MOYRA KESHII & ZARALL


A Moyra legutóbbi lakkollekcióról meglepően keveset olvasok és hallok, valamiért nem volt túl nagy a hírverés körülöttük. Igazság szerint nem is terveztem beszerezni közülük, de a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, főleg, hogy mostanában olyan dolgok is tetszenek, amiktől eddig a hideg rázott. Ilyenek például a gyöngyházas körömlakkok, márpedig a Pearl Collection ezekkel van tele. Ha már lúd, legyen kövér alapon a csillámos angyalos kollekcióból is kipróbáltam egy árnyalatot. Hogy mennyire tetszenek? A bejegyzésből kiderül.


A Keshii egy csodaszép barack szín gyöngyházas finissel. A képeken kettő vékony rétegben használtam, a középső ujjamon viszont kicsit megszaladt a lakk, ott láthatjátok is, hogy úgy nem igazán szép a végeredmény. A két réteggel még épphogy átlátszanak a körömvégek, úgyhogy akit ez zavarna, annak tanácsos három réteget használni. Felkenve, főleg kicsit messzebbről nézve csodaszép ez a lakk, nagyon elegáns és sikkes, abszolút iroda-iskola-vizsga-állásinterjúbarát darab. Mégsem felhőtlen az örömöm, ugyanis egy kicsit csíkozódik és hajlamos a buborékosodásra is. Sajnos a száradás sem az erőssége, fél óra múltán lett viszonylag használható a kezem. Szárító fedőlakkal ez a gond orvosolható, a csíkozás és a bubi meg talán némi trükkel kikerülhető. 
 
 376 Zarall
A Zarall is egy barack színű lakk, a tompább pasztell fajtából. Amit őt igazán izgalmassá teszi, az a rengeteg aranycsillám ami úszkál benne. A finise a selyemcukorkára emlékeztet, mert száradás után kicsit mattul ugyan, de marad némi tompa fénye is. Felkenni könnyű lenne, ha az ecset nem lett volna kicsit selejtes (amúgy csak én fogok ki mindig rossz ecsetes Moyra lakkokat?), mert a sűrűsége pont jó, a fedése pedig már egy rétegben is tűrhető. Kipróbáltam nyomdalakként is, és meglepő módon elég jól teljesített, bár csak nagyon sötét alapon mutat valamennyire. A száradása viszont botrányos, a képen látható két rétegbe még több, mint egy óra múltán is sikerült belenyúlnom (középső kép, kisujj).  Ez a lakk nem lesz a kedvencem, valahogy az üvegben sokkal ígéretesebbnek tűnik, mint ahogy a valóságban mutat a  körmökön. Sajnos a sok csillám sem feltűnő benne, csak ha nagyon alaposan rázoomol az ember, vagy ha éppen hét ágra süt a nap.

Összességében szerintem nem ezek lettek a Moyra legjobban sikerült darabjai, bár a Keshii tényleg nagyon tetszik a retro hatás ellenére is. A Zarall (és úgy alapból az Angel kollekció) koncepciója remek lenne, de nekem a megvalósulás nem jött be. Nem tudom mi a helyzet a többi színnel, de a Zarall-ról ez lett a benyomásom.

Próbáltátok már valamelyik újabb kollekció darabjait?
Szeretitek a Moyra lakkokat?8 megjegyzés

 1. A Zarall nekem jobban tetszik, mint a Keshii. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tetszik az szuper, az árát teljesen megéri még a száradás ellenére is:)

   Törlés
 2. Kár, hogy a Zarall ennyire nehezen szárad, pedig én is őt néztem ki magamnak első körben. Így viszont nem biztos, hogy megveszem. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tetszik, akkor szerintem ne gondolkodj rajta, mert az árát megéri. Közepes rétegekben kentem, két vékonnyal lehet nem tart eddig a száradás. És ezt nem is írtam bele a posztba, de alap- és fedőlakk nélkül a harmadik nap végén mostam le és egy árva kopás sem volt, pedig nem kíméltem.

   Törlés
 3. Csodálkoztam is, hogy nem nagyon hallani / olvasni ezekről a lakkokról. Hétvégén szereztem be egy Zarall-t és egy Souakármi nevűt szintén az Angel kollekcióból. Nekem személy szerint nagy szerelmemim lettek, nyomdaalapnak zseniálisak. Nme egy átlag darab egyik sem, kicsi plusz és lehet díszíteni is. :) Szívesen vennék swatch-ot több színről is, bár a Pearl kollekciót tuti kihagyom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is fura, hiszen az eddigi kiadásokkal mindig elárasztották a bloggereket, ezekről meg semmi. Igen, nyomdaalapnak valóban szuper a Zarall, ezt sem írtam bele (fáradtan nem írok legközelebb posztot). Írsz majd arról a Souakármiről? Kíváncsi vagyok hogy a Zarallon kívül milyen a többi.

   Törlés
 4. Ezektől a hideg ráz, barack is meg gyöngyházas is, brrr. Viszont van egy világossárga Angel kollekciós lakk, ha azt látnám, megvenném, nekem az Angel kollekció kép alapján bejön, csak hát jobb lenne élőben látni. Nekem több száz lakk megvásárlása után is csak egy noname lakknak volt szétálló ecsete, a Moyra márkát meg imádom, olcsó, tartós lakkok, sokféle színben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A vicc az, hogy én sem szeretem a barackot, a gyöngyházat meg főleg nem, de ezek nagyon megtetszettek. Az a baj a Moyrás képekkel, hogy közel sem adják vissza az eredeti színt, erről a kollekcióról meg szinte senki nem írt. Nekem ez már vagy a negyedik Moyra lakkom, aminek csálé az ecsete. Nem tudom miért mindig én fogom ki.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.