NYOMDÁK, AMELYEKKEL MŰKÖDIK A MOYRA FLORALITY 1


Amikor végre a Moyra is felült a körömnyomda-vonatra és megláttam az első képeket a lemezeikről, a bankkártyám elég rendesen izzadni kezdett, ugyanis nem volt olyan darab az első szériából ami ne tetszett volna. Az utóbbi évben elég sokat gyakoroltam a nyomdázást, és bár nem mondanám magam profinak, de egy jó lemezzel és egy még jobb nyomdapárnával remekül elboldogulok. Pontosan emiatt eszembe sem jutott, hogy a Moyra lemezekkel bármi gondom adódhat, hiszen az utóbbi időben a márka ontja magából a jobbnál jobb termékeket.
Szóval amikor a legutóbb alkalom adódott, gondolkodás nélkül megvettem a Geometry és a Florality 1 nevű lemezt. Előbbi nem lett a kedvencem, de nem azért mert olyan rossz, csak a minták egyszerűen nem az én világom. Hogy miért vettem mégis meg? Don't ask.
Ellenben a Florality! Úristen, ha láttatok már csodálatosat! Egyszerűen szemkápráztatóan szép, még annak ellenére is, hogy a mintái extrém nagyok az én töpörödött körmeimhez képest.Az új lemezeket éles használat előtt papíron szoktam tesztelni, hogy tudjam merre hány méter, melyik lakkokkal működik jól, illetve hogy mennyire mélyek a vésetek. A Moyra lemezekkel is így tettem természetesen. Akkoriban volt két nyomdám, egy ebayes pink Moyou/Konad utánzat és egy "taknyos" Moyou, ami egyszerűen zseniális, és meg sem fordult a fejemben, hogy nem lesz jó hozzá.
Aztán amikor azt láttam, hogy semmit, de úgy értsd, hogy SEMMIT nem vesz fel a Florality-ről, akkor kicsit elszontyolodtam. Előkaptam hát a régi nyomdámat (amit igazából sosem szerettem mert nem dolgozott szépen), és hosszú órákon át szenvedtem vele. Néhány mintát felvett ugyan, de le már nem adta szépen, de a legtöbb minta kritikán alulira sikerült. (A Geometry egy picit jobban teljesített, de sok minta annál sem működött).
Elkeseredtem és tanácsot kértem az egyik lakkos csoportban, ahol kiderült, hogy nem velem van a baj, ugyanis nagyon sokan hasonlóan jártak a Moyra lemezekkel. Mit szépítsem, több volt a negatív vélemény mint a pozitív és a legtöbben azt tanácsolták, hogy próbáljam meg keményebb párnájú nyomdával, mert azzal talán még működésre bírhatom.
Mivel kifejezetten utálom ha valami nem sikerül, felmérgesítettem magam és ennek hatására rendeltem egy csomó különböző nyomdát. Nem a Moyra saját nyomdáit vettem meg, így nem tudom mi a különbség az enyém és azok között, de eddig ahány összehasonlítást olvastam, nagyjából mindenki szerint dettó ugyanazok, mint az Ebayen kaphatóak.
A mai posztban most megmutatom, hogy mely nyomdákat érdemes beszerezni a Moyra Floralityhez (meg szerintem nagyjából az összes Moyra lemezhez), hogy sikerélményünk legyen, ne pedig az ablakon akarjuk mérgünkben kihajítani.

Természetesen betartottam a kötelező köröket: a lemezeket többször is  áttöröltem körömlakklemosós vattával, a  nyomdapárnák felületét kicsit megreszelgettem, hogy jobban tapadjon ((kivéve a taknyos és az átlátszó nyomdákat), és takarításhoz nem használtam acetont, hanem szöszleszedő hengerrel dolgoztam.

Első körben az összes nyomdát kipróbáltam a lemez első és második mintájával.  Ezek ketten amolyan még működő, de kicsit már macerásabb vésetek, tehát nem a legrosszabbak közül valók (az a harmadik sor lesz). Ebben a körben ki is esett a nyomdák több mint a fele, hiszen amint a képeken látjátok, a legtöbbje nem vett fel semmit, így ezekkel nem is vacakoltam tovább. Ha az egyszerűbb mintákkal nem működik, a többivel sem fog.Ami nem működött: Moyou "taknyos" négyszögletes, Moyou Marshmallow (sem a fehér, sem az átlátszó párnával), Ebay átlátszó, Ebay Marshmallow.

Ezek nem jók :(Versenyben maradt összesen négy nyomda, méghozzá az Ebay-es fekete kétvégű, a kék kétvégű, a pici kerek pink és a nagy pink darab. Az első kettőhöz hasonlót (vagy ugyanilyet - who knows ), a Moyra is árul sajátként.
A lenti képeken fekete Essence nyomdalakot használtam, illetve a Moyra Metal Effect 305-öt azoknál a mintáknál, amik nem lettek szépek a nyomdalakkal. (Bal felülről indultam vízszintes irányban).
Az, hogy merre húzzuk le a lakkot a mintáról, szerintem nem számít (legalábbis nekem mindenhogy ugyanolyan eredményt hozott). A lenti mintákat egy lehúzással, a párnát a mintára nyomva - nem görgetve - készítettem. Nekem ez a technika vált be ennél a lemeznél.Látható, hogy a fenti négy közül bármelyik használható, de azért vannak minőségbeli különbségek. Szerintem a legjobban a fekete és a kék nyomda működik, mert amellett, hogy ezek ketten veszik fel a legtöbb mintát szépen, nem elhanyagolható szempont, hogy kényelmes a használatuk, ugyanis a párna nem betonkemény és kellemes a fogásuk. Ha nem zavar, hogy kemény a nyomdapárna, akkor a harmadik is jó befektetés lehet, ellenben a nagy rózsaszín nyomdát nem ajánlom, mert több vele a bosszúság, mint a sikerélmény.
Látható, hogy a lemez harmadik sora elég kritikus, ezeknél a mintáknál ki kell tapasztalni, hogy melyik lakk melyik párnával funkcionál.
A Geometry lemeznél is a fenti nyomdák működtek a legjobban, úgyhogy ahhoz is ezeket javaslom.
Végezetül pedig azt tudom javasolni, hogy a kezdő nyomdázók semmiképpen ne a Florality 1 lemezzel kezdjenek, mert csalódás lesz a vége. Haladóknak és profiknak viszont abszolút jó befeketés, már ha megfelelő nyomdapárnával és lakkokkal használják.
Amint megnő a körmöm, hozok majd a lemezzel készült manikűrt is.

Beszerzési helyek:
Fekete nyomda: Ebay  Moyra
Kék nyomda: Ebay   Moyra
Kis pink nyomda: Ebay     Essence     Konad
Nagy pink nyomda: Ebay  Moyou  Konad
Florality 1 lemez: Moyra   Nailland


Ti szeretitek a Moyra nyomdalemezeket?


10 megjegyzés

 1. Én a megjelenéskor a Globetrotter lemezt vettem meg. Kb. 2 minta működik vele, Próbáltam a kis rózsaszín nyomdázóval, a fekete 2végűvel és a Moyra clearjellyvel. Még nem adom fel, de elég pénzkidobásnak érzem, nem is merek egyelőre másik Moyra lemezt venni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt szomorúan hallom, reménykedtem, hogy csak én fogtam ki egy bajosabb darabot, de ezek szerint a többi fajtával is vannak gondok. Pont emiatt én sem merek nagyon többet venni, pedig tetszene egy csomó másik is. Mondjuk így hogy már tudom nagyjából melyik nyomda jó, lehet hogy bepróbálok még egyet. Csak tudjak dönteni...

   Törlés
 2. Kettő van, a Celebration és a Sweet dreams. Hajam hullik minden használatkor. Minden egyes mintavétel előtt törlés van, ez a halálom. Nem minden lakkal jó, ez a másik bosszantó dolog. Még olyan lakk nem volt, ami a MoYouhoz nem lett volna jó, itt meg kitalálok egy manit és kiderül, nem jó a lakk. Esz a méreg. A Moyra átlátszója, a nagy fekete és a MoYou szilikonos nyomdázója jó, főleg utóbbi, azt UK-ból rendeltem, amit az nem vesz fel, az a minta nem felvehető. Több lemezt nem akarok venni a Moyrától, meg igazából sehonnan sem kellene már, mert túl sok van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Celebration a listámon van, mondjuk csak a tűzijáték minta miatt, amit Edinánál láttam a Magic-kel kombinálva. Na igen, pont a lakkok miatt szoktam indig papíron tesztelni használat előtt, semmit nem utálok jobban, mit amikor egy kész festés cseszek el egy szar nyomdával. Menni a túl sok lemezből? :) Nekem most 10 nagy van meg 5 pici kerek Born Pretty Store-os. Mondjuk még így is mindig azt érzem, hogy pont az a minta nincs, amit éppen kitaláltam.

   Törlés
  2. Jó a Celebration, minden ünnepre van minta rajta. Hát a két Moyra, 12 MoYou és kb.ugyanannyi BPS elég sok egy nem bloggernek :)

   Törlés
  3. Nézőpont kérdése :) De egyébként igen, ez már szép mennyiség.

   Törlés
 3. Ma tettek ki egy videót a YouTube-ra a Moyra lemez használatáról. Hát igen, pucolni kell minden mintázás után, francba.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megnéztem. Tök jó, csak az a baj, hogy ezeket betartva is baromi nehezen jön össze egy ép minta. Ez az állandó törölgetés elég gáz, én kettő felvétel után szoktam törölni a vésetet, lehet hogy az is sok.

   Törlés
  2. Én minden mintázás előtt jó alaposan áttörlöm lemosós vattával az összes lemezem, mert egyetlenegyszer nem jött föl a minta, áttöröltem és voilá, működött. (Mondjuk ez épp Moyou lemez volt.)

   Törlés
  3. Én amilyen béna vagyok, mindig elcseszem a körmöm a lemosós vattával :D Talán Pancsinál láttam egy módszer, ilyen iratcsipeszbe vagy mibe teszi a vattát és így nem ér hozzá a körme. Meg is keresem azt a posztot mindjárt.

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.