COSRX NATURALLY EMBO COTTON PUFF + ÖSSZEHASONLÍTÁSOlvastam már több helyen is, hogy a keleti arcápolásban a pamacsok sem egészen olyanok, mint amilyeneket mi, nyugati nők megszokhattunk. Náluk a fő cél az, hogy a kozmetikai korong a lehető legtöbb anyagot adja le, hiszen rengeteg lépéshez használják a bőrápolási rutinban és e mellé fontos számukra az is természetesen, hogy ne szöszöljön, ne foszladozzon a pamacs használat közben. Ezeket persze mi is szeretnénk, de a helyzet az, hogy tapasztalataim alapján a piacon lévő vattapamacsok között iszonyúan nehéz jót találni. Persze nem lehetetlen, de sok kísérletezés szükségeltetik, amíg végre találunk egy jó terméket, ami nem szakad szét, nem hagyja el a szálait az arcunkra tapadva és nem kell a fél tubust ráborítani, hogy a bőrünkre is jusson a tonikból/micellás vízből, ne csak magába szívja.
A múltkori Wishtrend rendelésem mellé ajándékba kaptam egy csomag (vagyis doboz, ha pontos akarok lenni) COSRX Naturally Embo Cotton Puff -ot, aminek nagyon örültem, hiszen kíváncsi voltam, hogy igazak-e a fentiek. Az első meglepetés a csomagolás miatt ért - bár ezt már a képről láttam -, számomra furcsa, hogy nem zacskóban vannak a kis pamacsok. Őszintén szólva sokkal praktikusabb és nem utolsósorban esztétikusabb is így. A második meglepetés a formája volt, ugyanis ezek téglalap alakúak és steppeltek.
Puha mint az álom, szinte simogatja a pofimat, és elképesztően jól leadja a felvett folyadékot, itt abszolút nem érzem azt, hogy pazarlásba megy a rá löttyintett kozmetikum fele. Annak ellenére hogy viszonylag vékony, nagyon tömött és masszív, mégsem szöszöl és egyáltalán nem szakad- vagy foszlik szét. Egyedül az illatát nem szeretem, ugyanis van neki egy fura, egyébként abszolút természetes illata, amit nem tudok körülírni, de ez csak az én dilim lehet, mert mostanában érzékenyebb vagyok a szagokra.Megpróbáltam megmutatni nektek képekben a különbséget, ehhez a Nivea vattakorongot hívtam segítségül, egyrészt mert ez van most itthon, másrészt mert ő még egy viszonylag jó termék a hazai kínálatban. 
Láthatjátok, hogy a COSRX már ránézésre is sokkal puhábbnak tűnik, mint a Nivea. Méretbeli különbségek nincsenek nagyon, a koreai pamacs egy hajszállal nagyobb és szemmel látható az anyagukon, hogy a készítés technikája sem ugyanaz volt. Nagyjából egyforma vastagok is, de míg a COSRX két oldalt le van zárva, addig a Nivea körkörösen nyitott.


A lenti képeken egy-egy löttyintés micellás vizet tettem a pamacsokra, és itt látszik a legnagyobb különbség a COSRX javára. Míg a hagyományos korong jól magába szívta a folyadékot és tartja is egy kis paca képében, addig a koreai társa a kis csíkokon keresztül továbbküldött egy keveset a pamacs többi részéhez is. Ez technika az egyik oka annak, hogy jóval kevesebb kozmetikumot használva hatékonyabban tudjuk felvinni a terméket, ugyanis a COSRX nem tartja magában és nem szívja be a löttyöt, hanem eloszlatja a teljes felületen és az anyagának köszönhetően le is adja szinte teljesen. Ami a régi pamaccsal négy löttyintés, az a COSRX-nél kettő. Több, mint két hetes állandó használat után totálisan függő lettem, a következő rendelésemnél automatikusan teszem majd a kosárba, mert letaszította a kedvenc DM-es vattakorongomat a trónjáról. Egy dobozban 80 darab található, az ára pedig még baráti, mindössze $2.80 (~750 Ft).
Ha Wishtrendről rendeltek, akkor érdemes a Free Shipping zónában lévő termékek közül válogatni, mivel így bármi mást vesztek mellé, nem számol postaköltséget. A COSRX pamacsot ITT találjátok a Wishtreden, Ebay-en pedig ITT, bár már jóval drágábban. Tényleg tiszta szívből ajánlom, mert micellás víz, tonik de akár esszencia, folyékony szérumok vagy hámlasztók felviteléhez is verhetetlen!

Ti milyen pamacsot használtok?


9 megjegyzés

 1. Ez olyan jól hangzik *.*
  Nem értem, a hazai pamacsokat miért nem tudják normálisan megcsinálni. Az Ebelin egész jól működik, de akármi mást próbáltam, mind eregette a szöszöket, egyenesen a szemembe -.- legalább ezt ne csinálnák, megbocsátanám nekik a pazarlást.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó is ;) Azért itthon is vannak jók, pl. az Ebelin szerintem szuper, de valóban, azért látványos a különbség. Azt én is utálom, hogy szedegethetem a szöszöket mindenhonnan, mondjuk nekem szerencsére a szemembe még nem ment... Ha van lehetőséged, egyszer próbáld ki egyszer a Cosrx-et.

   Törlés
 2. Én Ebelint használok, és nekem nem taszította le a trónról a Cosrx (ami szintén van, és még nyilván fogok is venni), már csak a csomagolása miatt sem, mert az szerintem nagyon nem praktikus. Utazáskor nem gyűrhetek be egy papírdobozt a táskába... Amikor meg sokáig nem sikerül eljutnom DM-be, akkor jobb híján Niveát szoktam venni, az nem annyira szörnyű, mint a többi, de nem is vagyok vele teljesen megelégedve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen utazáshoz nem praktikus a doboz, hosszabb útra megéri venni egy zacskósat, viszont én 1-2 napos utakra szoktam a neszesszerembe rakni külön pár darabot, szóval ehhez nekem megfelel :) Körömlakkot nem a Cosrx-el fogok lemosni, úgyhogy továbbra is lelkes vásárlója maradok az Ebelin-nek és az itthoni jobb pamacsoknak. A Nivea a másik, amit még szeretek, minimálisan szöszöl és körömlakkot mosni az egyik legjobb mondjuk.

   Törlés
 3. Na most ez nagyon furán fog hangzani, de a Nivea vattakorongoknak van egy ú.n. testvérük, (mármint én annak nyilvánítom), mégpedig az Andi vattakorong. Nem szöszöl, nem jön szét, pici stepp van rajta körbe. Árba baráti, de ha választani kell én is a Cosrx-re szavazok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg? Ezt jó tudni, köszi a tippet, akkor ezentúl ilyen nevű pamacsot is keresni fogok, kíváncsi vagyok milyen, főleg ha jó áron van :)

   Törlés
  2. Elég változó a minősége az Andi márkájúnak. Legutóbb kifogtam két olyat, amiben nem voltak összetapasztva a korongok, hanem nagyon vékony lapokból állt, és durva is volt. Amikor normális, akkor viszont jó, de nekem a Penny-s Today márkájú a kedvencem. Olcsó és jó.

   Törlés
  3. Köszi a tippet, sajnos Győrben csak egy Penny van a város másik felén, szóval nem valószínű hogy találkozom vele, de ha mégis, akkor kipróbálom :) Ezek szerint szerencse kérdése is, mert nem egyforma a minőség. Amúgy hol veszitek az Andit? Én nem láttam még sehol, pedig direkt figyeltem.

   Törlés
  4. Auchanban láttam eddig csak.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.