CSÚF KÜLSŐ, PÁRATLAN BELBECS | HERZÉRIA HAJÁPOLÓ AMPULLA


A tavasz és az ősz rendszerint megviseli a hajam, ilyenkor általában a kelleténél több hajszál dönt a távozás mellett, de azt hiszem ez a jelenség a legtöbbünknek ismerős lehet. Tavaly tavasszal a nagymamám a patikából hazajövet egy kis zacskót nyomott kezembe, mondván, hogy összefutott egy régi ismerőssel, aki éppen a gyógyszertár teljes készletét vásárolta fel ebből a készítményből, esküdve rá, hogy ez a termék fantasztikusan hatásos hajhullás ellen, és ő maga is viszi rendszeresen külföldre az ismerőseinek. Ilyen felvezető után persze, hogy izgatottan túrtam a táskába, de a mosolyom nem volt őszinte, amikor előhúztam belőle a Herzériát. Egykori munkámnak hála napi szinten találkoztam a dobozkával, de minden alkalommal úgy gondoltam rá amikor a kezembe akadt, mint egy kőkorszakból ránk maradt ósdi vacakra, amit maximum a nyugdíjas nénik vásárolnak maguknak, hogy karban tartsák a lilára hamvasított, ondolált hajukat. Innen is látszik, hogy mennyire rabjai vagyunk a külsőségeknek, hiszen magamtól soha az életben nem vettem volna meg egy ilyen csomagolásban létező terméket, és biztos vagyok benne, hogy rengetegen elmennek mellette nap mint nap,  anélkül hogy csak egy pillantást vetnének erre a borzasztó, nyolcvanas éveket idéző retro csomagolásra. Pedig ami benne van az fantasztikus!


Nem volt mit tenni, ha már megkaptam, akkor elkezdtem használni, de az igazat megvallva, borzasztóan szkeptikus voltam. A hajhullás mellett nagyon rá voltam állva a hajnövesztésre is, hiszen egy elbaltázott, túl rövid frizurát kellett lenövesztenem, emellett a gyors zsírosodás és a vékony hajszálak miatti könnyen lelapulás is tetézte a hajbajt. Kezdetben heti egyszer alkalmaztam az előírás szerint, vagyis hajmosás előtt felkentem és vártam 15-20 percet, majd folytattam a szokásos rutint. Már az első használat után éreztem, hogy ez most nagy tévedés volt a részemről, tévedés volt első percben leírni, hiszen hihetetlenül puha, selymes és fényes lett a hajam tőle, és ami a legjobb volt, hogy szinte push-up hatást keltett a hajtöveimnél, döbbenetesen jó tartást adott a hajamnak egy gyors, mezei szárítás után. Ezek után nagyobb lelkesedéssel vártam a vele való találkozást és minden alkalommal hozta az első használatkor tapasztalt csodát. Nagyjából másfél doboznyi ampulla után vettem észre, hogy apró babahajak kezdtek el világot látni a fejemen. Mondanom sem kell, iszonyú boldog voltam, hiszen ezt eddig csak a kedvenc hajnövesztő kapszulám tudta elérni. A hajhullásom megszűnésének idejére már nem emlékszem pontosan, de még egészen az elején búcsút mondhattam ennek a problémának, szerintem nem telt el egy hónap sem, és normalizálódott a helyzet. Nekem a hajhullás szerencsére már csak szezonális probléma, de olvastam, hogy betegség miatt kialakult , vagy örökletes hajhullás esetén is eredményesen alkalmazzák a Herzériát.A doboz öt műanyag, retrósárga ampullát rejt, aminek a kibontásához mindenképp olló szükségeltetik. A benne lévő anyag egy viszonylag folyós, könnyű állagú kence, aminek masszív kutyasampon illata van, szerintem a benne lévő kamilla a ludas emiatt. Néhány használat után megszokható és mosás után nem érezni a hajban (én legalábbis nem érzem). Egy adag elég kicsike, hiszen elvileg az egész hajon és a fejbőrön kellene eloszlatni. Amíg vállig érő hajam volt, addig ez a mennyiség bőven elég volt, egyszerűen csak belefésültem a hosszába, a végeire meg tettem pakolást vagy kókuszolajat. Most, hogy közel a derekamig ér a hajam, már döntenem kell, hogy vagy csak a fejbőrömbe dörzsölöm, vagy elhasználok két ampullát. Nem ragad, nem csöpög, abszolút nem kellemetlen a használata. Maximum 20 percig fent hagyom és utána simán megmosom a hajam. Utána nem marad semmi nyoma, az én hajam nem zsírosodik jobban tőle.  Az egyetlen negatívum, hogy rengeteg anyag marad a fiolában, így ha nem akarjuk, hogy kárba vesszen egy csepp is, szét kell trancsírozni az egészet. 

Másfél éve használom rendszeresen, kisebb-nagyobb kihagyásokkal és töretlen az imádatom irányába. A heti egy használatot megtartottam, de amikor hajhullatósabb időszakom van, akkor minden hajmosás előtt alkalmazom. Egy hónapja egyszerre használom a Forcapil kapszulával és nagyon jól kiegészítik egymást, szerintem nemsokára már megint olyan leszek mint egy őrült, a mindenfelé álló-szálló babahajaimmal. 
Bátran ajánlom tehát mindenkinek, aki egy kicsit is szebb, hosszabb, egészségesebb, kevésbé hulló hajat szeretne, hiszen mindezekre egyszerre tud megoldást jelenteni, emellett tele van csuda jó dolgokkal, nincs benne alkohol, mint a hajkúrák többségében és abszolút megfizethető az ára. Adjatok neki esély a kevésbé trendi külső ellenére is! :)

Elérhető a patikákban, drogériákban, gyógynövényboltokban és online, az ára 1000-1200 forint körül mozog.
9 megjegyzés

 1. Nagyon tetszett a cikk, és amúgy ez annyira gyakori tud lenni, hogy az ember a csomagolás alapján leírja a terméket magában, és utána kiderül, hogy amúgy tök jó. Már nem egyszer jártam így :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Néha úgy elszégyellem magam, hogy mennyire felszínes vagyok ilyen tekintetben, de őszintén, ki ne lenne az, ha mondjuk nagyobb márka puccos külsejű hajkúrája és e között kellene választani és nem számítana az ár? Mondjuk a Herzéria gyártójának is át kellene gondolnia a marketinget, az biztos.

   Törlés
 2. Csak ilyen hajam ne legyen, mint a nőnek a dobozon. Ez már bozont. Én mindig azzal szenvedek, hogy lapuljon a hajam, simítgatom, vasalom a babahajakat, a sapka csak jót tesz neki, ráadásul festetem, szóval nőjjön csak normálisan, ne gyorsan. Viszont férjnek megérne egy próbát és nem is drága.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ilyen hajad nem lesz, azt garantálom, ez tényleg a madárfészek kategória, nem éppen vevőcsalogató a dobozon. Ezek alapján neked tényleg nincs ilyenre szükséged, a babahajakkal én is megszenvedek, de mondjuk én örülök, hogy vannak, mert azt jelenti, hogy minden rendben a hajhagymáimmal. Próbáljátok ki, ha nem válik be a férjednek, akkor sem költöttetek egy vagyont, de szerintem jó lesz, 1-2 doboz után már látszani fog, hogy hatásos-e.

   Törlés
 3. hűű, jól hangzik, lehet teszek vele egy próbát :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, írtad is, hogy bajos a hajad, emlékszem. Bátran ajánlom, szuper termék ;)

   Törlés
  2. Majdnem megvettem, de aztán néztem, hogy retinol is van benne, amit a terhesség alatt nem ajánlanak...:S Na majd nyáron...:)

   Törlés
  3. Nahát, ezt nem tudtam, még szerencse, hogy ilyen szemfüles voltál.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.