TANGLE TEEZER SALON ELITE – VALÓBAN OLYAN JÓ?


Röviden és tömören: igen. Persze nem szabad csodát várni, nem fésüli ki magától a hajat, nem főz kávét  reggelente és frizurát sem rittyent magától, de amire kitalálták, azt nagyon is jól tudja. 
Mindig is nagyon utáltam fésülködni, főleg amikor hosszabb a hajam. Senkinek sem kell bemutatni a dolgot: gubancok, csomók, millió kihullott és letört hajszál a fésű fogai között. Próbáltam mindent: vettem bontófésűt, sima hajkefét, vaddisznósörtés hajkefét (úristen, de zsírosította a hajam...), hagyományos fésűt, rohadt drága fésűt, olcsó fésűt, de mindegyikkel szenvedés volt az egész procedúra. Vékony szálú hajjal vert meg az ég, ami azt jelenti, hogy reggelre pókhálószerűen összeállnak a szálak, hajmosáskor pedig csak egy nagy vizes kóccsomó marad a fejem tetején. Hogy miért vártam ennyit a Tangle Teezer kipróbálásával? Fogalmam sincs, komolyan. Úgy nagyjából két évvel ezelőtt rendeltem Beauty Bayről egy TT hasonmás hajkefét, mert pont az ára hiányzott az ingyen postához. Elég jó vélemények voltak róla, és tulajdonképpen nem volt annyira rossz a tudása, úgyhogy nyugtáztam magamban, hogy a Tangle Teezer sem lehet jobb. Aztán most rájöttem, hogy de, sokkal jobb.

A Tangle Teezer ötlete egy Shaun P nevű angol fodrász fejéből pattant ki 2003 környékén, az első, Original Tangle Teezer 2007-ben látott napvilágot a közönség számára. Azóta az egész világon tarol ez a színes, műanyag hajkefe: van már vizes hajra való, táskába dobós, gyerekeknek szánt,  pasis, kifejezetten göndör hajúaknak kifejlesztett és a többi...  Én a Salon Elite verzió mellett döntöttem, ami elvileg egy kicsit nagyobb méretű, mint az Original vagy a Compact Styler. Nem tudom egyébként, hogy mi miatt működik ennyire jól ez a hajkefe, mindenesetre a fogai műanyagból vannak és kétféle hosszúságúak, emellett eléggé rugalmasak ahhoz, hogy ne sértsék a fejbőrt. Mivel ezek a "sörték" rövidek, ezért úgymond rétegenként dolgoznak: ha a legfelül lévő hajszálakat kibogozták, akkor hatolnak mélyebbre, míg végül az egész részt ki tudjuk fésülni, nagyjából minimális fájdalom mellett. Azt szokták mondani, hogy mindig alulról kezdjük a fésülködést, mert akkor kevésbé roncsoljuk a hajat. A Tangle Teezernél azt tapasztalom, hogy bátran kezdhetjük a hajtöveknél is a műveletet, nem fogja megkínozni a hajszerkezetet. Hajmosáskor is remekül dolgozik, egy álom ezzel kibontani a vizes hajat, és láthatóan kevesebb szálat tép ki, mint a régebbi fésűjeim. 
Tisztítani borzasztóan egyszerű, csak egy kis sampon és egy kefe kell hozzá, és máris olyan mint új korában. Sajnos nagyon hamar "beszöszösödik", ennek nem tudom az okát, de emiatt én hetente kimosom. A benne maradt hajat egy mozdulattal el lehet távolítani. 
A formája nem a kedvencem, rengetegszer kiesik a kezemből használat közben, és a nyél is nagyon hiányzik, mert a hajam hátsó részét egyszerűen nem érem el rendesen. Hajszárításkor is mellőzni kell, mert nem bírja a magas hőt. Ami még fura, az a fésülködéskor kiadott hang: tisztára, mint amikor kiskoromban a játékbabáim haját kínoztam. 

Én nagyon elégedett vagyok, végre nem szenvedés a fésülködés. Nem is móka és kacagás, de sokkal hamarabb és könnyebben megvagyok vele, mint egyébként. A csomókat sziszegés és könnyezés nélkül kivégzem, a vizes gubancom pedig nagyjából két perc alatt szárításra kész. Köszi Tange Teezer, köszi Shaun P!

Az enyémet a Notinoról szereztem be, ahol ezen kívül még sok más színben és kialakításban megtaláljátok a Tangle Teezer fésűket. 

Ti próbáltátok már?13 megjegyzés

 1. Szia.Én már írtam,hogy nekünk van,a lányom hosszú haja miatt és,hogy tényleg tuti.:)
  De,hogy nekem is legalább 3 x kirepül a kezemből fésülés közben...:D Azt hittem én nem csinálok valamit jól.;D
  Érdekes de bontogatni nem érdemes vele.Szépen hajtőtől lehet fésülni lefelé.Hatékonyabb úgy.Tök felesleges bontogatni a csomót.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Jaj , iszonyú hülye formája van, képtelenség rendesen megfogni...Remélem strapabíró a műanyag mert métereket szokott repülni a kezemből :D Amúgy teljesen igazad van, hajtőtől kezdve a legegyszerűbb vele a művelet.

   Törlés
 2. Nekem egy olcsó, Rossmannos változatom van és szeretem, egyetlen dolog nem tetszik, valahogy nehéz vele frizurát csinálni, ahogy fésülöm hátra a hajam pl. copfba, valahogy nem úgy illeszkedik a fejemre, mint más, korábbi keféimmel. Lehet, hogy nálam van a hiba és egyszerűen ilyen, amikor rendesen ki van fésülve a hajam és semennyire sem áll össze :) de tényleg nehezebben dolgozom vele.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hiba nem nálad van, tényleg elég nehéz vele formázni, konkrétan nekem a sima copfnál kimerül a tudományom :D
   Mondjuk ez általános probléma lehet, mert TT-ék piacra dobták tavaly a nyeles verziót, amit kifejezetten frizurakészítéshez ajánlanak: https://www.tangleteezer.com/all-brushes/finishing/the-ultimate-finishing-hairbrush/the-ultimate-black.html

   Törlés
  2. Ez egyrészt megnyugtató, másrészt dühítő is valahol :D
   Kíváncsi lennék, mennyivel tudhat többet vagy mást ez a változat, de az ára... meg nem tudom, bár nekem nem eredeti van, de attól is elvárnám, úgy értem, ha mezei hajkefékkel tudtam három másodperc alatt copfot csinálni, akkor egy speciális típussal nehogy már félóráig tartson :D

   Törlés
  3. Hát igen, ez tényleg nem a legjobb, de én elnézem neki, mert mégiscsak teszi amit ígér, az más kérdés, hogy egyebet nem nagyon lehet vele :D
   Én itthon nem is láttam még azt a fajtát, amit belinkeltem, mondjuk tényleg borsos az ára, háromszor is meggondolnám. Talán a többi gyártó is ráérez a dologra és kihozzák az olcsósított, frizurakészítésre is alkalmas nyeles verziókat. Reménykedjünk :)

   Törlés
  4. Igen, én is bízom az olcsó változatokban :D

   Törlés
 3. Elég régóta "dobálom".A világon semmi nem látszik rajta.Garantáltan strapabíró.;D

  VálaszTörlés
 4. én is dobáló vagyok, nekem 3 éve van meg a kiskupakos, utazós verzió, még bírja. szívesen vennék egy nagyobbat is, de ahogy olvasom, az se lenne dobálás-biztos, a nyél nekem is nagyon hiányzik. viszont álom, amit a hullámos hajammal művel, más hajkefét, fésűt nem is vagyok hajlandó használni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hordozhatón én is gondolkodom, mert a mostanit sajnálnám bevágni a táskába, viszont jó lenne, ha mindig kéznél lenne, nem csak itthon. Szerintem ez a forma nem fogásbiztos, viszont sokkal jobban eladható, mint egy "snassz" nyeles hajkefe, attól függetlenül, hogy a nyeletlensége semmit nem tesz hozzá a hatékonyságához.
   Örülök, hogy neked is bevált, sok hullámos- és göndörhajútól hallom ezt, hogy megváltás volt erre cserélni a fésűt.

   Törlés
 5. Ha kényelmetlen ennek a fogása, próbáld ki az Original verziót, az a legkézreállóbb mindd közül.
  Én azt használom, nagyon kényeles és mivel az egy kicsit rövidebb keféjű jobban megy kevés hajhoz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a tippet, akkor ezek szerint rosszul választottam :)

   Törlés

Köszönöm a kommented! Megeshet, hogy nem tudok azonnal reagálni, de minden esetben elolvasom a megjegyzésedet és előbb vagy utóbb válaszolok :) Tégy egy pipát az "értesítést kérek" felirat elé, így e-mailben azonnal értesülsz a poszthoz tartozó kommentekről.