ÁPRILISI EBAY- ADAG


Újabb adag kínai csetresszel jöttem, már nem telik el hónap hogy ne rendelnék valamit, azt hiszem ezt már nyugodtan hívhatjuk függőségnek. Elég tematikusra sikerült a mostani beszerzés, egészen pontosan két nagy csoportot mutatok, egyik körömdíszítéssel kapcsolatos, a másik pedig ékszerek. Ha kíváncsi vagy miket rendeltem és meg vagyok-e elégedve velük akkor olvass tovább! 


Kivárós típus vagyok, éppen ezért van az, hogy a körömnyomdázás művészetének elsajátítására még csak most, az őrület kezdete után sok évvel vettem csak rá magam. Eddig mindig meggyőztem magam, hogy én ehhez biztosan ügyetlen vagyok, de miután sorra láttam, hogy olyanok is képesek nyomdázni, akik a körmüket sem képesek a körömágyuktól megkülönböztetni körömfestésnél, mit nekem nyomdázás felkiáltással megrendeltem egy csomó kelléket. Persze óvatos duhaj vagyok, kezdetnek az occsó kínai verziókat preferálom, mert azért nem mindegy hogy 2000 forintból meg van minden, vagy csak lemezt kapok ezért a pénzért. Aztán meg kiderül, hogy tök béna vagyok hozzá...


Nyomdapárna (~230 Ft)
Se nem puha, se nem kemény, a párna rész kivehető a nyélből (bocsánat ha hülyeségeket beszélek, a szakzsargonban még nem vagyok jártas). Már megrendeltem amikor olvastam, hogy szinte mindenki ezt a fajtát ajánlja (állítólag olyan kocsonyásan puha fajta), de az az igazság hogy nekem ezzel sincs bajom, a mintát jól felveszi és szépen le is adja. Újonnan nagyon fényes és sima volt, így egy mosogatószivacs dörzsi részével jól megsikáltam, így tökéletesen működik. A lehúzó az WTF- kategória, nem értem miért tettek fémet rá. Kipróbáltam a lemezek hátulján és sajnos igaz a legenda, össze-vissza karcol. Így semmiképp nem ajánlott ezzel lehúzni a lakkot, mert fújhatjuk a lemezünket.

Nyomdalakkok (~700 Ft)
Gondoltam, hogy ha már nyomdázok akkor kellene ehhez való lakk is, mert nem voltam biztos hogy a készletemben van használható darab. Vegyesek az érzéseim velük kapcsolatban. Egyrészt 2-3 használat után az ecsetek szőrei szanaszét állnak, komolyan mintha minden egyes szál az ellenkező irányba akarna világgá menni. A fehér színű felnyomdázva egy az egyben olyan mint a hibajavító, a fekete pedig szívesen csíkoz a lemezen. Fénysebességgel száradnak, úgyhogy kezdőknek nem túl jó opció ezzel gyakorolni, mert mire felkened-lehúzod-felveszed már rá is száradt a párnára és a körömre való felvitel csak álom marad. Viszont ha sikerül kivitelezni a műveletet, akkor nagyon szép az eredmény. 

Ciki vagy nem, nekem még nem voltak nail arthoz való ecseteim, egész egyszerűen azért, mert nem tartom magam egy ügyes kezű lánynak, viszont most úgy gondoltam, hogy valahol el kell kezdeni. Például ennél a manikűrnél jól jött volna egy ecset, és mivel idén is szeretném megcsinálni, nem fogok szórakozni a gagyi ecsettel a félig beszáradt lakkban. Kezdetnek elégnek ítéltem ezt a 8 darabos készletet, amiből hattal meg is vagyok elégedve. A legyezőecset szálai csálén vannak felragasztva, a gigahosszú szálú ecset (mi annak a neve?) szálai pedig mindenfelé szétcsúsznak ha használni akarom. Ettől függetlenül a többi teljesen jó, a pontozónak meg extrán örülök.Moyou hasonmás (~350 Ft)
A Moyou Fairytale 05-ös, Hamupipőkés lemez kínai verziójára csaptam le legelőször, hiszen már az eredeti lemezre is fájt a fogam régóta. A minták megszólalásig ugyanolyanok, egy szívecske a ló lába és a kerék között kimaradt, de ezen kívül minden stimmel. Pontosan ezért vérzik a szívem, mert ennél a lemeznél egy nagy kupac gőzölgő kaki is jobban teljesítene. A minták szinte alig vannak bevésve, ha végighúzom a kezem a felületén, akkor szinte teljesen sima. Sem nyomdalakkal, sem sima lakkal nem sikerült vele nyomdáznom, egyszerűen nem veszi fel a párna a mintát. Lehet, hogy csak a dilettantizmusom miatt vagyok ilyen szerencsétlen, de az biztos, hogy a másik három lemezzel összehasonlítva ez elég gyenge eresztés lett. Kár érte.

JQ -18 lemez (~225 Ft)
Ez a BPS-02 lemezének Ebay verziója. Én semmi különbséget nem találtam a mintákban, eleve nem is értem, hogy miért hamisítanak kínai lemezt a kínaiak. Sokak szerint ez ugyanaz mint amit a Born Pretty Store-ban kapni, én is valószínűnek tartom ezt. Ennek már klasszisokkal jobb a kidolgozása mint a fentinek, érdekes módon vele egyből sikerült nyomdáznom (a milyenségét az hagyjuk, de sikerült). Nagyon szép csipkemintázatok kaptak helyet rajta, nem is tudnám kiválasztani hogy melyik a kedvencem közülük. Azt tapasztaltam, hogy nem egyforma a minták minősége sem, egyiket könnyebb, míg a másikat picivel nehezebb felnyomdázni, de ebben szerintem az is közrejátszik, hogy kezdő vagyok.

JQ -19 lemez (~220 Ft)
Szintén egy BPS copy, méghozzá a 17 számú lemezé. Ez talán még az előző csipkés mintásnál is jobb, mintha egy kicsivel mélyebbek lennének a vésetek. Szerettem volna egy virágos-indás lemezt is, hiszen így tavasszal-nyáron ezek a legaktuálisabbak számomra. A bal alsó nagy ívű virág nekem egy kicsit nagy a csepp körmeimre, de ezen kívül nincs vele gondom. Nagyon szépen lehet vele dolgozni és a minták egyformán jól felvehetőek. Persze ezzel is sokat kell még gyakorolnom, de ha ezzel kezdem a pályafutásomat, akkor biztosan nem lettem volna olyan csalódott az elején.

KAT-09 lemez (~280 Ft)
Őt sajnos nem tudom belinkelni, mert mire ideért és visszaigazoltam volna, csak egy figyelmeztetés várt, hogy eltávolították az oldalról ezt a terméket. Én 280 forintért vettem és nem BPS felirat van rajta, azonban a többi ilyen lemezt eleve BPS-nek hirdetik ITT. Szóval ez a 23-as lemez, és zse-ni-á-lis! Már tapintásra is éreztem hogy ez más lesz mint a fentiek, mert nagyon mélyen vésett az összes minta. Gyorsan nekiugrottam és sikerült az összes minta elsőre, nyomdalakkal és anélkül is. Igazi vidám téma, amivel a körmeinkre is nyarat varázsolhatunk. A négy lemez közül ezt ajánlom a legjobban, mert tényleg jó és könnyű használni.Olyan az én formám, hogy mire ideértek a rendelt ékszerek, boldog-boldogtalanon ezeket látom Instagramon, és ez felettébb frusztrál, mivel nem szeretek olyan dolgokat hordani, amit nagy tömegek preferálnak. (Kihúzó p*csa vagyok, igen). Ezért nem lesz aranytetkóm sem és ezért nem rendeltem volna meg a lentieket sem, ha előbb tudom. Viszont már itt vannak, így nincs mit tenni, és a fentiektől eltekintve nagyon tetszenek. Muszáj megjegyeznem, hogy az összes kapható idehaza is különböző ékszerwebshopokban, így nem muszáj hónapo(ka)t várni rájuk ha valakinek sürgősen kell valamelyik és hajlandó több pénzt fizetni értük.


Gyűrű (~220 Ft)
Nagyon tetszett ez a gigagyöngy-kisgyöngy megoldás, igazán egyedivé teszi a gyűrűt a formája. Ráadásul nekem óvodás méretű kezem van és rövid ujjaim, sosem hordhatok emiatt nagy gyűrűket, mert egyszerűen hülyén néz ki. Viszont ez valamilyen furcsa oknál fogva nem torzítja el a kezem, magam sem értem hogy csinálja. A kicsi gyöngy illesztése egy kicsit pontatlan, de ez csak alapos nézegetés után tűnik fel, avatatlan szemeknek meg egyáltalán nem.

Fülbevaló (~230 Ft)
Szintén amiatt fogott meg, mint a gyűrű, ráadásul rájöttem, hogy csodásan mutatna a Caroline Channing nyakláncommal, így nem volt kérdés hogy jön haza. Az meg már csak bónusz, hogy többféleképp hordható, így egy árán kapunk három fülbevalót. A nagy gyöngy lehet elől, illetve rendeltetésszerűen hátul is, továbbá a kis gyöngyre egy pöcköt (vagy mi a vihar a neve) húzva kapunk egy diszkrét kis fülbevalót. Ajándék ezért a pénzért.

Ez instant szerelem volt amint megláttam, pedig én már jó pár éve kimaxoltam az ásványőrületet, még jóval azelőtt hogy külföldön vagy idehaza divat lett volna. Ennek azonban nem bírtam ellenállni, egyrészt a háromszög forma mindig elvarázsolt (kivéve matekórán), másrészt a hegyikristály úgy vonz, mint méhet a virág. Egy hosszabb nyaklánccal bármilyen szettet feldob és szerintem nagyon egyedi. Esélyes, hogy szerzek még be 1-2 másik ásványból ilyen darabot.

Tetszik valami a fentiek közül?
Ti milyen nyomdalemezre és nyomdapárnára esküdtök?
21 megjegyzés

 1. a kis-nagy fülbevalóóóóó! Rendelek is, pont ilyet kerestem, de persze lusta voltam hozzá, hogy magam nézzek utána - így vártam, hátha valaki megemlíti egy ebayes poszton - :DDDDDD

  Szóval köszönet, és eszméletlen jó a blog kinézete, na meg persze a weboldal is frappáns lett! :P :))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kívánságod parancs, látod tudtam én hogy miről kell írnom :D Van mindenféle színben, nekem mondjuk ez a gyöngyszín tetszett a legjobban. Neked melyik?
   Köszönöm a dicséretet, most már teljesen olyan amilyet akartam :)

   Törlés
 2. Én is kb havonta-2havonta rendelek valamit :D
  A medál *-* én vadászok valamilyen nyakláncra, de még nincs kiszemelt :D
  Nyomdázószettet és ecseteket én is innen vettem, tavaly és tavaly előtt, célnak megfelelnek, van amelyik minta sikerül, van amelyik nem... fura. Az ecsetek közül nekem is van, ami szétmegy (WTF? miért?!).
  Kicsi kínai barátaink - nagyon megtetszett ez az elnevezés, ahogy megláttam Facebookon :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor te is függő vagy, nincs mese :D Oh My Brush Vikinél a napokban volt nyakláncos wishlist, azt láttad? :)
   A nyomdakellékek elég zsákbamacskák, ha belejövök akkor szeretnék "rendes" lemezeket is beszerezni, de drága mulatság főleg ha rákap az ember. Elég olcsóak ezek a cuccok, így benne van a pakliban hogy selejtet fogunk ki szerencsére még nem volt nagy tévedésem.
   Én csak így hívom a kínaiakat, olyan kis kicsik, ráadásul folyton vigyorognak :D

   Törlés
  2. Bizony :D de ha vannak annyira jó dolgok? Nehéz ellenállni!! :D
   Igen *-* kommentet még nem fogalmaztam oda, mert nem tudtam még, de ami késik, az nem múlik! :)
   Sajnos igen :S de ha nagyon gáz a helyzet, simán meg lehet beszélni az eladóval amúgy, nekem volt már hasonló esetem, hogy nem tudtam használni az adott táskát, a csatt nem működött valamiért (rosszul volt befűzve és nem lehetett szétszedni), le kellett fotóznom és visszakaptam az árát minden további nélkül.
   És milyen igaz!! :D én még nem neveztem el őket, de most már azt hiszem nálam is kici kínai barátok lesznek :D

   Törlés
 3. a medál már rég a kosaramban van, de most már meg kell, hogy rendeljem :D

  VálaszTörlés
 4. Ki ne hagyd, nagyon szép élőben,a kép kicsit sem adja vissza a varázsát :)

  VálaszTörlés
 5. De aranyosan fogalmaztál, hogy a kínaiak még a kínait is hamisítják, milyen igaz!!! :))))))))))) A Moyou koppintás lemezt próbáld ki metál lakkal a nyomdázólakk helyett, a gyengébb lemezeim csak ilyennel működnek. Pl. Moyra Metal Effekt lakkok jók a gagyibb lemezekhez is. Ha azzal se működik, akkor kuka a lemez sajna, e-bay-en bele lehet futni selejtbe viszonylag gyakran.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Komolyan mondom, döbbenetesek ezek a kínaiak :D
   Köszönöm a tippet, sajnos nincs metál lakkom itthon, de a Moyra-féle metál lakkok tervben vannak, azokban van minden reményem. Sajnálnám kidobni a lemezt, mert látványra is olyan szép.

   Törlés
 6. Ne bánkódj, a többiek majd ráunnak ezekre az ékszerekre, neked meg még mindig tetszeni fognak :) a medál egyszerűen fantasztikus, régóta agyalok azon, hogyan lehetne valami ásványos-kristályos medált diy összehozni, azt hiszem, ennek a divatja is lecseng, mire eljutok odáig, hogy el is készüljek eggyel :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reméljük így lesz, azért nem szegi kedvem, csak tényleg nem szeretem ha ugyanaz jön szembe velem mint ami rajtam is van.
   Az ilyen DIY ékszerkészítésben te vagy a mester, én el sem tudom képzelni mit lehetne csinálni vagy hogyan. De szerintem lesz ötleted :)

   Törlés
  2. Mester? Köszönöm :$
   Egyelőre meg kéne találni az itthoni készletet, aztán majd filózok a módszeren is... most egy csont medálnak futottam neki, hogy kárpótoljam magam, de egyáltalán nem biztos, hogy összejön, majd meglátjuk.
   Ismerős dilemma egyébként, mikor divatba jön egy-két kiegészítő vagy stíluselem, sosem tudom, hogy hazudtoljam meg magam és ne hordjam őket egy darabig, vagy hordjam és legyek trendi. Pff :D

   Törlés
  3. Nagyon szépeket alkotsz, úgyhogy jogos a jelző :) Ezek nekem is nagy dilemmák, de őszintén szólva mindig a nem mellett döntök, mert tényleg utálom ha valami szembejön velem vagy éppen tömegjelenség és kötelező imádni.

   Törlés
 7. Nekem legjobban 2 fajta lemez vált be nyomdázásra. Az alacsonyabb árkategóriájú az a BPS-L lemezei, amiket amúgy ebay-en vettem 400-500 forintra leárazva, a magasabb árfekvésű pedig a Moyou. Nyomdapárnából a legegyszerűbb ebay-es darabot használom, abból is keményebb szilikonpárnájú veszi fel szebben a mintát, szemben a nagyon puhával.
  Nem tudom, hogy próbáltad-e, de az Essence fekete és fehér nyomdalakkja tökéletesen használható nyomdázáshoz és stamping decal technikához kezdőknek is, szóval tudom ajánlani.
  Nagyon régóta szemezgetek ezekkel a medálokkal és most körbe is lestem szintén ebay-en (a hosszúkás alakúak között elsősorban) és annyi féle van, olyan mennyiségű színválasztékban, hogy most aztán végképp tanácstalan lettem, de kb. 350 forintért teszek vele egy próbát. :)
  Az arany tetoválásokról pedig egy véleményen vagyunk...emellett én pedig maradok az igazinál. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A BPS L-es lemezein nem túl nagyok a minták? Nekem picike körmeim vannak, így az egész körmös minták szerintem rá sem férnének.
   A Moyou-ból már kinéztem pár lemezt, a Tropical széria a kedvencem, meg most jött ki a Zodiac kollekció is ha jól tudom, abból a saját csillagjegyem a 01-es nagyon tetszik. :)
   Az essence lakkokat még nem próbáltam, de fogok venni azokból is, meg a Moyra metálos lakkjaiból is, sokan ajánlottátok már őket.
   Hosszúkás medáltpedig csak azért nem rendeltem, mert nekem már van itthon kétféle is, nagyjából 5-6 évvel ezelőttről, teljesen jók. De valóban, 350 forintot mindenképpen megérnek, csapj le rá szerintem :)

   Törlés
 8. Szuper dolgokat rendeltél. :) Én is várok most néhány csomagot, de még kutatom a kincseket. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Miket rendeltél, vagy majd megmutatod a blogon? :)

   Törlés
  2. Persze, lesz róla szó. Úgy látom, hogy sokan szeretik az ilyen bejegyzéseket. Egyébként nekem is a kedvenceim. ^_^

   Törlés
  3. Igen, nagyon népszerűek. Mondjuk én is sok ötletet "lopok" másoktól az biztos :)

   Törlés
 9. Érdekes, én pont azért vettem a drágább MoYout, mert azzal biztosabb a siker és a sikerélmény :) A hozzá való nyomdaszettet használom. A BPS lemezekhez is vettem BPS nyomdázót, mindegyik remekül működik. (Kivéve a pitypangminta :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így belegondolva ez lett volna a logikusabb, de nem akartam feleslegesen költeni valamire, ami lehet hogy nem is működik nálam vagy nem élvezet csinálni.
   Ha veszek MoYou lemezt, akkor szeretnék venni hozzá való nyomdaszettet is :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.