szín csak itt látszik vörösesnek, a képen nem akart átjönni az igazi árnyalata, de egy szép meleg, mélybarna árnyalatot képzeljetek el. Szuperül megy a hajamhoz, mert picit világosabbra tudom festeni vele a szemöldököm, ezáltal természetesebb, mintha egyforma sötét lenne mindkettő.

A tartósságára voltam a legkíváncsibb, ugyanis nem lenne szerencsés nyáron azon idegeskedni, hogy a 40 fokos melegben folyik-e már a szemöldököm.
Sima dörzsöléssel meg sem moccant, esetleg kicsit halványult, de nem kenődött.
Vizes dörzsöléssel sem hagyta el a helyét, pedig nagyon próbálkoztam, ebből azt gondolom hogy az izzadás sem fog ártani neki.
A micellás víz végül kis ráhatással leszedte, de nem volt egyszerű.
Egy szó mint száz, nagyjából lerobbanthatatlan, és ez nagyon pozitív a számomra. 
Nagyon ajánlom mindenkinek, akinek egy kicsit is gondot okoz a szemöldöke és szeretné megnyerni a meccset, mert nem fog csalódni benne. Minden egyes fillért megért, és csak azt tudom felhozni ellene, hogy nehéz a használata (legalább is először).

Mennyiség: 4 gramm
Ár: 12 euró ~ 3500 Ft
Szavatosság: 6 hónap 
(Nincs ember akinek elfogy ennyi idő alatt)Nektek hogy tetszik? Mivel formázzátok a szemöldökötöket?
12 megjegyzés

 1. Húha,tök jó hogy ilyen folyamat ábrán bemutattad az eddig használtakat meg ezt az újat. Tényleg látszik a különbség e között és a többi között-de azért a többi is megtette a hatását (:
  Amúgy először azt hittem fekete :$
  Ja és az Edward Cullenes hasonlat imádni való volt komolyan :D Best of ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, örülök hogy tetszett, élőben még látványosabb a különbség.
   Nagyon szarok ezek a képek amúgy, olyan vagyok mint aki belefejelt egy zsíros bödönbe :D Már nem volt kedvem újrafotózni amikor láttam hogy ilyen lett.
   Edwarddal már rég akartam hasonlatot és most összejött :D

   Törlés
  2. Persze gondoltam,hogy azért élőben más- ez mindig így van. Ha nincs az embernek profi nagy objektíves gépe,akkor necces a fotózás beltérben. De a lényeg átjött (:
   Hát néha az én pofázmányom is megcsillan a képeken,de nem nagyon érdekel,mert nem a bőr a lényeg :D Jaja,és király volt a hasonlat- máskor is alkalmazd :D

   Törlés
  3. Kell egy jobb kamera, nincs mese

   Törlés
  4. Hát figyelj,azért ma már lehet kapni egész jó áron kis kompakt gépeket (: Az meg neked elég lenne így a dolgok lefotózására (:

   Törlés
  5. Igen, már nézegetek és gyűjtögetek :)

   Törlés
 2. Tényleg nem nagy az árnyalatbeli különbség. :) Én azt szeretem még benne, hogy bátran kísérletezhetek vele a szemöldökformámmal is, hiszen olyan egységesre alakítható a végeredmény, hogy ihajj. Tehát nem lesz feltűnő abszolút, ha aznap kicsit egyenesebb, vagy kicsit cicásabb szemöldökhöz van kedvem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is próbálkoztam pl. playmate szemöldököt festeni vele, de még gyakorolni kell :D
   Egyébként tényleg ez is tök jó benne, mert teljesen természetesnek hatóan lehet más formát alakítani.

   Törlés
 3. Nekem a Catrice tetszik, az áll a legközelebb a természeteshez, lehet, megnézem a Müllerben, ha arra járok. Hasonló szemöldököm van nekem is, csak kicsit vastagabb és sötétebb. Minden nap nem vesződöm a szemöldökömmel, elég ha nem állnak kuszán a szálak, de pl. egy fotón van jobb sminken sokat dob, ha meg van a szemöldök is csinálva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az a legtermészetesebb, annyira, hogy messziről semmi nem látszik belőle, képen meg főleg. Hétköznapra amúgy teljesen jó, de egy szebb sminkhez vagy alkalomra a pomádéval szebbet lehet alkotni.

   Törlés
 4. Nagyon szépen kitöltötted a hiányzó részeket a pomádéval, és a színe is passzol, a formája viszont nekem nem tetszik. :( A korrektor is látványos mindkét képen, azt érdemes jobban eldolgozni mind alul, mind felül. A kiinduló képen látszik, hogy meg lehetne szépen formázni a szemöldököd, szép ívesre, de sajnos félkörívet festesz magadnak. Bár szemből nincs kép, és nem látszik az összhatás. Remélem nem bántalak meg ezzel, de tényleg az egyik legfontosabb része az arcunknak a szemöldök, és nagyon sokat számít a jó forma. Most már van egy csodás formázó eszközöd, csak a helyes ívet kell megtalálnod! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy bántottál meg :) Írtam is hogy még próbálkozom vele, mert elég nehéz a használata olyannak, aki ezelőtt nem dolgozott ilyennel. Elsőnek próbáltam a természetes formáját követni a szemöldökömnek, főleg hogy kitapasztaljam a használatát. Ezt látod a képeken is. Már elkezdtem a formázást is gyakorolni vele. A korrektort meg sokkal jobban el kell dolgozni ez tény, bár megmondom őszintén hogy szabad szemmel nem ütött el ennyire, csak a vaku szépen kiemelte.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.