AL HARAMAIN TWIN FLOWER PARFÜMOLAJ | MAJDNEM ROSE JAM

Nagyon rákattantam a parfümolajokra, ez igazából a nagymamámnak köszönhető, aki nemrég nekem ajándékozta a féltve őrzött Moschus olaját, amit már nem lehet kapni, vagy ha mégis, akkor aranyárban. Kiskoromban büdösnek gondoltam, de most, ahogy egyre idősebb leszek, már teljesen mást érzek ki belőle. Ezen felbuzdulva kíváncsi voltam, hogy manapság milyen parfümolajokat lehet kapni a piacon és akkor jutottam el az Al Haramain nevéhez. Az Egyesült Arab Emirátusokban gyártják ezeket a tradicionális arab parfümöket és az olajaik a leghíresebbek, de készítenek hagyományos fújós verziókat is. Állítólag az oud-os illataik fantasztikusak, én kezdésnek mégis inkább biztonsági játékra törekedtem és egy rózsás illatot választottam. Nem mondom, hogy nem izgultam, amikor megérkezett, mert már minden rosszra fel voltam készülve, de szerencsére pozitívan csalódtam. 
Az üvege megér egy misét, mert  a keleti túldíszítettség uralja, ennélfogva nem éppen egy szolid darab, de mit kertelek, hisz egymás között vagyunk: giccses, mint az állat. Ami viszont kifejezetten tetszik rajta, az a kupakhoz rögzített vékony üveg szár, aminek segítségével könnyedén tudjuk adagolni az olajat.

Az illatjegyek között szerepel a rózsa, a jázmin, a vanília, a szantál, a mirha, a borostyán és az ibolya is. Féltem, hogy túl fűszeres, túl "arab" egyszóval orientális lesz az én ízlésemnek, de hála istennek egy nagyon kellemes, édeskés rózsaillatot kaptam kézhez, amiből elég két kicsi csepp, hogy egész nap illatozzon az ember. Nem is szabad többet tenni belőle, mert nagyon intenzív illatról van szó. Hihetetlen a tartóssága is és annak ellenére, hogy csak 15 ml található az üvegben, szerintem egy egész életre elegendő lesz ez a mennyiség.
Maga az illat nem lineáris, az első fél órában én csak az émelyítően édes, mézes jellegű rózsát érzem, majd átvált az egész egy Lush Rose Jam jellegű illatba, azt kell mondanom, hogy olyan 80%-ban szinte ugyanazt az illatot hozza az olaj, mint a tusfürdő. Ezt egyébként Krémmánián olvastam először, és amikor megjött a Rose Jam, magam sem hittem el, de tényleg nagyon hasonló a kettő, sőt ha a Rose Jam után használom az olajat, szinte egybeolvad a kettő illat. A nap végére az intenzitása csökken, és csak egy nagyon bőrközeli, kedves illat marad belőle.

Nagyon elégedett vagyok vele, azt hiszem, hogy bárki az lesz, aki szereti a rózsaillatot. A tavasz-nyár lesz az ő ideje, de korhoz nem szívesen kötném, mert szerintem ez ugyanúgy tetszhet egy fiatal lánynak, mint ahogy egy idősebb nőnek is. Ráadásul az ára is rendkívül kedvező, a Notinon alig több, mint 3000 forintba kerül. Szerintem fogok még az Al Haramain olajokkal kísérletezni, az első tapasztalatok nagyon pozitívak.


1 megjegyzés

  1. Nagyon jól hangzik. :) Még nem próbáltam ilyen terméket, de most kedvet kaptam hozzá. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.