AZ ÚJ KEZDET HÓNAPJA


   Olyan rég írtam már rendes posztot, hogy egészen furcsa most megint a blogger szerkesztőjében pötyögni. Elmesélem, hogy mire jutottam ebben a két és fél hónapban. 
Bevallom, hogy az utóbbi időben nem igazán volt kedvem írni. Foghatnám időhiányra, de ez hazugság lenne. Egyszerűen csak nem éreztem a lelkesedést, és kezdett az egész kényszeressé és kötelezővé válni, ami bennem óriási frusztrációt okozott. Ennek pedig a posztok látták volna kárát, nem akartam, hogy izzadságszagú és kiszenvedett írásokat olvassatok. A blogolással töltött időt átváltottam egy másik szenvedélyemre: olvastam. Rengeteget. És iszonyú jól esett olyan napokat megélni, amikor még csak a laptopot sem kapcsoltam be, nem érdekeltek az újdonságok, a hírek, a friss blogposztok, egyszerűen csak offline voltam. Most már tudom, hogy kell a lelkemnek ilyen is, és a jövőben gyakrabban fogom kihúzni a dugót a konnektorból (még ha képletesen is). Az utóbbi napokban azonban elkezdett hiányozni az írás, így az ősszel együtt én is visszatérek, egy kis változtatással.

   A személyes dolgaim mellett a blogról is sokat gondolkodtam ez idő alatt. Azt tudtam, hogy abbahagyni semmiképpen nem szeretném, hiszen ez az első hobbim, amit nem untam meg két hét alatt, és titeket sem szeretnélek itt hagyni, hiszen hiányoznátok (és titkon remélem, hogy a blog is hiányozna nektek). 
Viszont az iránnyal kapcsolatban nem vagyok elégedett. Kicsit úgy érzem, hogy mindenbe belekapok, de semmibe sem eléggé. Sosem akartam  a blogot egy téma köré építeni és bekategorizálni, de ezzel meg azt értem el, hogy én magam sem tudom meghatározni a blogom műfaját. És ez nem tetszik. Azt is tudtam, hogy kizárólag szépségblogként sem tudnék üzemelni, mert képtelen lennék hosszú távon csak egy témában írni. Így nincs más hátra, mint megerőszakolni magam és rendszert teremteni a káoszban. Vagyis naptárt és jegyzetfüzetet kell ragadnom és tervre van szükség, ha tetszik, ha nem.  


   Arra jutottam, hogy túlnyomó többségben lesznek a beauty- és divatposztok, de havonta 1-3 alkalommal írok személyesebb, csevegős, könyves vagy akár DIY posztokat is. Ha megnézitek az archívumot, a januári és a márciusi hónap hasonlít a legjobban a terveimhez. Sokáig ellene voltam a hagyományos beauty posztoknak, de mivel én is szeretem őket olvasni másoknál, és tudom, hogy az olvasók is szeretik, ezért gyakrabban lesznek szerzeményes írások,  emellett bevezetem az elfogytak, és a havi kedvencek posztokat is többek között. 
Célul tűztem ki a heti három publikálást, ennél több lehet, hogy lesz, de kevesebb nem. Szeretnék kicsit előre is dolgozni, emiatt megpróbálom megállni, hogy kilőjem a kész írásokat ASAP.
A másik, hogy vissza fogok venni az írások terjedelméből. Talán ez lesz a legnehezebb, de tényleg rengeteg idő megírni egy komplett kisnovellát, főleg ha még saját fotókkal is dolgozom. Ezentúl a célratörő, informatív és igényes írásmódra fogok törekedni, de azért nem kell félni, ez nem három sort és mellé hat képet fog jelenteni. 

   Apropó, fotók. A fényképezés az egyik legnagyobb oka annak, hogy nem írtam, ugyanis rettentően fel tud mérgesíteni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy én szeretném. A régi kompakt gépem teljesen hasznavehetetlen, így február óta mobillal fotóztam a saját képeimet. Amellett, hogy ez nem az igazi, az utóbbi időben gyakran lefagy a rendszer, akad, nem menti el a képeket és a többi; magyarul több vele a bosszúság, mint a hasznavehető végeredmény. Már folyamatban van egy új, komoly gép beszerzése, - egyelőre még a gyűjtési fázisban vagyok - és ha minden így megy tovább, akkor még idén új segítőtársam akad, amivel nem fél napos program a fotózás és nem hullik ki a hajam az idegtől. Őszintén szólva úgy kell ez nekem, mint egy korty víz a sivatagban, amellett végre  igényes és szép képekkel örvendeztethetnélek meg benneteket.

   Azért nem voltam teljesen tétlen, biztosan feltűnt, hogy megint új fejlécet kapott az oldal. Ígérem, hogy ez most jó ideig marad, nem unalmamban váltogatom őket, csak egyikkel sem voltam teljesen megelégedve. A posztok között is szelektáltam, volt ami visszakerült piszkozatba és lassan, de biztosan igyekszem egységesíteni az írások kinézetet (sorkizárás, fotók mérete, linkek színei). Facebookon is újra aktívabb leszek, hajlamos vagyok elhanyagolni a social mediát, de próbálok változtatni ezen. 
Nagyon örülnék, ha a fentiek tudatában megírnátok, hogy miről, milyen témákban olvasnátok szívesen, mert terveim vannak, de szívesen teljesítem a kívánságokat is.
Remélem mindannyian velem tartotok továbbra is, és köszönöm, hogy kitartottatok a blog mellett és sokan vártatok vissza az utóbbi hónapokban! :)
24 megjegyzés

 1. Ha sok pénzt nem akarsz telefonra és fényképezőgépre szánni, de jó képek kellenek a Xiaomi márkájú kínai telefonokat a jánlom, nekem M2 van, azt tudja amit egy almás 5-ös, ha jól emlékszem.
  Örülök, hogy újra a fedélzeten, hullámok mindenkinél vannak, emiatt szerintem nem is kell elnézést kérned.
  Ha azt vesszük elég sok blogon van káosz, mondjuk az enyémen meg főleg :) de egy közös van mindegyikben, az író. Ha egyik héten egy tornacipőről írsz a másikon meg egy pirozs rúzsról, mind a kettő te leszel.
  Hajrá! Hajrá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem fogod elhinni, de egy Redmi Note-tal fényképezek most :) Szeretem, mert mobilhoz képest tényleg szép képeket csinál, de a fenti problémák miatt (is) kell egy gép. Az ára már majdnem megvan, már régóta tervezem és vágyom rá.(Kb mint egy kisgyerek, úgy örülök neki előre is).
   Nem célom mentegetőzni, csak le akartam írni, hogy mi volt és mi van, nem akartam anélkül belecsapni a dolgokba, hogy nem írok róla. Sokan szerintem nem a beauty vonal miatt olvasnak, nekik lehet, hogy számít ha ezentúl tele lesz a blog tesztekkel, krémekkel, sminkekkel. Persze én én maradok, ebben igazad van :)

   Törlés
 2. Juhuuu ^_^ már gondoltam hogy írok mi van veled. Azért most Megnyugodtam hogy maradsz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, köszi :) Azért arról írtam volna, ha befejezem. Csak kellett egy kis szünet, de biztosan tudod, hogy megy ez :)

   Törlés
 3. Welcome back Panna! Én hiányoltalak, örülök, hogy visszatérsz! :) Várom a folytatást. :)

  VálaszTörlés
 4. Örülök itt is. :-) Igazság szerint BÁRMIRŐL írsz, én olvasni fogom. :-) Nem baj az, ha több téma is van egy blogon, én nagyon tudom ezt szeretni. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt jó hallani, köszönöm :) Én azért elégedettebb leszek, ha lesz egy behatárolható profilja a blognak, de ezen kívül nem fog változni semmi, én ugyanaz maradok :)

   Törlés
 5. Téged mindig szívesen olvastalak, jó ki kikapcsolódásként a sok blogposzt között. :) Én a sok munka miatt nem írtam, meg rendezem az otthonomat mivel hozzám költözik a párom. Kicsit elegem is lett ebből a bjúti vonalból, már nem azon agyalok gyakrabban, hogy mit kenjek magamra, hanem azon, hogy milyen festéket vegyek a falra, amivel egyedül kifesthetem a konyhát... Közben elvégeztem egy netes lakber tanfolyamot is...kezd látszódni a rend itthon. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na kimarad.. a sok bjúti blogposzt között...

   Törlés
  2. Na kimarad.. a sok bjúti blogposzt között...

   Törlés
  3. Köszi, ennek örülök. azért marad itt némi "egyéb" is a sok bjúti poszt között :) Gratulálok az összeköltözéshez és a tanfolyamhoz is! :) Teljesen megértelek, az ember érdeklődését mindig elsodorja az aktuális élethelyzet, én is csak a lakberendezéssel lennék elfoglalva a helyedben :) Amúgy is a szívem csücske a téma.

   Törlés
 6. Örülök, hogy maradsz. :) Szerintem is írj arról amiről jól esik. Igazán csak úgy lehet. ;)

  VálaszTörlés
 7. Örülök, hogy visszatértél!

  A fotózásról csak annyit: ha lesz egy "normális" géped, akkor is sokáig fog tartani a fotózás - ezt tapasztalatból mondom. Csak akkor más miatt, rákapsz ugyanis majd az ízére :-)

  A posztok hosszúságával nekem is állandóan gondjaim vannak (mármint a saját blogomon), szóval ezt a dilemmát megértem. Én is egyre terjengősebb vagyok, ami szerintem nem túl jó. Annak, akiből ömlenek a szavak (és úgy látom, te is ilyen vagy) nehéz ezt visszafogni.

  Mindenesetre izgatottan várom a megújuló blogot, hajrááá!

  Piffeny

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Edit! :)
   Sejtem, hogy nem rövidebb a fotózás menete, főleg az elején, az ismerkedős időszakban, de ennél bármi csak jobb lehet. A képeid is inspirálnak többek között, remélem egyszer legalább megközelítően szépeket készíthetek. Már beleástam magam az elméletbe, vettem könyvet is a témában, úgyhogy már tényleg csak a gép hiányzik. Majd ha eljön az ideje, priviben lesz néhány kérdésem ezzel kapcsolatban :)
   Nálad abszolút nem zavarnak a terjengősebb írások, sőt, sokkal többet is szívesen olvasnék. De mint blogger, tényleg tudom, hogy mennyire nehéz ezt kezelni. A másik oldalra sem akar az ember átcsúszni, az arany középutat megtalálni meg néha teljes képtelenség.

   Törlés
  2. Nagyon kedves vagy, de az én képeimen semmi ördöngösség nincs, biztosan neked is sikerülni fog! Én is úgy lesek el nálam jobbaktól (blogokról és Pinterestről) trükköket ;-) De az tény, jó gép nélkül nem megy, az az alapja mindennek, és a sok gyakorlás. Rengeteg.
   Ha van kérdésed, nyugodtan írj emailt, és amiben tudok, szívesen segítek (habár nem gondolom, hogy a téma szakértője vagyok).
   Másoknál én is szívesen olvasom a hosszú posztokat, lehet, hogy én csak azért unom a sajátjaimat, mert ezerszer átolvasom őket, mielőtt kikerülnek....

   Törlés
  3. Főképp apróságok fognak érdekelni, kiegészítők, objektív, de majd ha eljön az ideje akkor írok, köszönöm előre is :)
   Ne is mondd, én is ezermilliószor olvasom át a posztokat, ennek ellenére hónapok múlva biztosan találok bennük valami kivetni valót :)

   Törlés
 8. Írj-írj, abba ne hagyd! Személy szerint sokkal jobban szeretem a hosszabb bejegyzéseket; mint a csak "odavetett" 4-5 sort. Szóval hajra! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, tündér vagy! :) Nem 2-5 sor lesz, ígérem! Csak egy nyúlfarknyival rövidebb mint eddig.

   Törlés
 9. De jó, hogy újra hallani felőled, már hiányoztál :) Nagyon tetszik, hogy mindent el szeretnél tervezni a blogoddal kapcsolatban és valami rendszert kialakítani, de őszintén, én bármit szívesen olvasok, csak te írjad :) Annyira jó az írási stílusod, olyan olvasmányosan tudsz fogalmazni, hogy ha a lemúrok párzási szokásairól írnál, azt is mély átszellemüléssel olvasnám :P És ha szabad ezt mondanom, szerintem nem baj, ha nem lehet a blogodat keretek közé szorítani :) Így egyedi leszel, különleges. Persze egy rendszer nem árt, de szerintem őrizd meg a sokszínűségedet, mert ettől leszel egyedi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. El sem hiszed mennyire feldobtad a kedvemet és a napomat ezzel a kommenttel, köszönöm szépen! :) <3 Legszívesebben kinyomtatnám és kiraknám a falamra, hogy amikor sz@r napom van és éppen a kisebbségi komplexus győz felettem, csak elolvasnám és újra minden rendben lenne :) Sokat jelent. (De a lemúrokról sajnos semmit nem tudok ez ügyben :D )

   Törlés
  2. Pedig állati cukik! :D https://www.google.hu/search?q=lem%C3%BAr&oq=lem%C3%BAr&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

   Törlés
  3. Ez kétségtelen! :D Kár, hogy lakásban nem tartható. Pedig tudnám szeretni (meg Chili is) :D

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.