11 JEL, HOGY NEKED IS RESTING BITCH FACE-ED VAN


Évekig éltem úgy az életem, hogy furának éreztem magam, mert az érzelmeim az arcomra sehogy nem akartak kiülni, emiatt mindenki első körben elkönyvelt haragosnak és ellenszenvesnek.
Mára ez megváltozott, mert már kifejezetten örülök annak, hogy ilyen vagyok. A barátnőmmel, Nikivel - aki szintén ilyen típusú - beszéltük épp, hogy mennyire jó lehet egy kívülállónak ránk nézni amikor együtt vagyunk. Annyit látnak nagyjából, hogy két savanyú arcú tyúk ül egymás mellett és unottan diskurálnak. Eközben persze mi igazából rettentően jól szórakozunk, csak éppen nem látszik rajtunk.

Valahogy így:


A poszt apropóját egyébként Via cikke adta, ahol is a kommentekbők kiderült, hogy a Resting Bitch Face (vagy Bitchy Resting Face, kinek hogy) több embert érint, mint azt valaha is gondoltam.
A lenti lista egy saját gyűjtés, ami engem is rádöbbentett anno, hogy más vagyok mint a többi, "normális" arcberendezésű ember.


 1. Nehezedre esik idegenekkel ismerkedni, hiszen ilyenkor mosolyogni illik, te pedig nagyon, de nagyon hülyén érzed magad az erőltetett nonstop vigyortól az arcodon.
 2. Ha mégis megpróbálod, akkor úgy nézel ki, mint akinek éppen szorulása van.
 3. A saját családtagjaid sem tudják megállapítani, hogy éppen milyen kedved van.
 4. És ha meg is próbálják tippelni, 80 százalékban nem jön be.
 5. Folyton azt hiszik az emberek, hogy valami nagy bánat sújt, vagy éppen utálod a világot.
 6. Évekkel később kiderül, hogy szinte senki nem szimpatizált veled az első találkozáskor.
 7. Amikor először nevetsz felszabadultan valaki társaságában, az illető szó szerint lefagy és csodálkozik, hogy te ilyet is tudsz.
 8. Szinte bármit képes vagy fapofával előadni, emiatt az emberek soha nem tudják, hogy szívatod-e őket vagy komolyan beszélsz. 
 9. A határtalan lelkesedésedet simán ki tudod fejezni egy gyors mosollyal és egy "tökjó" kombóval.
 10. Emiatt a másik fél azt hiszi, hogy nem is vagy lelkes.
 11. Órákig kell bizonygatnod hogy igenis lelkes vagy, majd pedig komoly személyiségelemzésbe kezd(etek), hogy miért tűnsz mindig olyan életuntnak.


#bitchfacequeen
Szerintem ő itt éppen ujjong és sóvárog legbelül. Ő az egyik kedvencem, mert a bennfentesek szerint őrült jó humora van, még ha pont az ellenkezője is sugárzik róla.


Szemforgatás megvan? :D

És a sort még folytathatnám napestig...

Most már csak nevetek rajta, de nagyon rosszul esett, amikor negyedik osztályban egy német versenyen az egyik tanár (akkor még nem tanított) csúnyán leszidott mindenki előtt, mert szerinte pofákat vágtam. Pedig csak a képeket nézegettem a falon és totál belemerültem a kis gondolataimba. Tízévesen még végképp nem értettem, hogy mi volt a baja velem, és emlékszem hogy még hetekig kattogtam rajta. A tanárral végül egymás kedvencei lettünk miután elkezdett tanítani, de sokáig nehezteltem rá a fentiek miatt.

Az életuntnak tűnő arckifejezések és az esetleges pofavágások mögött nem mindig az van amit sejtünk. Az illető lehet hogy csak nagyon elgondolkodott, vagy éppen alapból ilyen a semleges arckifejezése. Nem tehet róla. Attól még lehet kedves és humoros. Sőt, biztosan az is.


Ha pedig te is a klubba tartozol, akkor ne érezd magad emiatt rosszul, hiszen miután az emberek megismernek, már nem leszel annyira fura. Amúgy meg furának lenni jó.28 megjegyzés

 1. Ez jó cikk volt megint :)
  Nekem nincs ilyen arcom, mindig látszik rajtam, mit gondolok, és ez sem mindig kifizetődő... Jó lenne néha uralkodni a vonásaimon. Néha abban a hitben vagyok, hogy ez sikerül, de nem tudhatom :) A pofavágás meg hatványozottan játszik nálam, hiába nem reagálok valamire szavakkal, az arcom mindent elmond helyettem. Nem tudom elrejteni, ha nem tetszik valami, vagy ha rossz kedvem van, a másik meg rögtön elkezd faggatni, és nem lehet kitérni, meg azt mondani, hogy semmi, hiszen látja. Meg amikor elgondolkodok a buszon, és egyszer csak azt veszem észre, hogy a szemben ülő furán néz rám, akkor sejthetem, hogy minden egyes átsuhanó gondolat kiült a fejemre :D
  Viszont amit mind átélünk, az az, hogy az emberek szerint állandóan mosolyogni kéne, olyan nincs, hogy nem vagy mosolygós kedvedben, és olyan sincs, hogy belül tök jól érzed magad, csak épp százvattos vigyor nélkül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Igen, az ellenkezője is elég kellemetlen lehet, én teljesen átérzem, bár talán egy picit jobb mint a nonstop fapofa :D Én a szemforgatás művészetét gyakorlom magas szinten, és sokszor jönnek oda hogy beszéljünk róla, hogy mi a baj. Semmi baszki, csak élek :D Nem szeretem a folyton vigyorgó embereket, azok vagy be vannak tépve vagy valami nem stimmel :D

   Törlés
 2. Én csak ritkán vagyok ilyen, általában látszik az arcomon, hogy mit gondolok, de sokszor igyekszem nem pofákat vágni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a legrosszabb amikor folyton kontrollálni kell magad :)

   Törlés
 3. Fú, én azt hiszem pont a fordítottja vagyok. Sajnos nekem minden meglátszik az arcomon... Ez sem mindig jó ám. :D Így mindenki beképzelt picsának tart, ha hülyeségnek gondolom, mait a másik mond. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Hát, legalább hazugsággal sosem fognak tudni megvádolni.
   Amúgy ne aggódj, engem is folyton beképzeltnek hisznek az első találkozáskor, mert szerintem olyan képet vághatok mint akinek kutyaszart tálaltak fel spagetti helyett. Amúgy meg a lényeg, hogy mi tudjuk magunkról, hogy nem vagyunk hülye picsák :D

   Törlés
 4. Ezt jól összefoglaltad :D tetszett! Én is ebben a kórban "szenvedek" :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Örülök hogy egyre többen vagyunk, bitch face foreva! :D

   Törlés
 5. Nem tudom eldönteni, hogy ilyenem van-e, viszont van rá esély... Néha tudat alatt egyik szemöldökömet magasabbra emelem a másiknál. Az már pofavágásnak minősül? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szoktam a szemöldököm emelgetni :) Nem feltétlenül jelenti azt szerintem, simán csak mimika. De ha több dolog is stimmel a fentiek közül, akkor esélyes, hogy neked is RBF szindrómád van :)

   Törlés
 6. Régebben én nagyon mosolygós voltam, ha nem mosolyogtam, akkor vagy nagyon elfáradtam, vagy a nehéz nap miatt volt póker arcom. Persze kérdezgették, hogy mi bajom van.. Ez inkább a PMS szindrómához tartozott annó, azóta kigyógyultam belőle. Inkább elküldök mindenkit a búsba, ha b.sztat, vagy piszkál, minthogy mindent lenyeljek. Így jobb is, és nincs nyavalyám. A pókerarcot célzottan be szoktam vetni, olyankor ha érzem, hogy manipulálni, vagy rábeszélni akar valaki valamire...ezzel el lehet üldözni bárkit. Azt viszont nem szeretem, ha valaki folyamatosan kerüli a tekintetemet, miközben nyitni próbálok felé, akkor egy idő után, már nincs kedvem hülyét csinálni magamból.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont ezt beszéltük múltkor, hogy nem érdemes túlzottan kedvesnek lenni és folyton mosolyogni mindenkivel, mert hamar a visszájára fordulhat a dolog. Ez tök jó ahogy te csinálod szerintem, mert igenis normális, hogy nincs mindig kirobbanó jó kedve az ember lányának. Akinek nem tetszik, az nézzen máshova. :)

   Törlés
 7. Magamra ismertem, de sajnos sokszor a tökéletes ellentettje is igaz rám. Mármint... az átlag fejem a bitchface egyik változata, de sokszor kiül az arcomra, amit gondolok, pedig nem szeretném :( A tanáros pofavágós sztori ismerős. Rám az irodalomtanárom szállt rám emiatt, akinek amúgy is üldözési mániája van és azt hiszi, hogy az összes bitchfacem neki szól, pedig csak fáradt vagyok/ éhes vagyok/ valami vicceset hallottam a padtársamtól.
  Imádom és utálom egyszerre ezt a tulajdonságom, mert emiatt mások nem mernek nyitni felém én meg zárkózott vagyok nyitni feléjük. De ahogy írtad, szeretem, hogy különleges a mimikám :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csodálkoztam volna, ha nem ismertél volna magadra :D
   Az általában nekem is kiül, ha valakit hülyének nézek vagy éppen a tököm kivan a világgal, de örülni meg nagyon lelkesedni nem tudok. Az utolsó előtti mondatod nagyjából story of my life :D

   Törlés
 8. Nálam ez nagyon változó. Van amikor levakarhatatlanul látszik az arcomon az, hogy nagyon nem tetszik valami. Viszont fapofám is szokott lenni akkor, ha nem érdekel az adott dolog vagy nem értek vele egyet, esetleg éppen megyek valahova, de nem éf semmi inger. Ha nagyon jó kedvem van, az is néha látszik rajtam, néha nem. Szóval ilyen téren rettentően változatos vagyok, nem lehet beskatulyázni egyikbe se. Rengeteg mindentől függ. Viszont azok az emberek rettenetesen irritálnak, akik 0-24 mosolyognak, vigyorognak, vihorásznak, folyamatosan boldognak akarnak látszani, nem lehet őket lelőni, mert ők azok, akik akkor is vigyorognak, ha elküldöd a kurva anyjukba őket, mert vagy azt hiszik, hogy viccelsz vagy nem képesek felfogni, mert azzal van elfoglalva az agyuk, hogy széles mosolyra húzva tartsa a szájukat... -.-
  Nyilván ennek a másik véglete is utálatos, de ez van. Sajnos nagyon sok mindenkit el kell viselni! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, akkor neked szimplán csak normális arcberendezésed van szerintem :)
   Azért a vigyorgósak is két csoportra oszthatóak:vannak olyanok, akik nem idegesítenek, mert tudom róluk, hogy náluk ez nem képmutatás, csak ők lélekben mindig pillangót kergetnek kacagva egy réten.
   A másik csoport az akit te is mondasz, akik csak képmutatóak és a kedvességet meg a mosolygást arra használják hogy kihasználjanak másokat. Na azt rühellem én is.

   Törlés
 9. Háháhá, ez a poszt nagyon jól esett a nap végére. Én is bitchface vagyok by the way. :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett. Hát még annak, hogy te is ilyen vagy :D

   Törlés
 10. Nehezen ismerkedek, és társalgok, de valahogy én nem tudom az érzelmeim elrejteni, ha zavarban vagyok sokszor nevetek, mosolygok, és kb. az arcom mindent elárul. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor te nem vagy ilyen típus. Elhiszem hogy az sem túl jó,a mikor minden látszik rajtad, néha biztos tud kínos szitukat szülni :)

   Törlés
 11. Annyira jól szórakoztam az írásodon :D Sajnos rajtam minden látszik, hogy az milyen kellemetlen, el sem hiszed.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek örülök :D Elhiszem én, sőt...Nem lehet mindig kellemes dolog az sem, hogy kontrollálni kell magad.

   Törlés
 12. Barátomtól megkaptam, hogy nekem is van ám ilyen arcom! Nagyon tetszett az írásod, nagyon jó témákkal foglalkozol! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves vagy :) Hát, ha a barátod ezt mondta, akkor csakis így lehet, szóval üdv közöttünk :D

   Törlés
 13. Ó, hogy ez mennyire, de mennyire igaz rám :D Állítólag sznob fejem van, sőt, egyesek kifejezetten gőgösnek látnak kívülről, pedig egyáltalán nem célom így kinézni. Mikor új emberekkel ismerkedem meg akkor jön a nagy meglepi, mert kívülről távolságtartónak és hűvösnek tűnök, aztán megszólalok és az emberek csak pislognak rám, hogy milyen vidám és barátságos vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te is?! Pedig a blogon én egy kedves, vidám és vicces lánynak ismerlek, nem gondoltam volna hogy bitchface-ed van neked is :D
   Ebben az a jó, hogy mindig tudunk meglepetést okozni :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.