SZEMÉLYES - LIEBSTER AWARD


Zsófitól, a NekromanCica blog írójától kaptam meg a Liebster Award-ot, amit innen is nagyon köszönök! :)
A szabályok a szokásosak, de én megint felrúgnám őket és nem adom tovább, de a feltett kérdésekre természetesen válaszolok és megpróbálok magamról további 10 érdekességet is kitalálni, bár ez már egyre nehezebb, lassan jobban ismertek, mint én saját magamat.

10 random magamról
1. Nem bírom a kínos vagy megalázó szituációkat. Azt sem, ha velem történik, és azt sem, ha mondjuk egy filmben vagy sorozatban ilyen van. Inkább elkapcsolok, vagy továbbpörgetek. Kár, hogy az életben nem lehet ezt megtenni.
2. Allergiás vagyok a porra, emiatt folyamatosan, egész évben szenvedek. Elkezdődött egy folyamat, amivel legalább idehaza kiküszöböljük a dolgokat, de elég nehéz, mert szinte mindent le- és ki kell cserélni.
3. Utálok telefonálni. Egy sima pizzarendelést is nehezemre esik elintézni, egyszerűen nem szeretek idegenekkel beszélni telefonon.
4.  Ennek ellenére dolgoztam call centerben, ahol emberekre kellett rátukmálni a terméket. #paradoxon
5. Nagyon rossz kapcsolattartó vagyok.
6. Több, mint fél éve nem ittam sem kávét, sem alkoholt. Egyszerűen besokallt a szervezetem (inkább a kávétól persze, alkoholt nem ittam napi szinten) és azóta sem kívánom egyiket sem.
7. Antitalentum vagyok, ha sütésről van szó. Egyszerűen nem sikerülnek szépre a sütijeim. Főzni viszont nagyon tudok! (Tehát ez a kisebbik rossz, ugye :D) 
8. Ha ideges vagyok, tépkedem a szám
9. A legnagyobb hibám, hogy alábecsülöm magam mindenben és mindenkivel szemben.
10. Idegesít a folyamatos, öncélú magamutogatás. El nem tudom képzelni, hogy az ilyen embereknek mi járhat a fejükben?
Zsófi kérdései:
Csajos csajnak vagy inkább fiúsnak érzed magad?
Csajos csajnak, mindenképp. Már kicsi koromban is kényelmetlenül éreztem magam a fiúsabb ruhákban és egyszer elsőben levágatták anyáék a hajam rövidre az úszás miatt. Hát életem legrosszabb pár hónapja volt, amíg megnőtt. Ráadásul kiderült, hogy a fülem miatt nem is úszhatok, úgyhogy nem kicsit voltam kiakadva miatta.

Mi a helyzet a fesztiválokkal? Mész valamire nyáron?
Sosem voltam fesztiválozó típus. A VOLT itt van mellettünk, de egyszer sem mentem el még fiatalabb koromban sem. Persze azért jártam már fesztiválon, de sosem ottalvós szituban. Nem vagyok képes sátorban, rendes tisztálkodási körülmények nélkül napokig létezni. Mondjátok, hogy kényes liba vagyok, vállalom.

Vannak gyerekkori rossz emlékeid, traumáid?
Nagyon rossz élményem nincs, talán azt tudnám megemlíteni, mikor olyan 5-6 éves koromban beragadtam a liftben egyedül, két emelet között a nagymamámék házában. Talán emiatt tartok még most is a liftektől annak ellenére, hogy atombiztos forrásból tudom, hogy egy lift sem fog lezuhanni.

A képeket digitális vagy előhívott fénykép formájában szereted jobban? 
Mondanám, hogy előhívottan, de az az igazság, hogy az utóbbi 10 évből nincs előhivatott fényképem, az utolsót a ballagási ebédemen csináltuk.

Vannak olyan fegyvertípusok amiket kedvelsz (bármelyik korból)?
Ez nagyon fura kérdés, de nem, nincs igazán ilyen. Viszont nagy álmom, hogy megtanuljak lőni. Hogy minek, azt nem tudom, de egyszer mindenképp ki szeretném próbálni a céltáblára lövöldözést.

Erdőjárás vagy plázázás?
Kajálás és Bambizás opció nincs? :D Háát, egyik sem igazán, nem szoktam túrázni járni, de a plázázás is inkább szükséges tevékenység, mint hobbi. Nekem az erdőjárás ott betett, amikor négy éven át minden osztálykiránduláson szó szerint végigloholtunk egyet, hegynek fölfelé.

Egy nagyobb edzés után izomlázad van. Szereted vagy idegesítő?
Amikor annyira erős, hogy a székről sem tudok felkelni, azt nem szeretem, de összességében jó érzés, mert emlékeztet rá, hogy tettem valamit a testemért.

Kedvenc gyerekkori meséd? 
A hercegnő és a kobold, vagy milliószor megnéztem VHS-en, felolvasottra nem emlékszem annyira,  mert anya sok mindent olvasott, de talán a Grimm mesék voltak a kedvenceim.

Hogy állsz az olyan emberekhez akik "mások"? (értsd: értelmi,szellemileg vagy testileg sérült)
Semmiképpen sem szánalommal. Belegondolva magam a helyükbe, a szánalom és a sajnálat lenne a legutolsó, amit és látni és hallani akarnék mások tekintetéből és beszédéből.

Az emberek mindig csak panaszkodnak. Te képes vagy meglátni a jót és a szépet?
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nálam minden rózsaszínű és szivárvány van az égen non-stop, de igyekszem nem lehúzni másokat a gondjaimmal és nem hagyni, hogy mások elvegyék az én energiáimat. Ez nehéz, de nem kivitelezhetetlen. Amúgy pedig igen, hajlamos vagyok meglátni a jót és a szépet, bár néha nagyon kell erőlködnöm :)


14 megjegyzés

 1. Hercegnő és a kobold ^^ nekem is nagy kedvencem volt. Kapcsolattartás és telefonálás kapcsán is kezet foghatunk, bár utóbbiban fejlődök :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor megnyugodtam, azt hittem, hogy a telefonálás csak nekem ilyen mumus dolog :)
   A mese meg fantasztikus, még a mai napig is (igen, meg szoktam nézni :D )

   Törlés
 2. Az 1, 3 és a 9. nagyon igaz rám is :D De a 3. főleg... Már attól ideges vagyok, ha kicseng a telefon és tudom, hogy valaki fel fogja venni a másik "oldalon" :D Aztán ha kitaláltam, hogy mit fogok mondani, tuti nem azt mondom...
  A hercegnő és a kobold mesét én is nagyon szeretem, még most is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismerős...Kigondolom tárcsázás előtt a szöveget (persze vagy ötvenszer átfogalmazom, mire rányomok a hívás gombra), majd amikor felveszik, hót ziher, hogy nem azt mondom :D

   Törlés
 3. Na az allergiát ne is mond, én nem csak a porra, hanem a parlagfűre, macskaszőrre és még egy-két dologra szintén az vagyok, ezek közül az első kettő a legrosszabb, mert ezek nehezen kiküszöbölhetőek. Az elmúlt két-három évben viszont tünetmentes voltam, mindezt gyógyszerek nélkül, nagyon örültem is neki, tavaly nyáron viszont el kezdett előjönni és idén is rettenetesen, mikor a Balatonra mentünk az egész úton (értsd szó szerint) tüsszentettem és az orrom fújtam, arról már nem is beszélve, hogy a szemem úgy viszket, mintha bolhás lenne, szörnyen kellemetlen. Jó lenne valami gyógyszermentes módszer ez ellen :S :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, szegényem, a parlagfű a másik nagy mocsok, el sem tudom képzelni milyen szar neked most...Szerencsére nekem az nem, de a szénára, szalmára, lószőrre, és a nyárfapollenre vagyok még a por mellett érzékeny. Érdekes módon amíg 3,5 hónapig külföldön éltem, semmi bajom nem volt, hazajöttem és folytatódott tovább :/
   Sajnos a gyógyszer az nekem is állandó kellék. Remélem, hogy jobban leszel te is előbb-utóbb!

   Törlés
 4. A telefonfóbiát teljesen megértem, ugyanebben a cipőben járok... ciki-nem ciki, de fél órát tudok hezitálni azon is, hogy mondjuk a gyerekorvost felhívjam az aktuális receptek miatt, pedig nem egy nagy kunszt. A másik, az olyan bejövő hívások, amikor nem ismerem a telefonszámot, idegesít, hogy nem tudom, kivel fogok beszélni, ha felveszem (nem a rejtett számra gondolok,azt nem veszem fel).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, ezt olvastam nálad, meg is veregettem a vállam, hogy nem vagyok egyedül :D A rejtett számot én sem veszem fel soha (mondjuk álláskeresős időszakban ez nem szerencsés hozzáállás), de az ismeretlen számot sem szeretem. Például ha ilyenről hívtak és nem hallottam, akkor én ugyan vissza nem hívom. Ha fontos, akkor keres megint ha nem, hát így jártunk :D

   Törlés
  2. Úgy gondolom, ha lehetséges munkahelyről hívnak, legyen már bennük annyi, hogy bekapcsolt számkijelzéssel teszik. Ha nem, akkor nem is tudnám komolyan venni az ajánlatukat... Nemrég meghirdettem a babakocsinkat jófogáson, volt is pár nem fogadottam, de esküszöm nem mertem visszahívni, pedig fel voltam rá készülve, hogy emiatt keresni fognak... végül egyszer pont telefonközelben voltam, amikor hívtak, a nyusziságom miatt meg majdnem elszalaszottam.

   Törlés
  3. Egyszer meg a férjem kollégája vette fel a telefonját.. de annyira nem tudatosult, hogy nem az ő hangja, hogy elkezdtem a szokásos dumát... türelmesen végighallgatott, aztán közölte,hogy átadja az üzenetet az érintettnek :D Látod, ha olyat hívsz fel, akit ismersz, akkor sem lehetsz biztonságban :D

   Törlés
  4. Igen, teljesen igazad van a munkahellyel kapcsolatban. A férjes sztori vicces lehetett, én így is jót nevettem rajta :D

   Törlés
 5. Pár pontban magamra ismertem én is pl.alábecslés, nagyon durván néha!
  Én is nagyon szeretnék megtanulni lőni!! *-* kiskoromban apa tanított, csak utána nem volt kertünk...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó neked! Az már fél siker, ha legalább már néhányszor próbáltad :)

   Törlés
 6. Szia :) Elsőnek is gratulálok a díjhoz :) Másodjára,megemlítelek a blogomon,nézz be ha szeretnél. :) http://elfworlds.blogspot.hu/

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.