PICTURE POLISH - KARMA


Amikor múlt hónapban elcsíptem a Facebookon, hogy a Naillandben készletfeltöltés volt a piCture pOlish lakkokból, és többek között a Bridget is újra kapható, keresztet vetettem a bankkártyámra és elkezdtem nézelődni az oldalon.

Természetesen nem elégedtem meg egy darab lakkal, ha lúd legyen kövér alapon beleesett még a kosaramba két másik PP lakk is. A csodálatosan királylányos Pirouette mellé a márka idei új színeinek egyik tagjára is lecsaptam. Nem mondom, hogy nem dilemmáztam, hogy a Cherish vagy a Karma jöjjön-e haza, de végül győzött a lila és a vonzó fantázianév.

A Karma a fantasztikusan tehetséges orosz blogger, Sveta Sanders közreműködésével készült, és a honlap szerint tündöklő, mint a csillagos ég és titokzatos, mint a sötét éjszaka.

Benti fényben

 Na de mit is jelent ez pontosan? Padlizsánlila jelly alapban figyelnek  icike-picike holo pelyhek, amelyek napsütés hatására eszeveszett szikrázásba kezdenek. 
Sokan elég fantáziátlannak tartják, hiszen kicsit sötét így tavasz táján, és az üvegben elég egysíkúnak tűnik.

A fenti képen beltérben fotóztam, itt látszik hogy szépnek ugyan szép, de nem az a hevesen szívdobogtatós fajta. Legalább is én így éreztem.Aztán kimentem a napra és tátva maradt a szám.
A diszkrét éjszakai csillagos égbolt bevadult és diszkóüzemmódba kapcsolva csak úgy szikrázva szórta magából a színeket.


Mivel nem körmös blogger vagyok, nézzétek el nekem, hogy nem tökéletes sem a festés,  sem a körmöm, sem a fotók , de azt hiszem hogy a lényeget át tudom adni.

Ez az első PP lakkom, és amikor gyorsan kipróbáltam, elég csalódott lettem, mert nem volt meg a "hűha" élmény amit annyira vártam volna.

Aztán rájöttem a titokra: eszeveszettül fel kell rázni ezeket a lakkokat és két réteg minimum kell a tökéletes végeredményhez.

Az állaga csodálatos, csak úgy siklik a körmökön, jól terül és még olyan reménytelen bénáknak mint én is sikerül viszonylag szépen felkenni. A fentit is csak a mutató- és a középső ujjamon kellett egy kicsit körbetisztítani, a többin tökéletes lett.

Vakuval

A száradásról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert rendeltem egy kis üveg Seche Vite-et is, és azzal használtam. Utóbbiról csak annyit, hogy a használata után kábé egy perccel csak annyi csúszott ki a számon, hogy aztak*va!
Új dimenziókat nyitott meg számomra, és soha többet más szártó fedőlakk...


A fenti egy rettenetesen életlen kép, de remekül látszanak rajta a csillogó-villogó pelyhek, és a mutatóujjamon a különbség a lakk árnyékos és a napos arca között.
Eszméletlenül gyönyörű ez a szín, álmodni sem lehetne szebb lilát.

Ez tényleg nem egy tavaszi-nyári árnyalat, de szerintem sokan vagyunk úgy, hogy hangulat, esetleg ruha  alapján választunk lakkot, nem pedig évszak szerint úgyhogy ez nem lehet akkora gond. Persze nálam is ősszel lesz a legtöbbet elővéve, ettől függetlenül imádom és használni fogom addig is. (Persze a Bridget-et nem tudja letaszítani a trónjáról).


Régen nem értettem hogy mi lehet annyira nagy szám egy körömlakkban, hogy emberek ennyi pénzt kiadjanak rájuk, mikor egy árából kijönne rengeteg olcsóbb darab.
Most már, három PP lakkal a készletemben én is azt gondolom, hogy megéri gyűjtögetni és venni néha egy-egy borsosabb árú lakkot, mint random 5-6 olyat amivel csak a készletünk száma nő, de nem használjuk ki őket és nem bámuljuk tőlük a kezünket úton-útfélen.


Nektek hogy tetszik a Karma?
Melyik a kedvenc PP lakkotok?


13 megjegyzés

 1. *hevesen bólogat* Habár _még_ nincs PP lakkom, csak osztani tudom a véleményed, 2 éve vettem egy OPI lakkot, és imádom. Jelenleg már csak az ILNP készlet feltöltésre várok, és akkor leadom a rendelésem, a PP Grace, PP Cherish és az ILNP Happily Ever After fog nálam landolni. Alig várom, már január óta halogatom, már csak azért imádkozom, hogy legyen a PP lakkokból készleten. :D
  Egyébként gyönyörű lakk, én is imádom a sötétet, nyáron is simán felkenem, de engem kivételesen nem fogott meg. De csak mert már annyira sok sötét lila lakkom van. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem meg még OPI nincs de ez az új Hawaii kollekció nagyon izgat :)
   Ne is mondd, az ILNP is gyönyörű lakkokat csinál, nekem abból a Champagne Blush a szívem vágya. A Grace és a Cherish is kívánságlistás, nem tudnék választani közülük.
   Szorítok hogy legyenek akkor amikor rendeled :)

   Törlés
 2. A Karma az egyik listás az új lakkok közül. Neked is jól áll. Szerintem a holo bármilyen színű is, napsütésben mutat jól.:)
  Kedvenc PP lakkom talán a Cosmos. Az valami eszméletlen gyönyörű. Igazi galaxis.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem csodálom hogy kell neked is, gyönyörű szín szerintem is. A Cosmos is gyönyörű, mondjuk én annyira nem vagyok kék lakk-párti, de a Hope az nagyon-nagyon tetszik és a Cosmos lenne a másik amit megvennék kékben.

   Törlés
 3. Gyönyörű szép. A napfényben teljesen olyan, mintha éppen egy Hubble-űrteleszkóp által készített képet néznék. Még keresem a tökéletes csillagoségbolt-lakkot, de már ez is felkerült a listára. Szülinapomkor kiélem szerintem a PP lakkok iránti szenvedélyem, és beszerzek én is egy-két lakkot (még nincsen egy sem, mindig lemaradok a feltöltésről :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez egy remek hasonlat, tökéletesen leírtad az élményt :) Ha csillagoségbolt lakk, akkor vess egy pillantást a Cosmos-ra is, gyönyörű. Szülinapra meg főleg megérdemel minden lány 1-2 PP lakkot. Vagy még többet is :D

   Törlés
 4. Ugyan a Karma nem az én színem, de az utolsó bejegyzést olvasva nagyon hevesen bólogattam és mosolyogtam. Ezt meg kell tapasztalni és onnantól kezdve nem akarsz majd egyszerű, drogériás lakkokat venni vagy csak nagyon ritkán egy gyors pár-perces léleksimogatásnak maximum. :D
  Kedvencet nem tudok választani, az számomra képtelenség. Bridget, Eyre, Enchanting, Cyan ésatöbbi :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ettől féltem nagyon, mert sejtettem hogy ez lesz, de nem hittem hogy ennyire durva a különbség. Nem mondom hogy drogériás vonalon nincs jó lakk vagy szép szín, de ennyire különlegesek és szemkápráztatóak biztosan nincsenek. Látom, a kékes-zöldes vonal a te világod, nagyon szépek :)

   Törlés
 5. Neked annyi, innentől nincs megállás a lejtőn...aki ennyi pénzt kiad egy lakkra, azt már beszippantotta a lakkok világa. :D Sőt 3 lakkra ennyi pénz :) A PP lakkok irtó drágák, én is hezitáltam, hogy mi legyen, annyira gyönyörű a Bridget, aztán férj megunta a lelkizést és mondta, hogy vegyem meg, úgyhogy megvan az O'Harával együtt. Nekem sajnos nem tartósak a PP lakkok, 2 nap, akármilyen fedővel. Mondanom sem kell, nagy önmegtartóztatás árán csak a felét használtam el a Bridgetnek és az O'Harának is egy év alatt.
  Most az A-England-re vagyok rákattanva, ami 5!! napig tart a körmömön, el sem hiszem. Ráadásul szülinapom is lesz ebben a hónapban.
  A lakkozás szerintem szép és a körmeid is nagyon ápoltak, szerintem a fotókkal sincs semmi baj, remélem, megmutatod a másik két lakkot is felkenve.
  Drogériában én sem szoktam lakkot venni, néha 1-1 Moyra becsúszik a háztartási boltból, de már én is a különlegesre megyek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont így érzem én is, innentől már elég magas a mérce, és azon kapom magam, hogy nézegetem, hogy melyik A-England, ILNP, Dance Legend lakk tetszik. Rámenne a gatyám is ha mindet megvenném :) Férj jófej ha bátorított, elhiszem hogy nehezen adtál ki ennyi pénzt, azért ez húzós. De a Bridget megéri az árát, gyönyörű szín. Az O'Hara is tetszik nagyon, de a Scarlett még jobban talán. Az élet nagy dolgai :D
   Megmondom őszintén, hogy nekem 2, max 3 napig van egy lakk a körmömön, úgyhogy nem igazán zavar ha nem tart ki tovább, bár ennél a kategóriánál iszonyú bosszantó lehet, az biztos. Az A-Englandok nagyon szép lakkok, bár a színeik nekem egy picit túl komorak, de a balerina kollekció összese jöhetne haza :)
   Köszönöm, sajnos elég háklisak a körmeim, sosem vagyok velük elégedett.
   A Moyrákat mindenki dicséri, bevallom nekem egy darab van itthon, de ki fogok próbálni tőlük más színeket is, mondjuk nem a barackos vonalból...

   Törlés
  2. Nureyev nálam is abszolút kedvenc!

   Törlés
 6. Szóval újra..:D Reggel megláttam a posztod, délután megvettem a lakkot. Máris imádom, pedig még ki sem próbáltam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mondod, de jó! :)) Remélem hogy felkenve is ugyanígy fog tetszeni. Nem, igazából biztos vagyok benne hogy imádni fogod ;)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.