SZEMÉLYES / LIEBSTER AWARD


Megint körbejár ez a díj, és nagy örömömre két olvasómtól is megkaptam, elsőnek Zsófitól, aki a NekromanCica blog írója, nem sokkal utána pedig Nina, az .Ambivalentina blog szerzője örvendeztetett meg. Felhívnám a figyelmet a két blog roppant kreatív és figyelemfelkeltő nevére, mindig is csodáltam azokat akik ennyire jól választanak nevet a blogjuknak. 
Köszönöm nektek!

A díj ugyanaz mint eddig, csak most már mindenből 10-et kell produkálni. Tehát:

10 random tény magamról
10 kérdésre válaszolni
10 kérdést gyártani
Továbbadni 10 blognak

Mivel két helyről kaptam, illene dupláznom de kérlek nézzétek el nekem hogy nem teszem, így is elég nehéz még 10 dolgot összeszedni magamról. Én az a lány vagyok, akinek ha azt mondják, hogy "mesélj magadról" akkor megkukul és a nevén kívül semmi nem jut eszébe ami érdekes lehet a másik fél számára.

Tíz random tény rólam 

1. A darás tésztát jó sok cukorral szeretem és mellé csakis savanyú uborkát eszem.

2. Nem ezen a néven születtem, anno 14 évesen, nyolcadik osztály után megváltoztattam a vezetéknevem a nagymamám lánykori nevére.

3. Pap volt az osztályfőnököm gimnáziumban, ahová kilencedik első féléve után iratkoztam át. Az első napomon belöktek az ajtón, így majdnem orra bukva érkeztem, és az azóta egyik legjobb barátnőm egy hawaii virágfüzért akasztott a nyakamba üdvözlésképp. Máig sem tudja megmagyarázni honnan volt neki olyanja.

4. Óriási hó volt a születésemkor, akkora, hogy megállt a forgalom a dátumra amire ki voltam írva.Végül majdnem két hetet ráhúztam és aznap indult meg a közlekedés is, amikor anyának megindultak a fájásai.


5. Hajlamos vagyok mindenben alábecsülni magam. Ez az egyik dolog, amin változtatni próbálok.

6. Rosszul vagyok a Coelho-Oravecz-Müller szentháromság "bölcsességeitől" és az összes hasonló, könnyű befogadásra, instant Aha-élményre játszó világmegváltó misztikus semmitmondástól. (Elnézést a rajongóktól).


7. Kétszer láttam moziban a Twilight utolsó részét, mert két barátnőmmel is meg kellett külön néznem. Egyébként másodszorra is ugyanúgy izgultam a csatajelenetnél, máig nem értem hogyan tudta ezt elérni a film...

8. IMÁDOM a mozis nachos-t, általában dupla adag szósszal kérem, egyik felét sajtos, másik felét csípős fajtából, jó sok erős paprikával.

9. Nem bírok semmi olyan könyvet, filmet olvasni és végignézni, amiben valamilyen állat is szerepel, és biztosra tudom hogy meghal előbb-utóbb. Ezért hagytam abba a Trónok harca nézését is, (ami egyébként tetszett) mert meghalnak a farkasok. Spoiler volt, sorry.

10. Ellenben mindent imádok, amiben embereket trancsíroznak, sorozatgyilkolnak és hasonló finomságokat művelnek. Nem, nem kell tőlem félni, egyszerűen érdekel a motivációtól kezdve a pszichológiai háttéren át a nyomozós részekig minden. Ha visszamehetnék tíz évet, lehet hogy a kriminológiát céloznám be az egyetemen. Kár hogy már öreg vagyok hozzá.


Zsófi kérdései

Van e véleményed a gyógyszergyártó cégekről?
Sokáig egy olyan helyen dolgoztam, ahol a patikákat szolgáltuk ki áruval, így tisztában vagyok vele, hogy milyen óriási mennyiségű gyógyszert szedünk be nap mint nap. Ekkoriban kezdtem el tudatosan figyelni arra is, hogy a tévében minden második reklám valamilyen vény nélkül kapható szert próbál az emberekre rátukmálni. Figyeljétek majd meg ti is, mert döbbenetes. Ettől függetlenül túlzásnak tartom a gyógyszerek elleni hisztériát, az oltásellenesség most nagyon felkapott téma, sajnos egyre elterjedtebb nézet hogy nem oltatják be a gyerekeket, mert az oltás rossz, az oltás mérgező. A hülyeség mérgező. Biztos vagyok benne, hogy a gyógyszercégek minden lehetséges eszközt bevetnek a profit növelésére, de nincs világméretű összeesküvés a dolgok mögött.
Az a nézet, hogy a rák gyógymódjának felkutatását a gyógyszercégek kapzsi vezetői akadályozzák meg, illetve hogy az oltástól lesz autista a gyerek,  a szememben körülbelül azon a szinten vannak, mint amikor valaki azt vallja, hogy a kondenzcsíkokat húzó repülőkkel mérgezik az emberiséget és manipulálják az időjárást.  Bullshit.
Ha fáj a fejem, akkor szívfájdalom nélkül beveszek egy Advilt, mert nem fogok önként szenvedni, de vallom, hogy nem szabad túlzásba esni ezzel sem, a reklámoknak meg főleg nem kell bedőlni. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy sok embernek a gyógyszerek segítenek normális és teljes életet élni, lásd például cukorbetegek vagy szívbetegek, hogy csak kettőt említsek.

Egészséges életmód vagy mindegy?
Ha jobb génekkel születtem volna, akkor azt mondanám hogy mindegy, de sajnos nem így történt. Nagyon oda kell(ene) figyelnem az egészséges életmódra, néha sikerül, néha nem.

Könyvmoly vagy?
Igen, bár idén még gyászosan keveset olvastam, remélem ezen tudok változtatni. 


Van e valami szép emléked a közelmúltból?
Most így hirtelen semmi nem jut eszembe.

Fantasy vagy Sci-fi?
Egyik sem áll igazán közel hozzám. Ebben a műfajban nem is szoktam keresgélni, egyszerűen nem köt le. Mondjuk a Nyolcadik utas: a halál filmeket szerettem, de az inkább horror, a Harry Potter sorozatot pedig imádtam. Nem tudom, legyen inkább Fantasy, ahogy belegondolok, több Fantasy-t olvastam/láttam mint Sci-fi-t.

Mit gondolsz a vallásról? Van e hited?
Ez egy nehéz és komoly kérdés. Katolikus vagyok, emellett evangélikus általános iskolába jártam, majd katolikus gimnáziumba és végül katolikus egyetemen diplomáztam. Ez alapján mindenki azt hinné, hogy fanatikus vallásos vagyok. Amikor olyan környezetben vagy, ahol mindenki ugyanazt vallja és szinte sulykolják beléd a hitet, akkor könnyű hívőnek lenni. Ha kikerülsz ebből, mindenféle hatások és ingerek érnek, akkor mutatkozik meg igazán, hogy miben és mennyire hiszel igazán. Az évek során sok változáson átmentem ezzel kapcsolatban. Ma azt mondom, hogy hiszek istenben, vagy valamilyen felsőbb erőben, de nem hiszek az egyház által közvetített és ránk erőltetett dolgokban. 
Viszont nagyon örülök annak, hogy ilyen intézményekben tanulhattam, mert átfogó, széleskörű tudást kaptunk és olyan elvárásokat kellett teljesíteni, amik után az egyetem már-már gyerekjáték volt.

Van e valami mániád/perverziód?
A perverziómról nem szeretnék nyilatkozni :D Viszont mániám, hogy a boltban semmit nem veszek el az első sorból, kizárólag a harmadik - vagy ha van - akkor a negyedik sorból. Utálom, amikor valaki beszélgetés közben megtaszajt, vagy megüti a karom, hogy még jobban érvényesítse a mondanivalóját. Olyankor szívem szerint lekevernék az illetőnek egy pofont és elküldeném a halál....-ba.

Szerinted mi történik a halál után?
Remélem, hogy jó dolog. Ezért sem tudnék ateista lenni, nekem kell a hit hogy valami vagy valaki vár a túloldalon. Kiskoromban úgy képzeltem, hogy a halál után mindenki ott vár egy kupacon aki fontos volt nekem, állatok és emberek vegyesen, majd pedig kézen fogva elszökkenünk a naplementébe.

Létezik igaz szerelem és barátság?
Előbbit nagyon remélem, utóbbit pedig biztosan tudom.

Leszünk barátok? :D :D
Hát persze, miért kérdés ez? :DNina kérdéseiMi jut eszedbe a tavaszról?

Madárcsicsergés, hűvös szél és napsütés, Virágpiac és Rába part. Boldog várakozás és újjászületés.


Van szerencsétlen/vicces sztorid? ((Ez itt egy felszólítás, hogy nevetni szeretnék, kérdés formájában. Storytime!))
Most hirtelen egy jutott eszembe, de az nagyon nem publikus, úgyhogy passzolom a kérdést :)

Hány idegennyelven tudsz (el)köszönni?
Angolul, németül, olaszul, franciául, spanyolul és hollandul.

Kit/Mit tartasz számodra a leginspirálóbbnak?
Nincs konkrét személy, viszont nagyon szeretem a sikeres emberek élettörténeteit olvasni, mert mindig kiderül, hogy rengeteg munka, lemondás és alázat van egy-egy sikertörténet mögött. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a siker csak az ölünkbe hull, elég ha elolvasunk egy könyvet és bevonzzuk a dolgokat, de ez közel sincs így. A hozzáállás tényleg fontos, de a belefektetett meló még inkább. 

Mit gondolsz a példaképek kialakulásáról? (( Pl.: ahogy a fiatalok fölnéznek a celebjeikre, a szüleikre, te kire..stb))
Sosem volt igazán példaképem, ez lehet hogy rossz de nem hiszem hogy valaki bálványozása és piedesztálra emelése sokat hozzátenne az én sikereimhez vagy életemhez. Persze, van aki inspirálóan hat rám, mint a nagymamám aki bármilyen élethelyzetben talpon maradt és erősen kormányozta az életét, vagy éppen Anna Wintour, aki zseniálisan építette fel a Vouge-ot és önmagát. 
Az erős, önálló nők nagyon tudnak inspirálni, ez akár az előző kérdéshez is mehetett volna válaszként. 

Mi a blogod címének a története? 
Nagyon nem volt ihletem, ami eszembe jutott az mind foglalt volt vagy hülyén hangzott. Ekkor ugrott be ez a híres mondás, ami ráadásul jól is hangzik így ez lett. Nem a legszerencsésebb, mert nehéz kiejteni, főleg megjegyezni, de én szeretem, mert egyedi. 
És nem mellesleg nagyon jó zenék is vannak ilyen címen, az egyik a Dr. Buzzard's Original Savannah Band klasszikusa, a másik pedig ez a dal, amelyre még Réka hívta fel a figyelmem.Hogy állsz az animékkel? (("otaku"-társak kereső kérdése))
A zárójeles mondatodban szereplő szót egyáltalán nem értem. Azt hiszem ez válasz a kérdésre :D  Nálam az anime a kétezres évek elején kezdődött a Pokemonnal és végződött is a Sailor Moon-nal. Valahogy nem varázsolt el ez a világ annyira mint a kortársaimat, így ennyiben is maradt a történet. Sokáig azt sem tudtam hogy mi a különbség az anime és a manga között, és mindig meglepődök, hogy mekkora kultusza van ennek az egésznek :)

Mit gondolsz a haul posztokról?
Nagyon népszerűek ezek a bejegyzések, tehát az olvasók szeretik. Én annyira nem, mert valahogy mindig azt érzem hogy nagyzolok ha megmutatom miket vettem. Mint olvasó pedig meg szoktam nézni másoknál, akadnak is jó tippek, de nem ez a kedvenc bejegyzéstípusom.

Mit gondolsz, mennyire lehet egy blogger őszinte/közvetlen az olvasóihoz/val?
Az őszinteség és a hitelesség a legfontosabb egy bloggernél, főleg ha valaki szépségblogot vezet. Viszont azt is tudni kell, hogy hol a határ a kitárulkozásban, mert ha valaki nagyon beavatja az olvasókat az életébe és a hétköznapjaiba, az könnyen elsülhet rosszul is. Én próbálok egyensúlyra törekedni, szeretném ha jobban megismernétek, de van egy pont, amin túl nem szeretnék megnyílni a blog felületén. 

Mi az amire most a leginkább vágysz? 
Arra hogy kapjak végre levegőt és egy jó nagy kád forró, illatos fürdővízre.Ezek voltak hát a válaszaim, elég komoly kérdések is helyet kaptak, remélem hogy ez által még inkább megismertetek.
Én megszakítva a kört nem szeretném továbbadni, ahogy láttam már nagyon sokan megkapták, így nem követek el nagy bűnt. 
Még egyszer köszönöm a díjat, élmény volt válaszolni a kérdésekre!30 megjegyzés

 1. Vegyes nachos szósz :) Én is mindig úgy kérem, csak paprika nélkül (az már nekem sok). Néha úgy megkívánom, hogy gondoltam rá, hogy egyszer mozizás nélkül fogok venni csak úgy egy adag nachost, és egy jó beszélgetőpartner társaságában elfogyasztom. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én mentem már úgy hogy csak nachost vettem :D Jó tudni hogy nem csak én eszem így, bár a kiszolgálók sosem lepődtek meg a kérésemen, szóval biztos sokan szeretik így :)

   Törlés
 2. Jajj a mozis nachost imádom, és én is mindkét szósszal egyszerre, mert mindkettő kell és váltogatva isteni. Viszont paprika nélkül. Én a bolti salsa szószt is kipróbáltam tortillával, nem rossz, de a mozis sokkal jobb. A sajtszószból pedig csak a mozis jó :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is végigpróbáltam szinte az összes szószt, de a mozis a legjobb :) Még a végén kiderül hogy mindenki felesben kéri a moziban :D

   Törlés
 3. Én kriminológiát szeretnék tanulni az egyetemen már mióta és az a vicces, hogy mindkét nagyszülőm hasonló beosztású volt, de sosem tudatosult bennem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, egyszer láttam valami képet ezzel kapcsolatban az Instádon. Hajrá :) Milyen alapszakot szeretnél megcsinálni a mester előtt?

   Törlés
  2. Szociológia, onnan vesznek át teljes kredittel és még az, ami a leginkább érdekel :)

   Törlés
  3. Az jó, ha érdekel. Én mindig utáltam a szociológia órákat, nem lenne az az isten, hogy 3 évig tanuljam. Mondjuk a célért lehet hogy megtenném :)

   Törlés
 4. Engem is a kriminológia vonz :) Na akkor járhatnak 3-így mindjárt:)
  Ezzel a gyógyszer dologgal vitatkoznék, legalábbis azzal a felével hogy nem stoppolnak gyógyszereket. De nem fogok ^_^ viszont megértem az álláspontod. Nem tudjuk pontosan mi zajlik fent, és talán jobb is. Nem szoktam moziban enni, viszont sajtszószt készítek itthon. Amúgy ha alkatilag beleférnék a mai ideálba, én akkor is egészségesen élnek, mert attól még valakin nincs túlsúly lehet baromi egészségtelen.
  Érdekes ez a vallás dolog, úgy vettem észre, hogy akik ilyen iskolákba járnak más lesz idővel a nézetük. És mi van a szivárvány után?:)
  Ek

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én benne lennék, csak baromi sok idő (és pénz) még egy alapszak plusz a mester :(
   Nem állítom hogy a gyógyszercégek szentek, sőt, de az ilyen elvakult összeesküvés-elméleteket mint amit fent is írtam ezzel kapcsolatban, nem támogatom.
   Én nagyon irigylem azokat a barátnőimet akik zabálnak mint egy disznó (már bocsánat) és egy deka sem látszik rajtuk :) Piszok mázlisták.

   Törlés
 5. Nagyon szeretem az ilyen bejegyzéseket, annyi mindent megtudhatunk :D Én az Alföldről jöttem Győrbe, a párom Vas megyei, így nála megszokott kifejezés az, hogy darás tészta. Én csak pislogtam, amikor azt kért egyszer ebédre, de felvilágosított, hogy hogyan néz ki, mire leesett, hogy jaaaa, az a grízes tészta más néven :D Én azt csakis édesen tudom megenni, porcukorral és baracklekvárral :)
  Én akkor sem vagyok hajlandó állatos filmeket, meséket megnézni, amiben nem halnak meg, csak mondjuk valami bajuk esik, de happy end a vége. Egyszerűen nem tudom nézni, az állatokat jobban szeretem, mint az embereket (ez nem tudom, mennyire pozitív tulajdonság :D). A sorozatok közül a kedvencem a CSI:, imádom a helyszínelői munkát, én is szívesen csinálnám ezt a munkát, de azt hiszem már elkéstem ezzel :(
  A gyógyszer témával kapcsolatban én nem hiszek az összeesküvés elméletekben, nem is gyártok ilyeneket, ha fáj valamim, akkor veszek be gyógyszert. Ha gyerekem lesz, én beadatom neki azokat az oltásokat, amik kötelezőek és amik ajánlottak is, nem kockáztatom a gyerekem életét mások hülyesége miatt. Az ilyenek hogy néznek tükörbe akkor, ha mondjuk következménye lesz annak, hogy nem oltatták be a gyereküket?
  Én református iskolába jártam 8 éven keresztül, egyáltalán nem élveztem. Szerintem más, ha az ember szabad akaratából dönti el, hogy hívő lesz és nem ráerőltetik. Nehéz egyébként ez a vallás téma, sokszor meddő vitát is eredményez, de én bizonyos esetekben inkább a tudománynak hiszek, viszont szeretnék hinni abban, hogy a halál után találkozhatok azokkal, akiket már elveszítettem :)
  Anno imádtam a Sailor moont, de annyira nem ragadott magával ez a világ, mint másokat, más animéket pedig egyáltalán nem nézek, engem a Pokemon sem fogott meg anno :D
  A haul posztokat el szoktam olvasni, de csak akkor, ha elérhető és tényleg praktikus dolgokat mutat meg az illető, sok blogger már átmegy egyfajta rongyrázásba, s olyan képet fest erről a világról, mintha csak ez lenne az elfogadott...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eszembe sem jutott hogy a darás tészta nem köztudott elnevezés, huppsz :D
   Hú de sok közös pont és vélemény van, meg is lepődtem amikor olvastam a kommented. Amúgy akkor amikor oda jártam, én is rettentően utáltam, de most már így visszatekintve mondom azt hogy jót tett a vallásos iskola. Nyilván ha egy gyerek nagyon nem akar oda járni, akkor az tömény szenvedés.

   Törlés
 6. A Coelho-Oravecz-Müller trióval kapcsolatban csak annyit, hogy a szívemből szóltál! Annyira irritál az a sok semmitmondó, unásig ismételt, "azthiszemhogymosthatalmasbölcsességetfogalmaztammeg" (DENEM!) idézet, hogy legszívesebben kilőném az összeset egy másik bolygóra... :D
  Én teljes mértékben ateista voltam,vagyok,leszek világ életemben. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen környezetbe születik az ember, illetve milyen neveltetést kap. Nálunk az egész család ateista és hálás vagyok érte, hogy ilyen családba születtem, ahol nem tömik az ember fejét mindenféle nevetséges vallási maszlaggal. Nyilván aki akar az hisz benne, de engem kíméljen meg tőle.
  A gyógyszeres nézeteddel teljes mértékben egyetértek és bólogatok. Ha fáj valamim akkor szívbaj nélkül bekapok egy fájdalomcsillapítót, ha beteg vagyok akkor elmegyek orvoshoz és beszedem a gyógyszereket amit felír. Nem fogok hetekig szenvedni, hogy majd elmúlik a házi ilyen-olyan kotyvalékoktól. Ezek a házi praktikák megelőzésre és gyógyszer mellett kiválóak, de önmagukban nálam soha nem használnak. Rettenetesen gyenge immunrendszerem van akármit is csináltam vagy csinálok vele. Csak a gyógyszer tud meggyógyítani, ha nem szedem, akkor olyan szövődményem lesz, hogy hónapokig nyögöm az utóhatásait. Az pedig teljes mértékben igaz, hogy ha van egy súlyos beteg ember és csak gyógyszerekkel tud életben maradni akkor ő ne szedje be, mert a gonosz gyógyszeripari vállalatok mérgezik a népet? Papám több mint 10 évig élt szívbetegséggel és 83 éves korában nem az vitte el, hanem egy olyan betegség ami még csak köszönő viszonyban sem volt a szívbetegségével.
  Az anime nálam szerelem, ezt szerintem jól szimbolizálják az animes tetoválásaim is. Szerintem ez egy olyan dolog, hogy az ember vagy szereti vagy nem. Nem kötelező szeretni, de az zavar, ha elhordják mindenféle marhaságnak. Én sem taglalom a Hello Kittys, Playboy nyuszis, Disney hercegnős és társait szerető lányokat, pedig megvan róla a véleményem. Ez nem neked szól, csak úgy unblokk.
  Példaképem soha nem volt és soha nem is hiányzott az életemből, ennek ellenére van olyan ember akire felnézek (a szüleim mellett). Ilyen például Stephen Hawking. :)
  Oké, rengeteget írtam, nagyon hosszú lett, lelövöm most már magam. A poszt szuper lett és klassz volt olvasni! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A vallási dologgal én is így vagyok. Amíg valaki nem akarja rám erőltetni a hitét és a nézeteit, addig tőlem mindenki abban hisz amiben akar, tőlem áldozhat csokinyuszikat is a mikulásnak teliholdkor, de elvárom, hogy az én dolgaimat is tartsa tiszteletben és ne kérjenek számon és ne kelljen magyarázkodnom.
   Nekem azzal sincs egyáltalán bajom ha valaki anime fan, elfogadom hogy más az érdeklődési körünk, max hülyén szoktam érezni magam hogy egy kukkot nem értek abból amit beszél, de ezen túl...Valahogy csodálom is a rajongókat, sokan képesek megtanulni csak emiatt japánul, egy ismerősöm animékat meg mangákat fordít és maga is rajzol, szóval jó dolog ez ha valaki megtalálja benne a varázst.
   Stephen Hawking nagyon nagy arc, őt én is nagyon szeretem, láttad a filmet? Nem tudom meg merjem-e nézni.
   Köszi a hosszú kommentet, annak meg nagyon örülök hogy ennyi mindenben egyezik a véleményünk :)

   Törlés
  2. Pont tegnap este néztem meg, mert már egyszerűen nem bírtam tovább. Moziba nem tudtam akkor eljutni betegség és pénzhiány miatt, szóval már rettenetesen hajtott a kíváncsiság.
   Én nem vagyok ilyen-olyan tragikus, szomorú filmeken bőgős típus (pl. a Titanictól a hányinger kerülget), de ezen annyit és úgy bőgtem, hogy az már szégyen. :D
   Nekem Stephen Hawking egy olyan ember akit feltételek nélkül csodálok. Csodálatos ember, fantasztikus elme, megdöbbentő felfedezések, hatalmas akaraterő, önzetlen szerelem és a való élet cukormáz nélkül. Ezzel tudnám jellemezni a filmet. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, Eddie Redmayne hatalmasat alakított. Erre az egy Oscar kevés, ez annál sokkal több.

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  4. Na ez nagyon jól hangzik, akkor meg fogom nézni, köszi! Valahol olvastam hogy kicsit hatásvadász lett, de most őszintén egy ilyen hihetetlen életúttal rendelkező emberről milyen filmet lehetett volna forgatni? :)

   Törlés
 7. Bírom az ilyen bejegyzéseidet is :)
  Nem kell még tíz dolgot összeszedned, de ha van kedved a kérdésekhez, megkaptad tőlem is ezt a díjat: http://nuadastenonis.blogspot.hu/2015/03/liebster-award-black-fairy-tol.html

  VálaszTörlés
 8. Örülök hogy kitöltötted ^^ S drága vagy amiket írtál az elején *-*
  Milyen néven születtél? Nem gondoltam,hogy ezt csak később vetted fel (: A 6. pontodon elnevettem magam-mert végre valaki aki szintén utálja a sok idétlen világmegváltónak képzeld idézetet :D
  A kérdésekre a válaszok halál jók,és sok mindenbe egyetértek. Főleg a gyógyszeresnél. Ez olyan dolog szerintem is,hogy csak oda kell figyelni és nem mindennek bedőlni- de ha meg beteg az ember,akkor igenis merjük használni,mert nyilván azért van kifejlesztve. A gyerek kori oltásokat kötelezném,viszont így felnőtt korban már mindegy. Én nem oltatom magam és semmivel se rosszabb vagy jobb az életem. Így is úgyis beteg leszek,mert közösségben,emberekkel foglalkozom (:
  A vallásos kérdésnél se hittem,hogy ilyen választ kapok. Mondjuk szerintem addig nincs baj egy vallással,amíg nem erőltetik. De amit az egyházak művelnek,azt én túlzásnak és felháborítónak érzem. Én is hiszek egy vagy több felső erőben,és ez nem fog sose megváltozni,de egyház se kell hozzá (:
  Az meg szupi hogy barátnők vagyunk :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit, köszönöm hogy megkaptam :)
   Anyu egyedül nevelt, az apámat nem is ismerem, így úgy gondoltam hogy felesleges az ő nevét hordanom, ezért első adandó alkalommal átkeresztelkedtem.
   Nagyon komoly kérdések voltak ezek, meg is lepődtem rajtuk, de örülök hogy nagyjából egyetértés van :) Én sem oltattam be magam már felnőtt koromban, de egy gyereket nem beoltatni óriási felelőtlenség és ostobaság.
   A vallás meg olyan, hogy tiszteletben kell tartani mindenki hitét (na jó, az állatáldozatos baromságokat nem tudom tiszteletben tartani), én ezt is teszem egészen addig, amíg nem akarnak megtéríteni és hülyeségeket rámtukmálni.
   Kár hogy olyan messze van Pécs, jó lenne összefutni egy bambira :)

   Törlés
  2. Eléggé büszke vagyok rád- de most halál komolyan. Teljesen logikus lépés volt, példát kéne vegyek rólad. Apám lelépett tőlünk mikor tini voltam,és azóta olyan szinten szarik a fejemre,hogy jobban járnék ha nem is ismerném.
   Hát igazából olyan dolgokat kérdeztem,amik foglalkoztatnak és kicsit kifejtősebbek: a gyógyszer iparos dolog a betegségem miatt jött pl. - mert ugye lebetegedtem és sokat agyalok bizonyos témákon (:

   Ennyi,ott a pont: én is ezt mondom mindig mindenkinek,hogy tartsuk tiszteletben egymást. S akkor le van a gond. Mondjuk áldozatos vallás ma már hivatalosan nem kéne hogy létezzen- régen volt ilyen. Manapság meg sokan ráfogják az ilyesmit a sátánizmusra-holott aki kicsit is jártasabb benne tudják hogy nem az áldozatos baromság a fő jellemzője. Na mindegy,kicsit belemerültem bocsi :D
   Igen,azzal egyetértek,hogy Pécs messze van mindentől-de ha erre jársz ,akkor még összefuthatunk. ;) Szívesen látlak (:

   Törlés
  3. Köszönöm! :) Igazából nem volt nehéz, mert semmi kontaktom nem volt vele soha. Sajnálom hogy így alakult az életed ebből a szempontól. De ami nem öl meg az megerősít :)
   Hallottam olyat, hogy Halloween környékén pl nem adnak ki fekete cicákat a menhelyekről, mert elmebetegek feláldozzák őket. Hát a k* nénikéjüket! Az ilyen nagyon fel tud idegesíteni.
   Ha arra járok mindenképp szólok, de te is ha Győrben jársz! :)

   Törlés
  4. Hát végülis nem érdekes az egész- valahogy észrevettem,hogy a férfitársadalom eléggé gáz... Eddig minden embert akit megismertem csupa idióta volt. Szóval apám csak a kezdet. :D

   Jaj azt az esetet hallottam én is-de akik hivatalosan sátánistának mondják magukat és rendesen ezt a vallást vallják,tutira nem foglalkoznak ilyen dolgokkal.
   Az ilyen állatbántalmazásokat csak nagyon elme rozzant,idióta barom állatok csinálják- és max magukra húzzák a jelzőt.. De hát ezek köztünk járnak és egy sima mezei elmebajos is megölhet egy kisállatot,függetlenül a vallásától.
   Az a fő gond,hogy sok a pszichopata- és amíg ezek köztünk vannak,nehéz az élet.

   Okés,feltétlenül szólok- vagy max egyszer megbeszélünk valamit nyáron ;)

   Törlés
 9. Én is azért szeretem a HAUL posztokat, mert jó tippeket lehet kapni, viszont én szívesen is írom őket. Igyekszem mindig jó vásárt csinálni, és ezzel arra szeretném ösztönözni az olvasóimat, hogy járjanak nyitott szemmel. Nem kell mindent megvenni mert akciós, vagy mert éppen nagy a felhajtás körülötte. Bár azt nem tudom mennyire jön át a posztokon, de remélem tudják ezt, akik olvasnak. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálad sosem érzem azt hogy nagyzolnál, sőt, egy csomó jó tippet kaptam tőled. Amúgy teljesen egyetértünk, a féktelen vásárlásnak semmi értelme, viszont az okos, megfontolt beszerzéseket támogatom :)

   Törlés
 10. Virágpiac ♥ De jó is lenne arra sétálni munka után, de most kicsit nagy kiérő lenne. :( :D
  Egyszer kezdtem el olvasni egy Müller Péter könyvet, de nem bírtam végigolvasni, pedig ritkán hagyok abba könyvet, de az nagyon rossz volt. Soha többet! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nocsak, győri voltál? Nem is tudtam :) Kicsi a világ!
   Müllerrel én is pont így voltam, majdnem lekapartam az arcom tőle, de soha többet :D

   Törlés
  2. Oda jártam egyetemre, meg most már Anyukám ott él. Nagyon megszerettem azt a várost. :)

   Törlés
  3. De jó, tényleg nem tudtam :) Könnyű megszeretni, mert kellően nyüzsgő de pont annyira nyugis is. Nagyon szeretek itt élni :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.