MI VAN A BLOGOLÁSSAL?


Teszik fel a kérdést elég sokan, én meg csak vonogatom a vállam és tulajdonképpen magamnak sem tudom megválaszolni. Elég sokrétű probléma ez, amiben nyilván az én hiányosságaim is benne vannak vastagon (lásd rendszertelenség például), de az utóbbi hónapokban (mit hónapokban, évben) főként a külső körülmények hatására ment el a kedvem az egésztől. Amikor közel három évvel ezelőtt elkezdtem írni ezt a blogot, nem volt semmi különös tervem vele, egyszerűen csak közlési kényszerem volt és szerettem volna valamiben kiélni a grafomániámat, úgy, hogy lehetőleg 1-2 ember el is olvassa. Nagyon produktív voltam az első időkben, akkor még hajtott az újdonság varázsa és a bizonyítani vágyás, szerettem volna hasonló minőségű munkát kiadni a kezemből, mint azok a lányok, akikre évek óta felnéztem és akiket csodáltam a magazinba illő képeik és az igényes írásaik miatt. Az más kérdés, hogy most, ahogy visszanézem ezeket a korai posztokat, szívem szerint törölném az összeset, annyira nem érzem már magaménak őket, de nem is ez a lényeg, hanem a lelkesedés. Az a lelkesedés, ami az idő múlásával szinte észrevétlenül tűnt el.


 Mi történt?
Akartam a miértekről hosszabban is írni, de kitöröltem, mert felesleges picsogásnak éreztem és tulajdonképpen ketten már megtették előttem. Kamilla hosszú blogszülinapi posztjában  és Fruzsa rövid, de annál velősebb sajtóanyagokról szóló írásában nagyjából ott van minden, amit gondolok erről az egészről, és ami miatt kiábrándultam egy kicsit a blogolásból. Egyébként mindketten nagyszerű blogot vezetnek, olyat, ami méltán érdemelné meg a népszerűséget, úgyhogy menjetek és iratkozzatok fel hozzájuk, ha még nem tettétek.
Tehát eljutottam arra a szintre, hogy csömöröm lett az egésztől és már csak néhány blogot olvasok rendszeresen. Ezzel párhuzamosan az írástól is elment a kedvem, mert nem láttam értelmét időt és energiát beleölni, és nem is élveztem már annyira a folyamatot, mint kellene. Most van az, hogy hiányzik a blogolás, és mintha kezdene visszatérni az a bizonyos lelkesedés is. Nem állítom, hogy nem tud még mindig felbosszantani néhány dolog amit látok vagy hallok, de most már elengedtem ezt az egészet. 

Hogyan tovább? 
Sokáig nem tudtam, hogy a továbbiakban mi lesz a bloggal, gondolkodtam sok mindenben: névváltás (ezt még nem vetettem el), teljes költözés, befejezés, de arra jutottam, hogy a blog és én is maradunk itt, csak a hogyan fog némileg változni. 
Nem fundáltam még ki mindent teljesen, de az biztos, hogy újra szeretnék gyakrabban írni a szépségápoláson kívül másról is, mert - fura ezt leírni - unom a saját blogom, el sem tudom képzelni ti mit érezhettek. Szeretnék a képi világra, a vizualitásra ráerősíteni, a terméktesztes posztok pedig változni fognak, tömörebb és lényegretörőbb lesz, esetenként összevonva fogom bemutatni őket. Sosem titkoltam, ha tesztelésre kapott termékről írtam, de ezentúl ezt nem a szövegben fogom feltünteni, hanem a poszt alján fogom jelezni, Instán meg a hashtagekből úgyis kiderül  - bár ez nem lesz gyakori, mert nem öntik rám talicskával a cuccokat a márkák, de köztünk szólva örülök is ennek. Természetesen az őszinteség ugyanúgy megmarad minden esetben.
A posztok gyakoriságát nem szeretném meghatározni, mert iszonyú stresszes dolog számomra muszájból írni. Ha nincs kedvem vagy időm, akkor nem lesz poszt és nem fogom magam emiatt szarul érezni, és inkább írok keveset de érdekeset, mint sok töltelékposztot.

Mit akarok?
Nincsenek illúzióim, tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok, és nem is leszek a legnépszerűbbek között, őszintén szólva sosem volt célom annak lenni. Egyszerűen nem vagyok olyan személyiség, aki közönség előtt akarja és tudja élni az életét, bár meg kell hagyni, ez a pár év blogolás segített egy kicsit nyitottabbá válni ilyen szempontból. Én továbbra is csak írni akarok, tapasztalatokat megosztani és adni az olvasóimnak öt percet, ami alatt kiszakadhatnak a hétköznapok mókuskerekéből. Azt szeretném, hogy ha valaki idetéved, akkor azt mondja, hogy wow, ez egy tök jó blog, visszajövök máskor is! Szeretném, ha ez egy olyan kis kuckózós hely lenne, ahol jó érzés ottragadni és olvasgatni a hangulat miatt. De legfőképpen azt szeretném, ha újra örömmel nyithatnám meg a szerkesztőt és nem pedig kötelező, kipipálásra váró teendőként.


16 megjegyzés

 1. Fajó pont mikor valóban! remek bloggerek akarják abbahagyni a blogolást. Sajnos a -100 év elmaradás meglátszik itt is.
  Örülök,hogy maradsz ❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, behozzuk-e valaha is ezt a lemaradást. Köszönöm Elenim, szeretés! 😘

   Törlés
 2. A múltkori kommented miatt, amiben írtad, hogy te is vacillálsz, hogy mi legyen, félve nyitottam meg a posztot, de örülök, hogy maradsz a blogolásnál.
  Sokaknál látom, hogy a beauty témában iszonyat agyf@sz néha, ami megy, komolyan nem értem, hogy a cégek hogy gondolják... Remélem, hogy ezeket valamelyest ki tudod szűrni, és a későbbiekben sem veszik el a kedvedet.

  A te blogod nagyon igényes, mind tartalmilag, mind a külcsínt tekintve, de mégsem egy streil, magazinszerű hely, én szeretek idejárni, mert nem azt a tartalmat, ugyanazokat a termékeket látom, mint sok-sok más blogon, amelyekről már rég leiratkoztam.

  Úgyhogy hajrá továbbra is! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokat jelent, hogy így gondolod, mert számomra a te blogod volt olyan, mint amit az utolsó bekezdésben írtam. Sajnos ez a beauty blogolás ilyen elcseszett dolog, de erről konkrétan regényt lehetne írni - és itt nem csak a cégek, hanem egyes bloggerek és bizony némely olvasók is érdekesek néha, de mindegy is, majd ha egyszer véletlenül összefutunk a városban és még fel is ismerjük egymást, akkor majd mesélek :D

   Törlés
 3. Nagyon szeretem a blogodat, és az írásaid stílusát. Szerintem szuper ötlet, hogy a terméktesztek mellett szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni más témákra is - én ezek miatt szerettem bele először az írásaidba :) Kitartást és hajrá! :) <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon cuki vagy és én is hasonlóan vagyok a te írásaiddal :) Be kellett látnom, hogy számomra nagyon unalmas csak egyetlen témában írni, mert bármennyire is érdekel a szépségápolás, nem csak e körül forog az életem (szerencsére).

   Törlés
 4. Jaj, de cuki vagy! Köszönöm szépen, nagyon jól esik! :)
  Amúgy ugyanezt érzem, mint te. Viszont ezt a néhány igényes blogot nagyon jó olvasni, kellemes kikapcsolódást nyújtanak.
  Remélem nem hagyod abba még jó sokáig a blogolást, mert felüdülés vagy a sok ostobaság között. Ne stresszelj azon, hogy gyakrabban kéne írni, ne legyen muszáj a blogolás. Én is így nyomom a blogos bulit. :) 🖤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak az igazat írtam, üde színfolt a blogod a beauty világban, komolyan.
   Az a baj, hogy ezek az igényes blogok (és most itt nem az enyémre gondolok, mert köszönöm, én remekül elvagyok a számaimmal) nem jutnak el elég emberhez, mert azok érvényesülnek, akik pofátlanul nyomulnak, minőség ide vagy oda. Igyekszem lazán venni mostantól, tényleg csak buli az egész úgyhogy mit stresszeljek? :D

   Törlés
 5. Szeretem a blogod, csodásak a képeid és igazi vagy. Örülök, hogy maradsz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, jól esik, hogy így gondolod. A fotókon még van mit javítani, de igyekszem :) Neked pedig szupi az új felületed, sok sikert hozzá! :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.