OSCAR RUHAMUSTRA 2015

Egy dolog jutott eszembe ma reggel, a létező összeg galériát végigpörgetve: unalmas. Semmi őrült mellényúlás, semmi megbotránkoztatás, csak elegancia és biztosra menő választások. Bánatos is vagyok, ugyanis idén sikerült (szinte) mindenkinek tűrhetően felöltözni, így elmaradnak a nagy ekézések. Azonban pont emiatt nagyon kiemelkedő összeállítások sem születtek, igazán kevés ruhára mondtam azt, hogy hűha! Tényleg látszik, hogy a legtöbben az arany középutat keresték.A biztosra menők

Vagyis jól bevált fazonok és színek, amivel biztosan nem nyúlhatunk mellé. 
Csodás ruhák csak kissé unalmasak.


Anna Kendrick/ Takoon

Görögös fazon szép lazacszínben, amit a csillogó kövekből álló nyakrész tesz érdekessé. Szép ruha, de valljuk be, hibázni ezzel nem lehetett volna senkinek.


Cate Blanchett/ John Galliano for Maison Margiela
Tipikus fekete ruha, amiről mind tudjuk hogy bármikor bevethető. Ez a fazon könnyen válhat gyászruhává, de Cate Blanchett mégsem tűnik benne szomorú özvegynek. Talán az indokolatlanul kék nyakék teszi, nem tudom...Gwyneth Paltrow/ Ralph&Russo
Neki nagyon jól állak ezek a sápadt pasztell árnyalatok és tudja is magról, mert gyakran látni hasonlóakban. A ruha nálam a semmi extra kategória, és ezen még a batár nagy rózsa sem tud változtatni a vállán.


Jennifer Hudson
Szépen harmonizál a bőrével ez a sárga, amúgy pedig nagyjából ennyi. Semmi cicoma, semmi hiba. 

Julianne Moore/ Chanel Couture
Ez a nő elképesztően jól érzi magát a bőrében és ez látszik is rajta. Nagyon jó választásai vannak a vörös szőnyegen is, ezzel sem hibázott. Old Hollywood look. 


Karolina Kurkova/ Marchesa
Az ilyen testkövető, lefelé szűkülő sellőruhákkal sem lehet hibázni, szinte minden eseményen megjelenik valaki hasonló összeállításban. Karolina ruháját a hátsó része teszi kicsit játékossá.


 Patricia Arquette/ Rosetta Getty
Fekete-fehér kontraszt, fél vállat takaró fazon. Nagyon érdekes a ruha megoldása, nézzétek milyen helyes kis stóla lesz a vállpántból! Talán ha más színben lenne, bekerült volna a tökéletes listába, de így csak ide fért be.  

Reese Witherspoon/ Tom Ford
Reese kedvenc szabásvonala tegnap is jelen volt. Nagyon szép ruha nem vitás, de ezzel megint csak biztosra ment.


 Rene Russo/ J Mendel
Óh, még hogy az idősebbek kerüljék a világos színeket...Elképesztően néz ki ez a nő, aki 61! éves és a választása is tökéletes.  Klasszikus fazon, és a kiegészítők is csodásak.


 Sienna Miller/ Oscar le la Renta
Próbáltam olyan képet keresni ahol nem vág bitch face-t. Fekete, fekete, fekete. Imádom a feketét, és ez a ruha is szép, de a divatikonnak kikiáltott színésznőtől várnék valami mást. Kevésbé feketét.A tökéletesek

Az este legszebb ruhái (szerintem). Különlegesek és gyönyörűek.

Anna Faris/ Zuhair Murad
Ide vele azonnal! Hercegnőfazon, csillog is ráadásul és nagyon jól áll a színásznőnek. 5*

Behati Prinsloo/ Armani Prive
Egy kis flashback mindekinél jelen van ugye? Igen, tudom, hogy ITT kicikiztem egy hasonló koncepciójú darabot, de valljuk be, hogy Behatinak iszonyú jól áll ez az Armani Privé ruha. A frizurája pedig tökéletesen hozza a spanyolos vonalat, amit a ruha szinte megkövetel.


Emma Stone/Elie Saab
Ez a szín! Ez a szabás! Istenem, ha sok pénzem lesz csakis Elie Saab ruhákban fogok járni, esküszöm.

Felicity Jones/ Alexander McQueen
Az est talán legkiemelkedőbb darabja volt ez a McQueen kreáció, amiben a színésznő méltán érezhette magát királynőnek. Csodaszép, tetőtől talpig.

Georgina Chapman/Marchesa
Álomszép ez az arany virágokkal díszített fekete estélyi, ami könnyen lehetne közönséges vagy olcsó hatású, de hála az aprólékos kidolgozásnak és annak, hogy a hölgy tudja viselni, nem lett sok. Sőt, csodaszép!

Jamie Chung/Yanina Couture
Kicsit Elie Saab-os ez a ruha, ami remekül szemlélteti, hogy a feketének sem kell feltétlenül komornak lennie.


Jennifer Aniston/ Versace
Végre nem feketében, és végre valami merészebb és játékosabb darab! Főleg ráközelítve látszik, hogy mennyire szép kidolgozású és anyagú ez a ruha. 

Jennifer Lopez/ Elie Saab
Végre túllépett a kapuzárási pánikon -legalább egy estére- és egyszerűen meseszép volt Jennifer Lopez! Ugye hogy villantás és közönségeskedés nélkül is lehet valaki lélegzetelállító? Tökéletes, csak így tovább. (Volt egyébként egy nagyon hasonló ruha az este máson is).

Luise Roe/ Monique Lhuillier
Imádom ezt a mintát, egyszerűen pazar, mintha egy festmény elevenedne meg rajta.


Lupita Nyong'o/ Calvin Klein
Nem szokott tetszeni ahogy ő öltözik, de ez a mostani választása nagyon is ínyemre való. Fantasztikus ez a kontraszt, amit a hófehér ruha és az éjfekete bőre hoz létre


Maryl Streep/Lanvin
Vele kicsit elfogult vagyok, mert az egyik kedvenc színésznőm, de azért valljuk be hogy iszonyú menő ahogy kinézett az este!


Oprah/ Vera Wang
Telt alakra is vehetünk fel hercegnőruhát, amiben nem tűnünk kötözött sonkának. Íme a bizonyíték. A majdnem stimmelt kategória

Vagyis, akik csinosak voltak, csak valami apróság miatt mégsem volt az igazi és emiatt nem kerülhettek a fenti két válogatásba.

America Ferrara/Jenny Packham
Az öv valami hihetetlenül ronda és elrontja az egészet, a táskáról nem is szólva.

 Jessica Chestain/ Givenchy
A csónakkivágás nekem már túlzás, olyan mintha nem tudta volna eldönteni mit vegyen fel és felkapott volna két ruhát egymás fölé.


 Keira Knightley/Valentino
Az eddigiekhez képest ez egy csodálatosan szép választás, de mégis, ez a telefirkált, pillangós(már megint) alj annyira nem az igazi.

Kelly Preston/ Gustavo Cadile
Sellőruha, amivel semmi baj nem lenne, de jesszus, nem félt, hogy mikor esik ki a melle abból az iciri-piciri varrásból? A legijesztőbb kiegészítő is az övé: John Travolta maszk nélkül játszhatna a Walking Dead-ben.Lady GagaAzzedine Alaïa
Én határozottan látom a fejlődést Gagán, ez a ruha például nagyon látványos és elegáns. Hogy mi mégis a baj? Hát a mosogatókesztyű. Az a nagyon nagy baj!


 Laura Dern/Alberta Ferretti
Erről a ruháról nekem egyből a Thierry Mugler Womanity parfüm üvege ugrott be, nem tudom miért, mert csak nem is hasonlít. Na mindegy. Látványos és szép ruha, csak azok az indokolatlan kiegészítők ne lennének, no meg a haja. A Keresd a nőt megvan? Na valami hasonló...


 Dakota Johnson/Saint Laurent
Ez a lány annyira jelentéktelen szegény, hogy még egy ilyen tűzvörös ruhában is elveszik. Pedig nem lenne rossz, de valahogy mégsem jó annyira, hogy bekerüljön a fentiek közé. Cserébe anyu elég sikkes, jót tett neki a válás.


 Naomi Watts/ Armani Privé
Ez a hátmegoldás engem annyira nem nyűgözött le, kicsit olyan mintha magán felejtette volna a melltartóját, aminek nem jut eszembe a neve, de tudjátok mire gondolok.A szégyenpadosok

Vagyis akik jövőre remélhetőleg új stylistot keresnek.Andrea Riseborough/ Jenny Packham
Frigid könyvtárosnő stílus sikeredett, pedig úgy sejtem, hogy inkább a régi korokat akarta megidézni. Hát nem sikerült, és a mustársárga színt sem értem ehhez a kifakult vöröses hajhoz. Nem is a ruha a legnagyobb baj, hanem hogy a fentiek mellé téve ez rettenetesen kevés.


 Anna Wintour & Bee Shaffer
Anna-ról egy ork jutott eszembe, kétségkívül elegáns, de ork. A lánya pedig...


 Ava DuVernay
Sokáig kerestem a szavakat ehhez. Nem találtam. Ugorjunk.


 Blanca Blanco
Prosztó. Tipikusan prosztó. Idehaza ez elment volna egy Story gálára talán, na de egy Oscaron? Nézzétek meg jól minden részletét, mert kincseket tartogat. (És milyen kis büszkén feszít benne, biztos azt gondolja hogy grrrr, de tüzes vagyok!) Nicole Kidman/Louis Vuitton
Miért tetted ezt Nicole? Miért? Ebben a szettben egyszerűen semmi nem működik, mintha sötétben benyúlt volna a szekrénybe és random magára kapta volna a dolgokat. A ruha pedig ezzel a pikkelyszerű csillogásával egyenesen a ronda kategória.


Kelly Osbourne/Rita Vinieris
Hát, neki már bérelt helye van itt. A felsőrésze csodásan indul, aztán az alj elrontja az egészet. Középen olyan, mintha felkötött volna egy köténykét, hogy nehogy leegye magát. A táskája és a haja pedig kimeríti az ocsmány szó fogalmát.


 Marion Cotillard/Dior Couture
 Először csak elölről készült képet láttam, azt gondoltam, hogy elég semmilyen, ráadásul még nagynak is tűnik. Aztán megláttam a hátulját és óh te jó ég Chandler! Hát ez mi ez? És miért? Hol a híres francia sikk?!  Ülj le, egyes!


 Scarlett Johansson/Atelier Versace
Ez a ruha egyszerűen viszolygást kelt bennem. Annyira élesen követi a test vonalait és annyira nem csinál szép vállrészt hogy az valami döbbenetes. Felül, mit egy úszódressz. Ráadásként az a nyaklánc kimeríti a gigantikus fogalmát. Hogy értsétek miért is került ide:


Solange Knowles/Christian Siriano
Az hagyján, hogy 28 évesen bölcs negyvenesnek néz ki, de hogy mi akar ez lenni amit magára aggatott?! Nadrágszoknya? Szoknya? Selyemlepedők művészen összedobálva?


Lorelei Linklater
Hát őt majdnem kifelejtettem, kár lett volna. Értem én, hogy mi akart ez lenni csak nem sikerült megvalósítani. Nektek melyik volt a kedvenc ruhátok az Oscaron?
Melyik tetszett legkevésbé?

12 megjegyzés

 1. Először nem terveztem megjegyzést írni, mert még a kiemelkedő kategóriás ruhák sem nyerték el a tetszésem. Nem volt meg egyiknél sem a "jajj, én is szeretnék" vagy más fangirling-effekt, pedig reménykedtem :(
  ...Hogy mégis írok, az Scarlettnek köszönhető. Szent Egek. Megakadt a kezem az egéren, mikor megláttam. Olyan, mintha Miley Cyrust megskalpolták és a színésznő fejére biggyesztették volna a hajcsomót..! A teste ebben a ruhában úgy néz ki, mintha három részből lenne összerakva: külön vállak és felsőtest, külön mellek és külön alsó rész. Az az óriási nyaklánc meg egyenesen elválasztja a fejét a testétől. Ehhez a zöld már igencsak frankenstein-hatást kelt. Örülök, hogy büszke a homokórájára meg arra, hogy az ő melleit az Anyatermészet tartja helyén, melltartó se kell neki, de ez a ruha előnytelenül hangsúlyozza ki az amúgy előnyeit. Jobban kiakadtam rajta, mint a mostani Gaga-ruhán (ami vagy azt jelenti, hogy a Lady túl visszafogott lett, vagy azt, hogy ezt Scarlett elbaltázta, de nagyon). Réka hétfői gyalázását olvashattuk.
  Ha már itt vagyok: kedvenceim Anna Faris és Jamie Chung voltak, de még ők sem dobogtatták meg szívemet. Dakota már kezd idegesíteni, annyira de annyira felkapták mostanában és nem értem, miért (oké, tudom, a szürke50 miatt, amit mindenki sároz).
  Az ogrén pedig jót nevettem :D Nekem Smiagorn jutott eszembe először arról a nézésről :D

  VálaszTörlés
 2. Jaj de jó hasonlataid vannak, tényleg teljesen Miley Cyrus feje lett, nem is értem hogy nem vettem észre :D
  A ruhával kapcsolatban teljesen egyetértünk, ez már az a helyzet, amikor az előnyöket hátránnyá változtatja. Pedig neki nagyon jó ruhái szoktak lenni, végképp nem értem mi történt most.
  Lady Gaga meg határozottan szelídül, de még ott van benne a megbotrákoztatni akarás, innen a kesztyű. Róla is beszél most mindenki, pedig nem emiatt kellene, hanem az előadása miatt, ami döbbenetesen jó volt. Igazán tehetséges, csak a sok hülyeséggel eltereli erről a figyelmet.
  Anna Faris ruhája nekem is az egyik legkedvesebb, de azért akadt egy-két jó választás idén is.
  Tényleg, Smiagorn, nem ogre. Hiába ma nem voltam a toppon :D

  VálaszTörlés
 3. Kelly Osborne ruhája szerintem gyönyörű, csak nem rajta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, lehetséges hogy nem a ruhával van a gond. Egy szép magas és vékony nőn egêszen biztosan sokkal jobban mutatna :)

   Törlés
 4. Az Oscar afterparty-n sokkal szebb ruhák voltak. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, én ott csak villantós ruhákat láttam :)

   Törlés
  2. Hát, attól függ, mi számít már villantásnak. :D A life pont hun a galériában vannak szépek, nekem Nina Dobrev, Julianne Hough és Lupta ruhája kifejezetten tetszik.

   Törlés
  3. Megnéztem. Tényleg voltak szép darabok, Lupita ruhája szebb volt mint amit a gálán viselt :O
   Én csak a nagyon ribancosokat láttam, de ezek tényleg mutatósabbak.

   Törlés
 5. America Ferrara ruhája a kedvencem, szerintem az öv is teljesen rendben van :) Utána pedig Meryl Streep, ő az örök kedvencem és ezzel a ruhával is istenien néz ki! Jennifer Lopez ruhájáért mindenki odavan, de én előnytelennek találom. Valahogy a színe sem jön be és ez a hatalmas dekoltázs elveszi az eleganciáját. Viszont Scarlett Johansson bejön :D Vagány, merész a ruhája és nekem a haja is bejön, de én mindig olyan dolgokra bukok, ami senki másnak nem tetszik, szóval ez tőlem nem szokatlan :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még jó hogy nem ugyanaz tetszik, éljen a különbözőség! :)

   Törlés
 6. Karolina Kurkova ruhája olyan, mintha egy lepedőt tekert volna maga köré. :D Nekem egyik sem tetszik különösen, a legtöbb szerintem borzasztó, de ha muszáj lenne választani Oprah ruhája lenne az, ami valamennyire tetszene :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem az zavar benne a leginkább, hogy ránézek és az élettől is elmegy a kedvem, annyira savanyú szerencsétlen :D
   Nézd meg az utóbulis képeket amit Dóri ír, ott egész más kaliberű göncök vannak.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.