18 DOLOG, AMIVEL CSAK EGY MACSKA MELLETT SZEMBESÜLSZ
Kicsivel több, mint két éve vagyok cicatulaj, és ez elegendő idő volt arra, hogy megedződjek és kiismerjem a macskákat minden tekintetben. Úgy gondoltam, hogy egy kis szösszenetben összeszedem azokat a dolgokat, amikkel meglepődve találkoztam első macskásként és a meglepődés mellett mosolyra is késztetett.
Nekem benti cicám van, így csak ebből az aspektusból tudok nyilatkozni, de kommentben várom a ti tapasztalataitokat is! :)

1. Soha többé nincs szükséged ébresztőórára. Egy-két alkalom után a cicád megjegyzi az időpontot, és fel fog kelteni. Mindig. Hétvégén is.
2. A macskák fordítva vannak bekötve. Ha azt mondod neki, hogy nem, akkor tuti megcsinálja. Ha megengedsz neki valamit, az onnantól kezdve nem lesz érdekes.
3. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de befogadtál egy kukkolót a házadba, aki ráadásul nem is próbálja leplezni a perverzióját. Mindegy milyen privát dolgot csinálsz, ő ott van és zavarba ejtően,  áhítattal és mozdulatlanul figyel.
4. Ha te akarod dögönyözni, akkor megvető pillantással jutalmaz és orrát felhúzva arrébb megy. Amikor ő akarja, hogy simogasd, akkor képes akár a laptopot is kilökni az öledből, vagy kérdés nélkül felfeküdni az öledbe, miközben te éppen trónolsz ott, ahová a király is gyalog jár.
5. Nem lehet dobozt és táskát hagyni előttük. Mindegy milyen formájú és milyen méretű, nekik bele KELL menni.


6. Ha viszket valamid, igyekszel a legnagyobb gyorsasággal és a legkisebb hanggal segíteni magadon, ugyanis a macskád kamikaze módjára veti rád magát, ha észreveszi hogy vakarózol.
7. A macskáknál a bújócska kimerül annyiban, hogy van-e szemkontaktus vagy nincs. Ha nem látja a szemed, akkor ott sem vagy és fordítva.
8. Sosem veszünk nekik játékot és fekhelyet. Minden macskatulaj elköveti a hibát, de hamar rájövünk, hogy a cicáknak az alufóliagalacsin a legjobb móka és a kanapé/fotel is sokkal kényelmesebb bármilyen földön lévő cicaágynál.
9. Imádják a frászt hozni ránk azzal, hogy elbújnak pici és sötét helyekre, ahol soha az életben nem jutna eszedbe keresni.
10. A macskák a legjobb munkafelügyelők: bármit csinálsz, nekik ott kell lenni és feszült figyelemmel követik az egész folyamatot.

11. Rá vannak izgulva a ceruzákra és a füzetekre. Felejtsd el, hogy leülsz az asztalhoz valamit kézzel írni, mert esélytelen vagy. A macskád jön és ráfekszik a füzetre, kiütögeti a tollat/ceruzát a kezedből és addig idegesít, amíg hagyod a fenébe az egészet. Egyes macskák a billentyűzetre is képesek ráfeküdni a cél érdekében.
12. Ha már számítógép: tudnak ám kódolt üzenetű e-mailt küldeni és ismernek olyan billentyűkombinációkat is, amikről előtte fogalmad sem volt, hogy léteznek. Persze visszacsinálnod már neked kell: például a 90 fokot elfordult monitor extrán lekicsinyített képén kicsavart nyakkal bámulva a guglit.
13. A leghülyébb pozíciókban képesek édesdeden aludni.

14. Van bolondórájuk, méghozzá éjszaka 10 és éjfél között valamikor. Ilyenkor bekapcsol egy gomb a  fejükben és körberohangálnak a lakásban, miközben gürrögnek és pürrögnek, a szőnyegek meg csak random repülnek utánuk. Állatbarát alsó szomszédok előnyben.
15. Kiesznek a vagyonodból. Kétféle típus van: az egyik amelyik annyit eszik amennyit nem szégyell, mindegy mit, csak ennivaló legyen. A másik fajta pedig a válogatós disznó, akinek már felvásároltad minden márka minden fajta cicaeledelét, mégis megunja 1-2 alkalom után.
16. Az ablakod nagyjából pucolás után 1-2 óráig marad makulátlan, ugyanis a cicamozizás elengedhetetlen feltétele, hogy nedves nózival apró pöttyöket rajzoljanak az ablak egész alsó felületére. 
17. Ha tornázol, azt hiszi hogy neki produkálod magad és folyton neked-és rád ugrál.
18. Minden érzelem és gondolat leolvasható az arcukról. Ránézel és simán tudod, hogy most a halálba kíván, játszani akar, duzzog, boldog vagy álmos.
50 megjegyzés

 1. Bár nekem nincs macskám, de nagyon tetszett ez a poszt :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De még lehet, jó felkészülni nem? :D Örülök, hogy tetszett!

   Törlés
 2. Háháhá, ez nagyon jó poszt volt :D Lesz még macskás poszt?
  Nekem nincsen maccsom, de van két gyerek, pár dologban egész hasonlóak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Igen, lesz még hasonló macskás poszt, több helyről is jelezték, hogy igény lenne rá, úgyhogy beadtam a derekam :D
   Az utolsó mondatod imádom :D Nekem meg gyerekem nincs, de készséggel elhiszem :D

   Törlés
 3. Az enyém kinti cica, de csak az ébresztő óra mentességet nem ismerem, a többi pipa. :D
  Amúgy a cicák azért nem fekszenek bele az ágyukba, mert a földön van. Sokkal jobban szeretnek a magasban lenni, zártan. Apa csinált a mi cicáinknak olyat, hogy egy egyszerű csövet kibélelt rongyokkal, és feltette a székre. Kicsit hitetlen voltam, mert a macska úgyis ott alszik, ahol eszébe jut, de tényleg működik. Nekik ez amolyan biztonságérzet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsés vagy, hogy pont az maradt ki, mert sajnos a macskákon nincs szundigomb :D
   Áh, az enyémnek oly mindegy volt hova tesszük, nem tetszett neki. Kinézte az egyik fotelt, azóta ott lakik. Magasban viszont tényleg imád, felmegy a ruhásszekrény tetejére, az előszobaszekrény tetejére, a konyhaszekrény tetejére, magyarul mindennek a tetejére :D Múltkor az ajtóra akart felugrani, akkor mondtam neki, hogy nono, így is béna vagy aranyom, nem hiányzik hogy gipszben legyél hetekig... :/ :D

   Törlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 5. Ez nagyon édes cikk volt. *_* Imádom a cicákat. A magassal kapcsolatban Smejkának igaza van. Az enyém ha megijed rögtön magasra menekül és egyébként is mindig csak fel, fel, fel. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Érdekes, az enyém elbújik ha megijed, ágy alá vagy mosógép mögé. Viszont nézelődni és aludni imád a magasban :)

   Törlés
 6. Nekem volt cicám (sajnos kiderült hogy nem lakáscica...így vidékre költözött) és egyetértek minden egyes ponttal, mindent végigcsinált! :D
  Nagyon tetszik amúgy és cuki a poszt, remélem lesz még! :)
  Reggel ágyúgolyóként vetődik rád fentről vagy oldalról, az a kellemes ébresztő! :D :D
  Sőt nálunk a lábat se lehetett a takaró alól kidugni mert játéknak vette.
  Az ablakban pedig a szemben lévő madaraknak próbált üzenni és utánozta őket :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, lesz még igen :)
   Biztos jó helye van vidéken, sok ember szerint a macska kertbe való, mindenesetre az enyém így is boldog (vagy csak úgy tesz, ki tudja :D )
   Basszus, a takaró alóli lábkidugást kihagytam, pedig az is rendszeres. Lábfétisük is van, igen.
   És a cicamozizás közbeni hangutánzás is megvan, haláliak amikor azt csinálják :D

   Törlés
  2. Mi onnan tudtuk, hogy nem igazán az ő világa a panel, hogy tönkretett egy pár szúnyoghálót a minden a szemnek - semmit a mancsnak vadászat közben :D Persze a hűtő nyitásakor természetesen ő volt az első! :D
   Tuti van! :D
   Amikor először hallottam (reggel ébredtem rá) nem tudtam milyen állatom van :D
   Kimaradt, hogy nálunk mindig valahogy bejutott a szekrénybe és megtalálta az egyetlen bársony ruhaneműket, amiket elvileg elástunk.

   Törlés
  3. Mi tetettünk cicahálót, az karmolásbiztos, meg szerencsére nem is nagyon szadizza.
   Óh, a szekrény a kedvenc helye csakis a fekete ruhák tetején jó aludni :D

   Törlés
 7. Szétröhögtem magam! Minden pont igaz az enyémekre is :D
  Nekik délelőtt van a bolondóra, felforgatják az egész házat. Aztán én meg takaríthatok utánuk.
  Egy időben a kisebbik a szék alatt feküdt összegömbölyödve esténként. Gondoltam, beteszek neki oda egy párnát. Azóta se aludt ott :) Egyébként imádnak velem aludni, télen a takaró alatt alszanak mellettem. Már teljesen megszoktam, csak amikor a hasamat kezdik el gyömöszölni, na azt nem bírom.
  Ja, és az idősebb imád a mosógép tetején feküdni, amikor éppen mos, főleg ha centrifugázik :D
  Bolondok ezek a macskák, de ezért szeretjük őket, nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bolondok bizony! :) Ennek örülök, minden cica egy külön egyéniség, de megvannak a közös szokásaik :D
   Nagyon szerencsés vagy, hogy délelőtt őrülnek meg, este már nem olyan mókás, főleg ha már aludna az ember, de mindig jókat röhögök rajta :D
   A mosógépen alszik? Hát elég fura ízlése van, de úgy látszik szereti ha ringatva van :D De édesek lehetnek!
   Velem csak kiskorában aludt, most már van saját fotelja, abban alszik, télen szigorúan betakarózva :)

   Törlés
 8. Nálunk a 11. pont nem játszik. Rukia a mindenféle papírokat szereti megrágni... könyv, jegyzet, újság oly mindegy. :D Illetve a 6. pont sem, még nem ugrott nekem vakarózás közben. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megrágja? Júj, az nem jó, Chili csak ráfekszik, mondjuk az államvizsgatételeimet nem bántam volna, ha megeszi :D
   A hatost meg ne bánd, szörnyű, amikor fénysebességgel ott terem és le akarja gyilkolni a kezem :D

   Törlés
  2. Szerencsére nem nyeli le, csak cafatokra tépi, ha hagyjuk. :D Az államvizsgatételeimet egyelőre nem hagyom, csütörtök este már rágcsálhatja. :D Most épp a ruhaszárítót rágcsálja. :D
   19. pontnak berakhatod, hogy most már minden ruhád macskaszőrös lesz, és a legrandomabb helyekről fogsz macskaszőrt kiszedni. Igen, a bugyidból is. :D

   Törlés
  3. Tényleeg :D Na jó, úgy látom lesz ennek a posztnak folytatása... :)
   Chili folyton elbújik a szárogató alá, így minden ruha ami lelóg, cicaszőrös lesz... :S

   Törlés
 9. Jaj én még ezeket simán ki tudnám egészíteni vagy 10-20 ponttal ha nem többel. :D Az az egyik kedvencem, amitől a plafonra tudok mászni.... az a lefekvés előtti alomtisztitás. Elintézek mindent, az ágymaat megcsinálom fogat mosok, pisi, macska viz csere, kaja ajás és persze az alom tisztitás. Majd miután nagy nehzen végeztem a procedúrával, ami néha egy fél órát vesz igénybe, merthát a macska elvonja a figyelmem, meg persze mindenben segít... végre az ágyba kerülök és megtalálom a legkényelmesebb pózt és aludnék. Majdnem lecsukodik a szemem mikor eszveszjtő kaparásba kezd az almon... ani nálunk egyenlő azzal hogy jön a nagydolog. Szóval felülök és megvárom mig az úrfi komotosan bebellag a szobába és mint aki jól végezte folgást lefekszik. Én meg kómásan megyek almot tisztitani ismét. :D Meg a másik kedvencem... a vatta korongot ahogy kiszimatolja... Sminklemosás után még átmegyek micelás vizzel is az arcomon és néha lusta vagyok rögtön felállni és kidobni a korongot... a macska meg célírányosan megy rá és lopná el. :D Ugyan ez van a fültisztitóval is. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, nekem is eszembe jutott még pár dolog, úgyhogy szerintem lesz egy update poszt ezekkel :)
   Olvasom az esti rutinotokat, és nem hiszed el, de nekünk is ugyanígy megy minden, persze hogy akkor van a nagydolog amikor gazdi már aludna. Mondjuk bevallom én néha otthagyom reggelig, sokszor már félálomból képtelen vagyok felkelni.
   Ez a vattakorong dolog aranyos, biztos izgatja az az anyag valamiért :)

   Törlés
 10. Hurráááá, Chliposzt Chiliképekkel! Annyira cuki, nagyon jó fotók!
  Lehet, hogy eddig szerencsém volt a cicáimmal, de a felsorolt pontok nagy része az enyémekre sosem volt igaz. Másoknál viszont rendszeresen olvasok ilyesmiket, szóval azt hiszem, simán csak "így jártam" :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Szerencséd volt szerintem, bár az is igaz, hogy Chili az átlagosnál is elevenebb macska, úgyhogy lehet hogy ezért is nem egyezik sok minden. De örülj neki, egy nyugodt cica kincset ér (és a nyugodt idegek is :D )

   Törlés
 11. :D :D imádom :D Nekünk volt egy cuki cicánk aki vissza is beszélt, sőt bosszút állt! :D Apukám véletlenül rálépett a farkára, és utána akárhányszor lehajolt a macska véres komolysággal nekiugrott, hogy most bizony agyon karmolja. Szintén ez a cica imádta a Csincsillámat, együtt aludtak. Vidéken lakunk kertes házban, mindig kiengedtük had szaladgáljon, és télen az első hóban úgy ugrált mint egy gazella. Valamint, sokszor behozott játszó társat magának, ha bent nem talál egeret gondolta beköltözteti.... Kis cicáimra jellemző volt, hogy imádtak a melleimre feküdni, dögönyözni, sőt nyaldosni..... :D :D Most két kicsi cica boldog tulajdonosa vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Ez a bosszúállás is ismerős, minden megtorolnak, amit sérelemnek vélnek és az a vicces, hogy nem felejtik el, ha nincs alkalmuk azonnal, akkor órákkal később biztosan bepótolják :D
   Istenem, elképzelem ahogy a cica meg a csincsilla cukiskodnak, hát neeemáár...haláli lehetett!
   Annyi vicces dolgot képesek csinálni, hihetetlenek. De akkor most neked duplán kijut a jóból, kicsit irigykedem, meg nem is :D Édesek lehetnek! :)

   Törlés
 12. Jajjj de szépséges ez a cicus! :)

  Az én cicám is nagy dumagép, állandóan mondja a magáét. Régebben ő is nagyon válogatós volt és úgy kellett könyörögni neki minden falatért, hogy egyen már. Most bezzeg, az ivartalanítás után egy kész kajatemető lett. :D

  A mamám cicája pedig épp fordítva volt, ő alig eszik mióta ivartalanítva lett, pedig előtte még a száraz krutont is megette. XD

  Nálunk nagyon szófogadóak a cicák. Az enyém eléggé önfejű és van amikor direkt szemétkedik, de a mamám cicája egy angyal. Annyira okos és jól nevelt, hogy sok kutyát felülmúl szerintem. Annyi szépséghibája van csak, hogy minden ajtót kinyit. :D Plusz egyszer kirágta a gipszkarton falat. XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszöni szépen, tudja is magáról a mocsok! :D
   Mindig dumálós macskára vágytam, de Chili csak akkor nyávog ha hisztis/éhes/kaját kunyerál/unatkozik. Egy barátnőmnek van folyton beszélő macskája, hát meg lehet zabálni, élmény lehet neked is vele az élet :)
   Érdekes, hogy ezt mondod az ivartalanításól, most hogy belegondolok, előtte azért ő is jó evő volt és nem válogatott, aztán azóta meg semmi sem jó neki. Már megőrülök.
   Abban egyébként egyetértünk, hogy ha egy cicával foglalkozva van, akkor simán vannak olyan okosak mint egy kutya, sőt, talán még annál is jobban. Chili is jól tanítható, de sajnos önfejű is mellé, így vannak harcok, szerintem olyasmi típus lehet mint a tiéd :) A mamád meg nagyon szerencsés, így a leírásból a hirtelen Hercegnő jutott eszembe róla a Macskarisztokratákból :D

   Törlés
  2. Ne hidd, hogy annyira jó ha egy macsek nagy dumás, meg tudja őrjíteni az embert. Régebben egy sziámi kandúrom volt ő nagyon csendes volt, csak akkor nyávogott, ha ki akart menni, még a kaját is csendben kunyerálta. Olyankor leült az üres tányér mellé és jelentőségteljesen hol a tányérra, hol pedig rám nézett. Addig csinálta ezt ameddig el nem érte a célját. Egyébként ő is rettenetesen válogatós volt, pláne miután ivartalanítottuk. Most egy lány sziámi cicám van, na neki be nem áll a szája, valami hihetetlenül irritálóan tud nyávogni, de legfőképpen folyton cirmog, jön-megy a lakásban és egyfolytában morog, mint egy vén banya. Valami hihetetlen és amikor rá jön a bolondóra fel-alá szaladgál, rohan át mindenen és közben be nem áll a szája. Persze ez hajnal 2-kor a legélvezetesebb. De egyébként is ő egy négy lábon járó szőrös természeti csapás. Például nem bírja elviselni ha tapéta van a falon, akkor ő azt bizony mindig megigazítja. :) Az írásod nagyon tetszik, főleg a orrnyomok az ablakon, azt hittem azt csak az én macskám csinálja! :)

   Törlés
  3. Köszönöm :) Nos, mostanra az enyém is elég nagydumás lett, bár nem annyira mint ahogy írod a sajátodnál :) Chili csak visszabeszélni szeret, de azt nagyon, meg amikor unatkozik, akkor hisztizik mint valami elhagyott kisgyerek. Nagyon fura, a sziámikról mindig azt olvastam, hogy végtelenül nyugodt fajták, ezek szerint a kivétel erősíti a szabályt :D Jaj, imádnivaló lehet, elképzeltem amiket leírtál, hát meg tudnám zabálni :) A válogatósságról meg ne is beszéljünk, most jött el a pont amikor már nem tudom mit adjak neki enni, mert mindent kipróbáltunk, de már semmi sem jó :/

   Törlés
 13. Nagyon jó ez a cicatéma! :) Nekünk sok macskánk volt, amíg a szülő házban laktam. Külön egyéniségek voltak...
  Ott volt Kómás, a hatalmas fekete kan macska...olyan álmos pofával tudott kimászni a kerti bokor alól, mint aki még be is belőtte magát...innen kapta a nevét. :D Na egyszer olyan óriási erővel ugrott a combomnak hogy majdnem elestem...persze felidegesítettem valamivel ami neki nem igazán tetszett. Na akkor adtam neki egy sallert a pofájára, onnantól nem csinálta. Egyébként sosem bántottuk őket. :)) Jolán például nem értette azt a szót, hogy Sicc, mivel nem erre tanítottuk, viszont arra a szóra, hogy Kifelé! erősen vicsorogni kezdett... :D Ahány macska annyi cuki történet.. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tök jó lehetett sok cica mellett felnőni és élni, irigyellek! :)
   Ez a Kómás nagy arc lehetett :D Chili is hajlamos a bosszúállásra, szerintem ez beléjük van kódolva. Jolán, basszus, micsoda nevek! :D
   Nem hiába van tele a net cicákkal, sosem lehet őket megunni! :)

   Törlés
 14. Nálunk cipősdoboz a fekhely, régi sállal kibélelve, ennél jobb nem kell nekik. A komódon van, és este nyolc körül már maguktól mennek, és fekszenek bele. Persze néha megy a harc, hogy ki melyikbe feküdhet, és ennek nyomaiként egyre több a fognyom a dobozon. :-D Volt amúgy saját fekhelyük is, de azt nem szerették ennyire, pedig ugyanott volt, így amikor tönkrement, egy véletlen folytán, kidobásra váró cipősdobozzal derült ki, hogy nem is fogunk másikat venni nekik :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A dobozimádat ugye...:D Nem baj, legalább spóroltak nektek egy csomó pénzt, ráadásul ha tönkremegy, könnyen pótolható :) A cicák tényleg választanak maguknak fekhelyet, és ez gyakran nem egyezik a gazdi elképzeléseivel. Nálunk az egyik fotel az övé, ha vendégek jönnek, bajban vagyunk :)

   Törlés
 15. Nagyon cuki a cicád! :)
  Mi két cicával osztjuk meg a lakásunkat, a pontok nagy részénél csak mosolyogtam és bólogattam :D
  Mi viszont szerencsések vagyunk, mert a cicák lapítanak reggel, amíg fel nem ébredünk. Alhatunk akár tízig is, nyugi van, de amint kinyitom a szemem, már nyújtogatják a nyakukat, hogy biztosan jól érzékelik-e, valóban ébredezek. Ha pedig függőlegesbe kerülök, indul az áriázás, hogy biztosan tudjam, ők már majdnem éhen halnak... :)
  Nálunk a kellemetlen nagy wc-zést általában akkorra időzítik, amikor asztalhoz ülünk és elkezdünk enni - mintha így bosszulnák meg, hogy ők nem kapnak.
  Az esti dilihopp nálunk is megvan, őrületes rohangálást művelnek a lakásban. Ráadásul a nagyobbik nem kicsi (8kg) és úgy trappol, hogy az alattunk lakók szerintem azt hiszik, hogy lovat tartunk a lakásban :)
  A bújócskázás nálunk is ugyanígy zajlik, ultra cuki, ahogy a nagy cica bedugja a fejét egy ruhadarabba és tökéletesen láthatatlannak gondolja magát...
  Legyen még ilyen bejegyzés, nagyon tetszett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :)
   Én is akartam még egyet, de aztán rájöttem, hogy ő kitesz kettőt is, meg el sem viselné a másikat, úgyhogy maradt egyke, de irigyellek ám :)
   Ezek szerint jól idomítottak a drágák, engem folyton felkelt ha idő van, és igen, eljátssza az éhhalált, aztán meg lenyalja a szaftot a kaja tetejéről és ennyi volt a történet :D
   A többi is ismerős amit írsz, a kajálós-wczős momentumál csak röhögünk már és az fura ha nem csinálja...A nagy meg 8 kiló? Te jó ég, az már kutyasúly, pedig nem is látszik a képeken daginak :D Chili csak 5,6 és olyan kis gebének tűnik, mondjuk alig eszik.
   Lesz még hasonló poszt, nem is gondoltam hogy ilyen sikere lesz :)

   Törlés
  2. Á, nem idomítás ám a reggeli nem ébresztés, valahogy szerencsénk volt, hogy így alakult (na jó, lehet hogy egyszer-kétszer a párom megkergette a reggeli nyávogót és beijedtek, de nem hinném :)
   Jägerem méretre is nagy és hát éppen határeset az elhízás terén (ha fekszik az oldalán, szépen gömbölyödik a hasa, nem dagi, de nem is olyan szép karcsú macsek)

   Törlés
  3. Lehet, hogy nekem is kergetnem kellett volna annak idején, amíg még lehetett nevelni :)
   Szerintem Jäger kinézetre tökéletes cica, én speciel nem szeretem, ha egy macska túl gebe, de persze az sem jó, ha el van hízva. Látszódjon, hogy jól van tartva :) Chili sajnos rossz evő és sokat is ugrál, emiatt olyan sokszor, mint akit éheztetünk, pedig nagyon nem :/

   Törlés
 16. Nekem van cicám és mind a 18 pontban egyet tudok érteni! De ezek miatt is jó velük az élet és imádjuk őket!! :) Szuper írás!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Igen, pont a napokban gondolkodtam, hogy milyen unalmas lenne az élet, ha Chili amolyan "tökéletes" macska volna, aki csak eszik, alszik, dorombol. De azért titkon örülök, hogy nem csak én tapasztalom a fentieket :D

   Törlés
 17. Nahát!Nekem nem macskám van.Ő csak ágyban vagy fotelban alszik.Nagyon tapintatos,reggel végiggyalogol rajtam,a fülembe súgja,hogy:máj.Vár egy kicsit,ha nem mozdulok,akkor kicsit hangosabban szól,hogy mááj.És akkor már közelebbről néz a képembe.Ha még mindig képes vagyok aludni,egész közelről üvölti :MÁÁÁÁJ.És feszülten figyel,majd kiballag a tányérkájához jóízűen ropizni.A kis dög.Na jó,az éjszakát végigalussza,nem dorbézol.Csak az asztal terítő van összekarmolászva,mert néha meg kell néznie,mi mit eszünk.De még soha nem lopott.Néha nem is értem,miért kapta a Bandita nevet.Ha eltekintünk a hibáitól,nagyon jó macsek.Imádjuk.Mióta ő van,tudjuk,hogy lehet,de nem érdemes macska nélkül élni.Ki hozna nekünk gyíkot,verebet,egeret,ha ő nem lenne?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, de cuki lehet ezzel az ébresztős rituáléval :D
   Nagyon aranyos nevet adtatok neki. Na nálunk ezért nincs terítő az asztalon, egyrészt kikarmolná, másrészt lehúzná az első adandó alkalommal :)

   Törlés
 18. Az enyémre is minden szó igaz,sőt besértődni is tudnak,apró játékokat imád lopkodni és ha elakarjuk venni tőle morog mint egy kutya!��Ja,és kérdés nélkül folytona a nyakamba alszik ��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg a morgás! Chili is gyakran csinálja, amikor először morgott a kezemben, eldobtam szerencsétlent :D

   Törlés
 19. Az első pontot kivéve mindenben egyetértek. :D Nekem kell az ébresztő, mert a macska néha az éjszaka közepén elkezd ordítani az ajtóban, és addig cibálja a kilincset, amíg fel nem kelek. Utána sokáig tart visszaaludnom, és reggel alig térek magamhoz. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Júj, ez nagyon rosszul hangzik :D Nem lehet nyitva hagyni azt az ajtót? (Mármint ha nem a bejárati ajtóról beszélünk)

   Törlés
 20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.