KIKKI.K PERSONAL PLANNER | ELSŐ BENYOMÁSOK


Nagyon régóta szerettem volna egy gyűrűs kalendáriumot, mert a hagyományos határidőnaplók nem váltak be számomra, zavart a sok felesleges, funkcionalitást nélkülöző oldal, a rossz oldalbeosztások, a gyakran túl kevés hely. Évről-évre próbálkoztam különböző naptárakkal, de soha nem éreztem, hogy igen, ez az, amit kerestem, viszont némi szervezettségre és időbeosztásra nagy szükségem lenne.
Azt tapasztaltam, hogy idehaza elég szűk és egysíkú a gyűrűs kalendárium felhozatal - számomra legalábbis. A Filofaxok (amellett, hogy hajmeresztően drágák) többségében túl régimódiak és komorak, a fiatalosabbnak, bohémnak szánt verziók pedig egyáltalán nem nyertél el a tetszésemet, és egyébként sem akartam műbőrért 10+ ezret fizetni. A papírboltok - Müller - hazai webshopok szentháromságának kínálatában sem találtam olyat, amire azt mondtam volna, hogy igen, ebben évekig őszintén örömöm lelném és  büszkén venném elő bárki előtt. Elképzelésem az viszont volt: legyen mindenképpen patentos, bőr, szép nőies színű, viszont ne legyenek rajta rajzok vagy ábrák és sok zsebe legyen. Már majdnem lemondtam arról, hogy valaha is találok ilyet és éppen meg akartam rendelni Kate Spade 18 hónapos (egyébként csodaszép) aranypöttyös naptárát, amikor ez utóbbi után kutatva a YouTube feldobott nekem egy kikki.K kicsomagolós videót. Megnéztem és onnantól fogva már tudtam, hogy megtaláltam az igazit. Könnyes búcsút vettem Kate-től és körülnéztem a kikki.K webshopban, akik nagy szerencsémre világszerte szállítanak. Elolvastam egy csomó véleményt, megnéztem több tucat videót és több száz képet, hogy biztos legyek abban, hogy jól döntök, ha a kikki.K-t választom. Végül úgy határoztam, hogy megvárom az év végi leárazást a vásárlással, hiszen nem kergetett a tatár, így viszont jelentős kedvezménnyel juthattam hozzá a kiszemeltemhez. A vicc az, hogy végül majdnem a teljes árú, limitált piros-arany verziót vettem meg, de mire fizetni akartam, sold out lett, így maradt az eredetileg kinézett, perforált jégkék darab. Másnap megint volt a pirosból. Mi ez, ha nem a sors keze? :D


A csomagom villámgyorsan ideért, hiszen öt nap (hétvégével együtt) alatt Magyarországon volt Szingapúrból. További öt napig rostokolt a vámnál, de végül sikeresen  hazaérkezett. A naptár egy csinos dobozkában kapott helyet, aminek a mintája ugyanolyan, mint a kalendáriumé, emellett nagyon masszív anyagból készült, így mindenképpen megtartom és a használaton kívüli, vagy már nem használt lapokat fogom benne tárolni. A naptár anyaga Saffiano bőr és nagyon-nagyon jó a tapintása. Kissé érdes, de nagyon kellemes. A Saffiano bőrt egyébként maga Mario Prada találta ki. Különleges eljárással készül, melynek során átlós mélyedéseket nyomnak bele, és viasszal kezelik, ezáltal különösen tartós, karcálló és könnyen tisztítható lesz. Ilyen bőrből készül sok Prada, Michael Kors és több más designer táska is. A kalendárium különlegessége a perforált felület, ami ad neki egy kis játékos eleganciát.


Őszintén szólva kissé meglepődtem a méretén, már értem, hogy miért írták többen is a véleményezők közül, hogy too bulky. A gyűrűi szokatlanul nagyok, emiatt maga a naptár is elég duci, annak ellenére, hogy ez Medium méretű (Filofax Personal méret), okozhat meglepetéseket. Belefér egy átlagos nagyságú táskába, de elég sok helyet elfoglal. Gondolkodtam az A5-ös méreten is, mert az jobban díszíthető és több hely is van benne írni, de hosszabb távon azt gondolom, hogy a Medium a praktikusabb, hiszen szeretném, ha mindig velem volna, egy akkorát viszont nem valószínű, hogy lenne kedvem állandóan cipelni. A patent jól zár, és a kis arany K betű  az eredeti funkciója mellett apró ékszerként is tündököl.


A nagy gyűrűnek még egy hátránya van: becsukáskor az alsó köteg papírt magával húzza, ami egyrészt nem esztétikus, másrészt pedig szanaszét gyűri a papírt. De megoldottam (éljenek a review-k és a tippek), ugyanis elegendő egy laminált lapot kilyukasztani és betenni a végére, ez megakadályozza, hogy a naptárlapokat magával húzza a gyűrű. A gyűrű, ami egyébként nagyon jól zár, nem lifeg, és atom biztosan van rögzítve. Kicsit féltem ettől, mert olvastam, hogy néhány kikki.K-nek rossz a gyűrűje, de hálisten elkerült a balszerencse. Arany színt kapott, ami nagyon szépen harmonizál ezzel a hideg világoskékkel. A belső borítón szerencsére bőven kaptak helyet zsebek. Összesen négy - egy nagy, egy közepes és két kicsi - zsebbe pakolhatunk. Kicsit sajnálom, hogy cipzár nem került bele, de ez is tökéletesen megfelel. 


A belső tartalom számomra annyira nem lényeges, mert nagyjából mindent ki fogok cserélni benne a saját ízlésemre és szükségleteimre szabva. Az elválasztók szerintem kifejezetten rondák ezzel a színnel, a lapok pedig elég vékonyak, simán átüti egy erősebben fogó toll.  Viszont a vékonyság praktikus is, hiszen így több lap fér bele. A hátsó borítóhoz rögzítettek egy gumis tolltartót is, hogy mindig lehessen velünk írószer.  Kapunk hozzá egy 18 hónapos, dátum nélküli naptárt, egy köteg jegyzetlapot találkozókhoz, egy köteg "tennivalók" jegyzetlapot és négy köteg sima jegyzetlapot. Emellett elől és hátul is helyet kapott egy-egy tennivalók jegyzetlap, előbbi pici, utóbbi nagy méretben. Én a betétek közül a naptárt és a sima jegyzetlapokat fogom használni, a többit magam nyomtatom. Szerencsére az internet egy kincsesbánya ilyen tekintetből is, tele van ingyenesen letölthető betétlapokkal, de ha valamit nem találnék, akkor az Etsy-n baráti áron megvehetem, vagy akár el is készíthetem magamnak. Ennek a méretnek egyetlen hátránya van az A5-tel szemben, méghozzá az, hogy nehezebb (vagy inkább piszmogósabb) ilyen méretű lapokat házilag kivitelezni. Persze készen is lehet venni, de ezekkel az előre elkészített belsőkkel ugyanaz a bajom, mint ami a sima naptárakkal is volt. A naptár hátulja csak a gerinc résznél perforált, a többi sima bőr, az aljára pedig egy kikki.K logó van nyomtatva arany színben. Összességében az egész kivitelezés nagyon minőségi és szép benyomást kelt, már értem ezt az óriási rajongást a kikki.K termékek iránt. 
Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy végül ez mellett döntöttem, mert kaptam egy tökéletesen olyan gyűrűs kalendáriumot, amilyet mindig is elképzeltem magamnak. A külső és a kivitelezés csodálatos, a belső pedig csak rám vár, hogy végre birtokba vegyem és személyre szabjam. Azt hiszem, hogy jó pár évre nem lesz gond többé a naptárkérdés, emellett alig várom, hogy ezzel a kis kalendáriummal rendszerezzem az életem, mert tényleg nagyon, de nagyon rám fér már.
ITT találjátok a jelenlegi Personal Planner kínálatot, ITT pedig néhány  Time Planner-t. A különbség a külsőben kevésbé mutatkozik, de a belső lapokban annál inkább. A szállítás 10 US$, és jó, ha belekalkuláljátok az árba azt is, hogy a csomag vámköteles lesz.

Érdekelne titeket a személyre szabás folyamata és a végeredmény?
Ti a naptárt, vagy a gyűrűs kalendáriumot preferáljátok?25 megjegyzés

 1. Te jó ég. Ez gyönyörű :)
  Majd ha már egy ideje használod, mutatsz róla képet, hogy tényleg könnyen tisztítható-e? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Élőben még szebb :) Persze, én is kíváncsi vagyok, főleg a kis lyukak miatt, bár azt olvastam, hogy nem koszolódnak azok sem, remélem így is van :)

   Törlés
 2. Nagyon csinos! Erre a koszolódásra én is kíváncsi leszek :)
  Nekem csak egy egyszerű Filofax Doodle-öm van, de szeretem :) http://megvalositas.blog.hu/tags/filofax

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úh, de jó, ezt magad "firkálhatod" össze? Szuper lett a rajzod és a belseje is, én is fogok majd ilyen csillámos papírral dolgozni :) Fú, én nem mernék hozzányúlni, de nagyon ötletes, és azok a vonalzók a hátuljában!

   Törlés
 3. Welcome to the planner addicts club! :D Gyönyörű naptár, nem is merném használni. :D
  Ha még nem tetted nézd meg kincsesfüzet Timi filofaxos bejegyzéseit, lesz pár jó ötlet, plusz ugye a pinterest. :D
  Egy tipp tőlem: ha saját magad csinálod a jegyzetlapokat, akkor az A/4-es lapon fekvő helyzetben 3 lapot tudsz egymás mellé tenni viszonylag kevés papírhulladékkal. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, szerintem lélekben mindig klubtag voltam, csak a megfelelő eszköz hiányzott eddig :D Timit szoktam olvasni, de most szerintem újra végigolvasom ezeket a posztjait, biztos hasznos lesz. Köszi a tippet, már agyaltam is rajta, hogy neki kellene állni nagyüzemben gyártani a lapokat :) Neked bevált a rendszer?

   Törlés
  2. Mikor M-es méretet használtam, kicsi volt, úgyhogy átálltam az A/5-re, de szerintem pár nap múlva írok róla. Egy éve vettem saturnos betétlapokat, azt 3 hónap után cseréltem le saját lapokra, de még az sem volt az igazi. Talán majd a mostani.

   Törlés
  3. Várom a posztod, kíváncsi vagyok. Nagyon remélem, hogy elég lesz ez a méret, nem szeretnék még egyet venni, bár elnézve a hardcore planner addict-okat, kispályás vagyok, van olyan csaj a Youtube-on, akinek 7-8 tervezője van. Hogy minek, azt nem tudom...

   Törlés
  4. Lehet cserélgetik 2 hetente. :D Egyébként nekem szerencsém volt, anno a Lidlben vettem egy gyűrűs kalendáriumot, amiben 2 évnyi lap volt, potom pénzért jutottam hozzá, arról nem volt bosszúság eggyel nagyobb méretre váltani. De szerintem, ha kitalálod melyik elosztás válik be igazán, akkor nagyon szeretni fogod. :)

   Törlés
  5. Én mindig elkerülöm az ilyen jó vételeket, különleges képességem van erre :D Majd updatelek, ha már lesz egy bevált rendszerem.

   Törlés
 4. ez csodaszép. egyszerre hasznos, és csodaszép. szerelmes lettem :D

  VálaszTörlés
 5. úristen ez nagyon szép!:D engem érdekelne a személyre szabás folyamata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Rendben, akkor ha megérkezett minden hozzá, dokumentálni fogom :)

   Törlés
 6. Sziasztok! Örültem ennek a bejegyzésnek, én A5-ösben naptárazok, már több, mint fél éve. Elsősorban a feladataimat rendezem ide, nem a programjaimat. Azóta sokkal szervezettebb az életem, azaz én is jobban figyelek, hogy egy napra ne 3 napra elegendő feladatot írjak be!
  Az elválasztókat én is szeretem magam készíteni! És időnként cserélni. Ez nagyon élvezetes!
  Az én naptáramat és ingyen letölthető cuccokat itt találtok: http://panyizsuzsi.hu/blog/tag/tervezonaptar/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Zsuzsi, köszönöm, hogy írtál! :) Instagramon mindig szájtátva figyelem a naptáradat, csodásan díszíted hétről-hétre! Köszi a linket, rengeteg hasznosságot írtál a témában, mindenképpen át fogom olvasni :)Te laminálod az elválasztóidat?

   Törlés
 7. Gyönyörű darab :)

  Részemről mindenképpen jöhet a személyre szabásról is bejegyzés, nagyon kíváncsi vagyok rá :) én el sem tudom képzelni, hogyan állnék neki egyáltalán.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Remek, akkor írok majd róla. Én neki tudnék állni, csak még nincs itt minden hozzá, de már tűkön ülök :D

   Törlés
 8. Most nagyon csodálkozom, nekem egy 150,- os kis naptár szokott a hűtőre mágnesezve lenni, egy hét egy negyed lapnyi se, belefér minden. A melóhelyen van egy asztali naptár. Most kaptam egy olyat, ami jó vékony egy hét két oldal, de ez is pénztárcaméretű. Szóval nem tudom, mit is tudnék ilyenbe írni. Hm, lehet kevés a tennivalóm. Bevásárlócetlit szoktam írni, arra felírom naponta, hogy mondjuk posta, okmányiroda, a kifli meg a joghurt után, aztán kidobom. De úgy látszik, ez is egyfajta hobbi, vagy nem tudom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsés vagy, nekem a memóriám mint olyan, nem létezik, így kénytelen vagyok mindent feljegyezni, listázni, rendszerezni. Eddig ez millió különböző helyen történt, cetliken, gépen, füzetekben, naptárban, és most végre egy helyen lehet minden. De amúgy igen, hobbi is sokaknak, mert a díszítése, dekorálása komoly kreativitást igényel. Én nem emiatt vettem, de ha már van, akkor kicsit kipofozom persze :)

   Törlés
 9. Én még tavaly vettem a Lidl-ben egy fekete, gyűrűs naptárat,. szintén patentos. A lapok, amiket hozzá adtak iszonyú kicsik, így magam csináltam bele mindent elválasztólapokat (szintén Lidl-ben vettem színes karton- vagy papírcsomagokat, abból vágtam méretet), firkálós lapokat, stb. Van már őszi és téli, remélem lesz majd tavaszra és nyárra is.
  Ezelőtt próbáltam mindent fejben tartani (persze nem sikerült), majd páromtól tanultam el, hogy mindent felírok, és képben leszek. Imádom, hogy minden egy helyen van: a munkahelyi tudnivalók, utazás tervező, fontos címek, elérhetőségek, receptek, stb.
  Nagyon várom én is, hogy hogy fog kinézni a tiéd, én minden nap nézegetek új képeket, hogy mi mindent vezethetnék még benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óh, nagyon ismerős, mindent fejben akarok én is tartani, aztán pedig semmire sem emlékszem belőle, csak foszlányokra... A Lidl-ről már hallottam, hogy szuper papírokat árul, majd ellátogatok körülnézni, bár biztosan csak időszakosan van. Igyekszem hozni a posztot, csak még hiányzik pár dolog hozzá.

   Törlés
 10. Kb. mennyibe kerul egy ilyen planner?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Függ a mérettől, a típustól. A honlapon megtalálod az árakat: http://www.kikki-k.com/diaries-calendars/planners/personal-planners. A szállítás +10 dollár, a vám pedig 27% áfát+ a vámkezelési díjat számolja fel.
   Az enyémet a karácsonyi akcióban vettem, 22.000 Ft körül volt tokkal-vonóval.

   Törlés
 11. Én a csodács páromtól kapztam egy kikki k gyűrűs kalendáriumot, ráadásul babarózsaszín névreszólót :)
  Nagyon szeretem már élni nem tudok nélküle élni.

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.