SYOSS ROOT RETOUCHER - DARK BLONDE


A festett hajban a legnagyobb szívás a gyors lenövés, ezt gondolom nem kell mondanom senkinek. Hihetetlenül egyszerű az életem az utóbbi négy évben, amióta nem festem a hajam, de pechemre egyre vállahatatlanabbul őszülök, úgyhogy lélekben már készítem fel magam az elkerülhetetlenre. Pontosan emiatt lettem nagyon kíváncsi, amikor először hallottam a lenövést eltakaró sprayről. Most már két márka is forgalmaz ilyen terméket, az egyik a L'Oréal, a másik a Syoss. Én utóbbit próbáltattam ki (egyelőre csak) anyával, lássuk mi a tapasztalat!A Syoss Root Retouchert összesen öt árnyalatban lehet kapni: világosszőke, sötétszőke, barna, sötétbarna és vörös. Mivel anyának sötétebb szőke az alap a hajában, ezért egyértelmű volt, hogy a sötétszőkét teszteljük. Nem egy olcsó termék, de egyébként nem kell belőle sok, jól porít és egyszerű vele dolgozni, de én azt ajánlom, hogy az alapos végeredmény érdekében - főleg ha nagy az eltérés a lenövés és a festett szín között - inkább kérjünk meg valaki mást, hogy segítsen. Ajánlatos ablakot is nyitni a folyamat előtt, mert elég erős, kissé kellemetlen illata van, ami szerencsére a hajon már nem érződik. Nagyjából 2-3 perc alatt meg is van a művelet, további pár perc kell a száradáshoz és már mehetünk is az utunkra. Főleg azok fogják értékelni, akiknek irdatlanul gyorsan nő a hajuk, viszont nem akarnak emiatt túl hamar festetni egymás után. A párnát és a ruhákat nem fogja meg, ellenben esőben csak óvatosan, mert víz hatására szinte leolvad a fejről. Természetesen hajmosással maradéktalanul eltávolítható. Egy kicsit szárítja a hajat, ha többet sikerül fújni belőle a kelleténél, akkor pedig irdatlanul szárít és fog is egy kicsit.És akkor beszéljünk a színről. Alapvetően az a helyzet, hogy a színt sajnos nem sikerült eltalálni. Értem és tudom is, hogy a sötétszőke fodrász nyelven inkább világosbarnát jelent, de ez irtó lutri így és rengetegen lesznek, akiknek nem fog passzolni az hajszínükhöz. Kipróbáltuk a világosszőkét is, és hát az még rosszabb lett... Olyan volt, mintha túltolta volna a babahintőport. Kép nem készült, de el tudjátok képzelni.
Abban is látom a hibát egyébként, hogy túl nagy volt a lenövés amin használtuk (picit több, mint egy hónapos festésről beszélünk), és az alapszín túl sötét volt ahhoz, hogy ezt a szőke rendesen be tudja fogni. Az ősz hajszálakon jól fedett. 

Szóval kis lenövésre ajánlom inkább, vagy pedig világosabb alapszínre fújva. Egyébként nem olyan rossz termék, csak ki kell tapasztalni a használatát és jól kiválasztani a színt. Ezek után viszont nagyon érdekel, hogy mit tudhat a L'Oréal  sokkal jobban dicsért verziója, valószínűleg az lesz a következő tesztalanyunk. 
A Syoss Root Retoucher megvásárolható a drogériákban, vagy pedig a Notinon elég kedvező áron.


2 megjegyzés

  1. De orulok hogy nem probaltam ki, sejtettem hogy egyreszt tokre nem passzolna az en szoke arnyalatomhoz, masreszt ilyen keves tartossag mellett en nem is aldoznam be azt, hogy kiszaritsa a hajam. Nekem is nagyon gyorsan no a hajam, konkretan 1 het utan mar latszik a lenovesem, bezzeg ha novesztenem... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tűzoltásra esetleg jó lehet, meg olyan színre, ami nem üt el nagyon, de igazság szerint nem nyűgözött le annyira, hogy hanyatt dobjam magam. Esetleg nézd meg a L'Oreal-os verziót, azt sokan dicsérik és nem is olvastamróla, hogy szárítana.

      Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.