YANKEE CANDLE ILLATOK TAVASZRA


Annyira elvarázsolt az első Yankee Candle élményem, hogy a tavasz közeledtével úgy döntöttem, ideje megismerkedni más illatokkal is. Sok helyen leírták már de azért én is megteszem: a Yankee Candle tartok új dimenziókat nyitottak számomra a lakásillatosítás terén. Nincs többé alig érezhető, hamar elillanó illat, nincs többé csalódás, mert műillatot rejt a csomagolás, és nincs többé bosszúság a kidobott pénz miatt. Arra bíztatok mindenkit, hogy bátorkodjatok kipróbálni ha még nem tettétek, mert rengeteg csodás illatkompozícióból lehet választani és ár/érték arányban messze ez éri meg a legjobban.

Miután télen látám, hogy ez jó, most már bátorkodtam többféle illatot is rendelni, így ezek talán kitartanak nyárig, akkor pedig már nagyjából tudni fogom mit rendeljek újra.
Amit már kipróbáltam, azt zölddel jelöltem.


Black Coconut
Napnyugta a paradicsomban... a kókusz, a cédrusfa és a tengerparti virágok aromájának keveréke teszi varázslatosan nyugodttá az estét.

Őt újravettem, mert a télen rendelt darabokból ez fogott meg a legjobban, ráadásul nem is tipikus téli illat. Nagyon intenzív, nagyon tartós, egy negyednyi tart beillatosította az egész lakást és még másnap reggel is érződött. A Black Coconut az a fajta, ami a csomagolásban szagolva nem éppen vonzó, de adni kell neki egy esélyt, mert égetve csodás édeskés-fűszeres illatot kapunk, ami nyomokban emlékeztet csak a kókuszra.

Pineapple Cilantro
Trópusi kényeztetés... a friss ananász, egy csipetnyi koriander és az édes kókusz üdítő keveréke.

Őt még csak csomagolásban szagoltam, de nagyon kellemes, gyümölcsös illata van. Az ananász nagyon hangsúlyos, de a koriander is rendesen érződik, emiatt eléggé érdekesre sikerült, nem egy snassz, unalmas gyümölcsillat. Pont a koriander miatt nem érződik átlagos, édes kis semmiségnek.
Valahogy mindig a Koktél című film ugrik be róla ha beleszagolok, fogalmam sincs hogy miért.

Vanilla Lime
Egyszerű és frissítő, a vanília gazdag krémes aromája, édes cukornáddal és lime-citromhéjjal.

Vaníliamániásként mindenképpen szerettem volna egy ilyen illatot is, de mindenképpen valami extrával, így esett erre a választásom. Ez valami zseniális, most is csak szagolgatom a csomagolást és összefut a nyál a számban tőle. Nagyon emlékeztet valamire gyermekkoromból-talán egy cukorkára-, de nem jövök rá mire pontosan. A vanília szelíden megbújik a háttérben, inkább csak alapot ad a lime és a citrom kibontakozásához. Nem kell félni tőle, mert nem budiillatosítós illat, hanem nagyon vibráló, lédús és kellemes.

Under The Palms
Hűsít és frissít… a tengeri fű, a pálmalevél és a lédús kókusz aromája keveredik ebben az egzotikus illatban.

Ez egy kifutó illat ha jól tudom, nagy kár érte. Először szagolva nem tetszett, egy az egyben emlékeztetett a fenyőillatra, ami nem a kedvencem, kivéve ha élő fenyőről van szó. Alágyújtva aztán kellemes csalódás volt, ugyanis nagyon friss, nagyon kellemes, kicsit fanyarkás illattal töltötte be a lakást. Ez tökéletes lehet azoknak, kik nem rajonganak a cukorka illatokért, a nyári melegben pedig biztosan nagyon üdítő lehet ezzel illatosítani. Egy negyed darab elég kétszeri párologtatáshoz és jó intenzív illatot ad.

Waikiki Melon
Aloha! A napsütötte, lédús dinnye és egy csipetnyi édes narancsolaj aromájának kombinációja.

Őt nagyon vártam, mert imádom a dinnyeillatot. Még nem volt alkalmam kipróbálni, de a csomagoláson keresztül szinte semmi dinnyéset nem érzek, sokkal dominánsabb benne a narancs. Eléggé savanykás illat, nem tudom eldönteni tetszik-e. Majd égetésnél kiderül. Mindenesetre tipikusan nyári darab, a nagy melegben, amikor a hátam közepére kívánom az édeset, szerintem imádnám.
Bahama Breeze
Az ananász, a grapefruit és a mangó üdítő, trópusi keveréke.

Vágyom a nyarat már, emiatt is landolt a kosaramban ez az egzotikus illat. A csomagoláson át illatolva, ha becsukom a szemem akkor egy mesés szigeten találom magam, ahol a medencében lévő szalmatetős bárpultnál kókuszdióban szolgálnak fel ilyen ízű koktélokat, kis esernyővel a közepében. Instant nyár élmény. Édes, friss, gyümölcsös koktélillat. Imádom.

Clean Cotton
A napszárította pamut és zöld levelek illata egy csipetnyi citrommal.

Azt hozza amit ígér: frissen mosott ruhák öblítő illatát. Kibontáskor megijedtem, mert egy pici állott ruha illatot is kiéreztem belőle, de égetve ez elillan és csak igazi tisztaságillat lesz tőle a lakásban. 
Szerethető, de számomra nem must have darab. Viszont kezdőknek, vagy olyanoknak akik nem bírják az intenzív illatokat, tökéletes lehet.

Lake Sunset
Az aranyló napsugarak még utoljára megmártóznak a szinte mindig kék vízben, felidézve számunkra egy nyugodt, pézsmaillatú naplemente emlékét.

Még őt sem használtam, de állandóan szagolgatom, mert annyira meghatározhatatlan és finom. Van benne egy kis melegség, de mégis frissítő. Tökéletes relax-illat. Meglepődtem hogy ez anno a téli kollekcióban látott napvilágot, nekem nagyon nem tűnik télinek. Amikor megszagolom, akkor a képzeletemben egy mólón ücsörögve találom magam egy nyárvégi estén, a naplementét bámulva a víz fölött, az éjszakai hűvös ellen egy pokrócba tekerve magam. Hát, látszik mennyire tud befolyásolni a név és a címke. 

Midnight Oasis
Egy nyugodt, sivatagi vidékre kalauzolja el, ahol az éjféli, hűs szellő magával hordozza a frissítő citrus és a meleg szantálfa illatát.

Nagyon félek az erős, fűszeres illatoktól mert könnyen megfájdul a fejem tőlük. Ezért sem tudom például a füstölőket sem hosszútávon elviselni. Kicsit félve rendeltem őt meg, hiszen a szantál számomra már sokszor tömény, de ez esetben kellemesen csalódtam. Nagyon keleties illat a nevéhez hűen, mégsem elviselhetetlen. Sőt, egy kicsit férfias jellege is van. A leírása teljesen lefedi az érzést, amit kelt bennem, teljesen a homokdűnék közé vágyom amikor megszagolom. 

A Child's Wish
A tavaszi virágok és a friss zöld mezők illata feleleveníti gyermekkorunk legkedvesebb emlékeit.

Nem tudom mire vágyhat egy gyermek estünkben, de nekem ez az illat tetszik a legkevésbé csomagoláson keresztül. Nem tudom megmondani mit érzek ki belőle leginkább, de nekem ez már túl zöld, túl növényillatú. Olyan, mintha fejest ugranék a reggeli harmatos réten a frissen kaszált fűbe.  De nem temetem, hiszen a Black Coconut sem tetszett, meggyújtva pedig kedvenc lett, szóval lehet hogy pont ez lesz a legjobb.
Vanilla Satin
Kifinomult. Klasszikus. A gazdag vanília tiszta keveréke érzéki szantálfa és romantikus virágok illatával.

Nagyon kellemes, lágy, nem tolakodó illat. A vanília tisztán kiérződik belőle némi csavarral meghintve. Nem rossz, de nem is annyira kiemelkedő. Szerintem ez az illat 10-ből 9 embernek biztosan tetszene, így egy jó választás lehet a márkával még ismerkedőknek. Egy nagyobb szobát megtölt.

Garden Sweet Pea
Virágok édes illata egy csipetnyi körtével, barackkal, fréziával és rózsafával.

Egy újabb öblítőillat, legalább is engem nagyon arra emlékeztet. Friss, kellemes virágorgia, szintén inkább csak diszkréten, nem harsányan tölti be a szobát. Második égésnél már elvérzett és valami kellemetlen viaszos, égett szaga volt csak, így nem túl gazdaságos.


Moroccan Argan Oil
Egy csipetnyi pacsulival és szantálfával az argánolaj egzotikus aromája egy igazán egyedülálló hangulatot teremt.

Ez az egyik darab az új, tavaszi kiadásból. Nehéz, fűszeres illat. Engem nagyon emlékeztet a füstölőkre, nyilván a szantál és a pacsuli gondoskodik erről az élményről. Még nem mertem kipróbálni, mert mélyen belül tudom, hogy nem ez lesz a kedvencem. Mindenesetre ilyen illatot képzelek egy zsúfolt bazársorra. 


Champaca Blossom
A varázslatos champaca ritka és örömteli aromája elevenedik meg ebben a páratlan gyümölcsös, virágos illatban.

Hihetetlenül finom illata van, le sem tudom írni mennyire. Körülírni is nehéz, hiszen nem hasonlít semmire. A Champaca egy magnólia-féle, ami Ázsiában őshonos. A tart maga édes, virágos, egzotikus. Annyira bejön, hogy elkezdtem böngészni a Fragranticát, mert kell egy parfüm amiben van Champaca. Vagy aminek simán csak Champaca illata van. Sajnos nem túl tartós, de megbocsátom neki mert isteni. Tényleg. Vegyetek!
Beach Flowers
A tubarózsa, a liliom és a jácint csábító keveréke egyesül ebben a virágos aromában.

Leírhatatlanul kellemes, intenzív virágillat, de nem a túlzó fajtából. Lehet hogy a fantázianév és a címke teszi, de tényleg teljesen a tengerparton érzem magam ha beleszagolok. Érzem a forró homokot a talpam alatt, a perzselő napfényt és a bőrömet simogató langyos szellőt, ami a távolból hozza az édes virágok illatát. hogy egyesüljenek a tenger sós aromájával. Egyebet még nem tudok mondani róla, de ezt biztosan imádni fogom. Sajnos ha jól láttam ő is kifutó illat.

Lovely Kiku
A boldogság virága… a krizantém elegáns és fiatalító aromája egy kevés vaníliával.

Nem szeretem a krizantémot, mert a szegfű mellett ez számomra a másik, tipikus temetővirág. Hogy miért választottam mégis ezt az illatot a legelső mintagyertyámnak? Mert iszonyúan tetszett a színe és a matrica, a Kiku pedig olyan édes név. Tipikus női logika, ugye. Pont ez ég most, mert elfogyott a teamécses, de egyelőre nem túl combos. Lehet hogy több idő kell a gyertyának mire illatozni kezd, a tart-nál hozzászoktam, hogy szinte percek alatt ontja magából az illatot. Kibontva egyébként nagyon kellemes, finom virágillata volt, az a fajta amit mindig el tudnék viselni a lakásban.Ezek voltak hát az új Yankee Candle szerzeményeim, szinte mind régebbi illat, de azért remélem tudtam hasznos tippeket adni. Kicsikét bánom hogy az új, tavaszi illatok közül nem rendeltem meg az Aloe Verát és a Shea vajat, mert a minta alapján isteni finom illatuk van.
A tartok normál áron 450 forintba kerülnek, a hónap illata 340 forint, kifutó akcióban 270, sima akcióban 360 forintot kell értük fizetni az illatgyertya.hu-nál.
Én pedig lassan ráveszem magam, hogy beruházzak még idén egy rendes üvegmécsesre, kíváncsi vagyok azok hogyan teljesítenek.Nektek mi a kedvenc tavaszi-nyári YC illatotok?
Szeretitek valamelyiket a fentiek közül?

8 megjegyzés

 1. Micsoda készlet! Szép lassan szeretnék én is egy nagy adag, nyáriasabb illatú tartot rendelni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, kicsit elszaladt a ló :) Aki először kipróbálja, utána már nem tud szabadulni, gondolom te is így vagy vele .)

   Törlés
 2. A Garden Sweet Pea a nagybetűs kedvencem. :D Azonkívűl a Ginger dusk illatot szeretném megvenni tavaszi nyári illatnak mert engem egy nyári emlékre emlékezztet. :) De többet is szeretnék még megvenni és kipróbálni égetve, mert eddig csak szaglászva tudtam felmérni a kínálatot. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon finom illata van, nekem is bejött :) A Ginger Dusk-ot még nem próbáltam, de a neve alapján biztosan tetszene. Nagyon rossz vidékről rendelni, mert nem tudjuk megszaglászni, a zsákbamacska pedig nem mindig jó.

   Törlés
 3. Szinte érzem az orromban az illatokat... régi YC mániás vagyok, egy ideje ugyan nem vettem már, de azt hiszem, eljött az ideje.
  Ütős az új dizájn. Fogalmam sincs, mióta van így, egyszerűen annyi időm van, hogy a posztokat átfussam, de ütős :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kár, hogy illatokat nem tudok átadni :)
   Köszi, ideje volt egy kis frissítésnek. A tiéd is szuper lett, de hasonló okokból nem közöltem eddig :D

   Törlés
 4. Hű, mennyi szépség! A Child's Wish-t imádtam anno, valószínűleg be fogok még tárazni belőle és most már a Clean Cottont is ki kéne próbálnom :) Ezeken kívül gyümölcsös illatokat tervezek beszerezni, meg a Pink Sands-et, esetleg a Lake Sunset-et, mert ennek is tetszik a leírása :) A bahama breeze is tetszett, nyáron sokat párologtattam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na kíváncsi leszek milyen a Child's wish, ha neked tetszik :) A Clean Cotton nagyon kellemes, diszkrét, az is tetszene szerintem. A Pink sands nem volt készleten, azt is szerettem volna.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.