HOGYAN LEGYÉL OLYAN STÍLUSOS, MINT A FRANCIA NŐK?

Az egyik szerző, a francia modell Caroline de Maigret

Mindig is csodáltam a francia nőket: a velük született légiességet, a finom eleganciát és azt a hihetetlen stílusérzéket ahogy egy függönybe csavarva, kócosan is maximálisan nőiesek tudnak maradni.
Nemrég kezdtem el olvasni a How To Be PARISIAN Wherever You Are című könyvet, aminek mindjárt a legelső oldalán aforizmákat találunk arról, hogyan lehetünk mi is olyanok mint a párizsi nők.
Engem nagyon megfogtak ezek a vicces kis tanácsok, és annak ellenére a legtöbbünkből soha nem lesz vérbeli párizsi nő, ezeket az igazságokat megfogadva elleshetjük a titkaikat.
Nem írom le mindent, mert inkább olvassátok el a könyvet, de a kedvenceimet megosztom veletek is.*  Ne félj az öregedéstől. Ahogy mondani szokták, nincs mitől félni, csak magától a félelemtől.
Találd meg A parfümöt, mielőtt betöltöd a harmincat. És használd a következő harminc évben.
*  Ha nem több, csak egyetlen egy pulóvered van, gondoskodj róla, hogy az kasmír legyen. 
*  Légy hűséges. A parfümödet megcsalhatod, de csakis hideg napokon.
* Járj el színházba, múzeumokba, koncertekre, amilyen gyakran csak lehetséges.
* Légy tudatában az erősségeidnek és a hibáidnak egyaránt. Fejleszd őket, de ne légy a megszállottjuk.
*  Minden amit teszel, tűnjön könnyednek és elegánsnak.
*  Tilos a túl sok smink, túl sok szín, túl sok kiegészítő.

Forrás

*  Végy egy mély levegőt és ne vedd túl komolyan a dolgokat.
* Mindig légy kívánatos: a vasárnap reggeli sorban álláskor a pékségben,  a pezsgőzéskor az éjszaka közepén, vagy akár a gyerekekért menet az iskolába. Sosem lehet tudni...
*  Vagy legyél teljesen ősz, vagy fesd a hajad. A derességet hagyjuk meg a lovaknak. 
* A divat mozgatja a világot és a párizsiak mozgatják a divatot.  

Forrás

Dolgok, amiket nem fogsz egy párizsi nő gardróbjában találni:- Logókat. Nem vagy hirdetőtábla.
- Nylon, poliésztert  és a viszkózt. Izzadttá, büdössé és csillogóvá tesz.
- Melegítőnadrágot. Egy férfi sem láthat meg benne. Kivéve az edződet.
- Csillámos farmert hímzésekkel és lyukakkal. Azok Bollywoodba valók.
- UGG csizmát. Szót sem érdemel.
- Szűk felsőket. Mert nem vagy már tizenöt.
 -Hamisított designer táskákat. 

Forrás

Forrás


Forrás


Ha valakit érdekel a könyv bővebben, akkor az Amazonon megrendelhető nyomtatott és e-könyv formában.

14 megjegyzés

 1. Igen, az elegancia biztos tanulható, már ha a párizsi embernek ilyen francia felmenői voltak... :D Biztos kell hozzá érzék. Olyan helyen dolgozom, ahol szlovák nők is meg szoktak fordulni, hát volna mit tőlük tanulni. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, ide Győrbe nagyon sok szlovák jön át vásárolni, szoktam őket mustrálni, a tehetősebbeknek nagyon jó ízlésük van.

   Törlés
 2. Hát én igazán nem tudom, de amikor én Párizsban jártam, egy kifinomult nővel se találkoztam. Sehol. :/
  Ettől függetlenül érdekes poszt volt és aranyosak az aforizmák c:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Lehet hogy csupa turistával vagy betelepülttel futottál össze, vagy csak éppen számodra teljesen mást jelent a kifinomultság mint a francia nők szerint :) Ez pont olyan mint amikor nekem azt mondják hogy az angolok mennyire stílusosak és vagányak, én meg csak pislogok hogy wtf, stílus? hol?! :D

   Törlés
 3. szerintem alapvetoen a magabiztossag az, ami a parizsi (es a francia) noket gyonyoruve es stilusossa teszi. ket eve elek itt, es teny, hogy nem latsz, csak nagyon elvetve tulsulyost, mindenki inkabb a gebe/normal kategoriaba tartozik, es gyonyoruek, akarmit viselnek es akarhany evesek. ha ujraszulethetnek, tuti sikkes francia no szeretnek lenni. olyan kisugarzasuk van, hogy en akarmikor erzem, hogy na, ma jol nezek ki, kilepek az utcara, es rajovok, hogy bakker, magamhoz kepest igen, de a franciakhoz kepest atlagosan :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most egy kicsit irigyellek, hogy ott élsz. Na jó, nem kicsit hanem nagyon :D
   Igazad lehet egyébként, mindegyikükben érezni egyfajta rendíthetetlen hitet önmagukkal szemben, és ez teszi őket olyan vonzóvá a báj mellett. Ezzel csak születni lehet, de hiszek benne hogy valamicskét tanulható is :)

   Törlés
 4. Biztos van olyan, hogy "francia nő" és ezek jó tanácsok is, de biztos nem jellemző az összes nőre és minden társadalmi rétegre.
  Az, hogy adjunk magunkra és legyünk nőiesek, az remek ötlet. Na de mindig nagyon magas sarkúban?? Meg hát pénz is kell a stílushoz: kasmír és parfüm?
  Azzal nagyon egyet értek, hogy a közönségesség, túlzott smink és csillogás kerülendő. Összességében ezek jó tanácsok és inspirálnak is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem arra akart célozni a szöveg, hogy mindig abban járnak, csak ha már egyszer felvesznek egy magassarkút, akkor az már legyen tényleg magas, ne törpesarkú meg nagyisarkú. Gondolj csak bele, nekem a balerina cipőt egyből a franciás stílushoz köti az agyam, nem véletlen :)
   Egy jobb parfüm manapság már nem elérhetetlen árú, rengeteg akció van és online sokkal olcsóbban be lehet szerezni. Nyilván nem egy Chanel-t, de nem is Krasnaya Moskvát :D A kasmírral meg inkább arra célozhattak, hogy legyen inkább kevés ruhád, de azok minőségiek és időtállóak. Legalább is én így értelmezem :)

   Törlés
  2. Hű, én nem bírom a lapos sarkút, nincs is balerinám :)
   Az tényleg igaz, hogy inkább minőségi ruhát kell venni, azok időtállóak, nekem van 10! éves felsőm is, jobban néz ki, mint a pár éves, nem is volt olcsó. Na, abban nem izzadok, formáját is tartja, bírja a mosást.

   Törlés
  3. Igen, nekem is van ilyen ruhám :) Sajnos a minőséget meg kell fizetni, de megtérül az ára többszörösen.

   Törlés
 5. Imádtam ezt a bejegyzést, habár szerintem ennek a jelenségnek én még a közelében sem vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek nagyon örülök :)) Ki tudja, lehet holnap úgy kelsz fel, hogy franciás stílusra váltasz? :D

   Törlés
 6. De jó ez a bejegyzés, nem is értem, miért nem olvastam el eddig (na jó, tudom - vizsgáim voltak, és érzetem, hogy érdekes lesz, úgyhogy meghagytam olvasatlannak Bloglovinon, hogy majd frissebb fejjel elolvasom). Nem mondom, hogy minden betűjével egyet értek, de tényleg sok dolog van, amiben érdemes követni a francia nők mentalitását - nem csak divatban, hanem úgy az életmódjukban általában. Mostanában egyre több blogon foglalkoznak ezzel a témával, már csomó jó könyvet ajánlottak a témában, lehet hogy egybe belekezdek :)) Köszi a cikket, most adtál vele egy új lendületet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nagyon kedves tőled, örülök hogy tetszett! :)) Remélem sikerültek a vizsgák.
   Én sem azért írtam mert ez szentírás, de vannak benne jó dolgok amiket tényleg érdekes megfogadni. Az abszolút bullshiteket kihagytam, voltak benne bőven. Nem tudom mi most ez az új trend a francia nőkkel, de én már kiskorom óta csodálom őket valamiért. Örülök hogy lendületet adtam,nincs is jobb visszajelzés! Köszönöm! :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.